Šta je novo?

Yettel Hipernet ili MTS box

Saberi prava za Premijer ligu ,plus deo od tih 650 miliona evra gde su i prava,i to je preko milijardu kao sto sam napisao.SBB je prodao prava na SK,tu ulaze sva ona prava koja su već platili za SK kanale ,i na sve to ,izmuzli su od Telekoma i ono najvrednije,a to je da se vise neće baviti sportskim kanalima,a to vredi više od samih prava,prodali su deo monopola Telekomu,da on napravi svoj samostalni monopol,koji Telekom evo već zloupotrebljava bez posledica,o tome ja pišem.

Poslednja izmena:
Ne znam kakve veze ima premijer liga koja je kupljena pre dve godine?
Priča, koju si ti inicirao, se povela oko mogućnosti da mts poveća yettelu naknadu za arene na ime troškova koje su imali za kupovinu prava od SK. Ja samo ukazujem da nije 650 miliona potrošeno na sportska prava već na povećanje baze korisnika.
A to za premijer ligu je prežvaka priča već godinama i ulazi u politiku koja je zabranjena ovde na forumu.

Edit: A to da će telekom da zloupotrebljava monopolski položaj to je jasno i tu si u pravu, samo to nema nikakve veze sa sportskim pravima

-PL plaćaju svi korisnici,hteli ili ne.
-Zakonom je zabranjeno pravljenje monopola i kartela,a ne ukazivanje na njih,malo poznavanja prava nije na odmet.
-Monopol nema veze sa sportskim kanalima,dok Telekom sada jedini ima ceo sport,i to nije monopol,samo se pitam šta je?
-Zašto je samo(prvi) Telekom podigao cene svih svojih usluga,nije teško pogoditi,platili su PL 650 hiljada dinara ,eto da vam skratim muke.

Poslednja izmena:
Ja nikakvu razliku ne primećujem prelaskom sa MTS na Yettel optiku, čak štaviše ostaje mi 4000din više svaki mesec u džepu a primetio sam i da YouTube klipovi kad pustam na TV-u više ne laguju.

Svakako je isti kvalitet usluge,jer se koristi ista infrastruktura.
Naravno da je dobro da je Yettel povoljniji,ali treba biti spreman na eventualno poskupljenje.Nigde i nikada monopol nije izašao na dobro.Nije se smelo desiti da se onoliki broj nezavisnih i dobrostoćeh manjih provajdera preuzme od strane dva najveća provajdera.Osetno povećanje cena krenulo upravo od tog momenta.

@HDMI
U pravu si za sve, samo to nema nikave veze sa kupovinom prava na sportske prenose od SK oko čega je i počela cela ova rasprava

Svakako je isti kvalitet usluge,jer se koristi ista infrastruktura.
Naravno da je dobro da je Yettel povoljniji,ali treba biti spreman na eventualno poskupljenje.Nigde i nikada monopol nije izašao na dobro.Nije se smelo desiti da se onoliki broj nezavisnih i dobrostoćeh manjih provajdera preuzme od strane dva najveća provajdera.Osetno povećanje cena krenulo upravo od tog momenta.
A sta je alternativa? Da cekaju novo poskupljenje kod mts-a, ili da placaju poskupljenje koje se vec dogodilo kod tog istog provajdera. Haha. Kakav ti je to savet.

Da li ovaj popust 2 god 50% na net+tv ide samo preko akvizitera ili i direktno yettel daje tu ponudu?

Pa pitaj njihovu podrsku - da bi preso kod njih
Većin nas u zadnje vreme je dobila to preko akvizitera

A sta je alternativa? Da cekaju novo poskupljenje kod mts-a, ili da placaju poskupljenje koje se vec dogodilo kod tog istog provajdera. Haha. Kakav ti je to savet.
Alternativa je da se traži 50% popusta prilikom promene ugovora,ili da se rastura box na primer.

Pozdrav. Otac bi presao na Yettel sa MTSa, i prebacio odluku na mene. Da li neko zna koji su tacno TV kanali (njemu je bitan TV, ja sam ostala na Boxu-, zbog natovanja) ukljuceni u ovu trenutnu ponudu sto Yettel ima - u okviru L paketa? Da li postoji negde kompletan spisak kanala, jer na postojecem ne vidim HBO?

Na Yetel L imas HBO kanale
Neka preko akvizitera uzme Yetel L po ceni Yetel M 24 x 50% od cene Yetel M paketa
Ako ti treba akviziter poslacu ti broj na pp
Meni je završio kada sam uzimao uslugu početkom januara

E, bilo bi super ako mozes, thanks. 🙏
Krenula sam da pricam sa nekim, nacelno smo se dogovorili, predali smo zahtev za izdavanje IDPa ali onda mi odjednom rece da ne radi vise tamo i da ce me prebaciti na nekog kolegu, ali... jos nista od toga.

I meni ističe MTS Box ugovor(za 15ak dana) pa razmišljam kako dalje, tj. koje su mi opcije. Ako može i meni broj akvizitera, hvala.

Meni mts istice za 3 meseca, a akviziteri, razliciti, bar 5 njih me sami cimaju...i svi su nudili 24 meseci po oko 1600 din tv i optiku 500/250...
Trenutno Mts placam oko 5900 dinara sa optikom 600/600 (prvih 12 meseci po dinar je bilo)

Nisam siguran da mi je pitanje u pravoj temi ali ne nadjoh drugu pa samo na brzinu pitanje, koliko znam geo bloka vise nema medju provajderima pa me zanima moze li se na Yettel-ovom STB-u instalirati Iris Go i hoce li raditi?

Meni mts istice za 3 meseca, a akviziteri, razliciti, bar 5 njih me sami cimaju...i svi su nudili 24 meseci po oko 1600 din tv i optiku 500/250...
Trenutno Mts placam oko 5900 dinara sa optikom 600/600 (prvih 12 meseci po dinar je bilo)
5900 dinara/2 ти дође 3000 динара месечно на две године. А аквизитери ти нуде 1600 дин месечно на две године.
72000:38400
Рачуница је јасна.

Ovo u 5900 je fiksni, opticki i tv, full paket...prvih 12 meseci mi je bilo po jedan dinar, taj paket...ovo sto mi nude za 1600 dinara je Yettel. ali sam zadovoljan sa mts-om...ako daju isto 12 meseci, minus fiksni koji mi ne treba, ostao bih na mts-u

Dal je neko izboksovao od yetela akvizitera , cenu od L paketa da bude kao M ? 1600d. Na 12xmeseci,posle 3300? 12?.

Dal je neko izboksovao od yetela akvizitera , cenu od L paketa da bude kao M ? 1600d. Na 12xmeseci,posle 3300? 12?.
Ja sam uspeo ali preko lika koji je bio sbb agent a po prodaji presao u yettel, zvao me je bukvalno pred kraj te akcije koja je zvanicno trajala do 01.04. ali se nekako provukla do 05.04. i ja naravno prihvatim, ceo ugovor(24 meseca) 1600 din paket L.
Mozes da proveris sa njim sta bi ti ponudio u ovom trenutku, mozda ima neka povoljnost.
Javi se PP da ti prosledim broj ako zelis.
Nisam siguran da mi je pitanje u pravoj temi ali ne nadjoh drugu pa samo na brzinu pitanje, koliko znam geo bloka vise nema medju provajderima pa me zanima moze li se na Yettel-ovom STB-u instalirati Iris Go i hoce li raditi?
Da odgovorim samo sebi i ako nekog interesuje, radi.

Zdravo, da li bi mogao neko da mi uporedi yettel-ov i mts-ov opticki internet? U smislu performansi, ne cene. Posto se secam da sam citao nesto vezano za NAT

Ne postoji razlika u performansama ako se gleda samo brzina pristupa i odziv. Yettel-ov CGNAT ima dovoljne performanse te ne usporava korisnike. Ono što nije dobro je što Yettel-ov CGNAT ne radi kao Cone NAT, ne podržava reflection, te određene aplikacije ne rade optimalno, već moraju da koriste relay, konkretno aplikacije za pozive: Viber, WhatsApp, FaceTime, Zoom, Teams... U korišćenju verovatno nećete videti nikakve probleme jer će ove aplikacije degradirano ali ne toliko da se primeti.

Ako je bitno pristupati lokalnim servisima, onda je jedino rešenje na Yettel mreži aktiviranje statičke IP adrese uz dodatnu mesečnu naknadu.

Prešao sam pre neke 3 nedelje iz MTS-a.
Ne primetim neku razliku u radu iako je yettel-ov L paket slabiji od onog koji sam imao.
Pristup Unraid-u sam rešio uz pomoć tailscale-a, dok sam bio u MTS-u koristio sam wireguard.

Ne postoji razlika u performansama ako se gleda samo brzina pristupa i odziv. Yettel-ov CGNAT ima dovoljne performanse te ne usporava korisnike. Ono što nije dobro je što Yettel-ov CGNAT ne radi kao Cone NAT, ne podržava reflection, te određene aplikacije ne rade optimalno, već moraju da koriste relay, konkretno aplikacije za pozive: Viber, WhatsApp, FaceTime, Zoom, Teams... U korišćenju verovatno nećete videti nikakve probleme jer će ove aplikacije degradirano ali ne toliko da se primeti.

Ako je bitno pristupati lokalnim servisima, onda je jedino rešenje na Yettel mreži aktiviranje statičke IP adrese uz dodatnu mesečnu naknadu.

Ok, hvala na odgovoru. A sto se tice stabilnosti mreze mts-a i yettel-a? Ima li razlike? I da li bi CGNAT pravio problem prilikom igranja online? Na primer, na nekom privatnom serveru?

Ja igram World of Warships nemam nikakve probleme...net je bolji nego onaj kod SBB, a rekao bih da je isti kao kod MTS (na kraju uglavnom njih i koriste) osim NAT...

Sta nude sad za prelazak sa MTS-a?

Nazad
Vrh Dno