Šta je novo?

Proxy sajt za aukcije iz Japana

Frosal

Poštovan
Učlanjen(a)
01.09.2020
Poena
60
Zna li neko koja opcija je najbolja sada za Srbiju? Znam da je buyee bila opcija u proslosti, ali ne vidim Srbiju na listi podrzanih zemalja i procitao sam da ionako namerno naplacuju vise za postarinu.

Manje vise postarina vec sto ce se debelo naplatiti carina i taksa.

Poslednja izmena:
Ja koristim One Map, bivsi From Japan, nekoliko godina i nije bilo problema.

Ja koristim sendico vec par godina. Naplacuju 500 jena po predmetu i postarina do njihovog skladista.
Za predmete do 2 kg najjeftinija opcija je Air small. Na primer, Nintendo New 3ds LL je oko 600 grama, postarina me je izasla oko 1900 jena.
Za predmete preko 2kg jedina opcija za mene je surface. Paketi stizu za oko 3 meseca u Srbiju. Na primer, Sony PS3 je oko 5kg, postarina me je izasla 4,900 jena.
Naravno, mozes da izaberes DHL i Fedex kao i Air Mail. Cene su 5-6 puta skuplje u odnosu na surface.

Imaju opciju da smanjis placenu cenu predmeta na onu koja ti odgovara.

Ja koristim sendico vec par godina. Naplacuju 500 jena po predmetu i postarina do njihovog skladista.
Za predmete do 2 kg najjeftinija opcija je Air small. Na primer, Nintendo New 3ds LL je oko 600 grama, postarina me je izasla oko 1900 jena.
Za predmete preko 2kg jedina opcija za mene je surface. Paketi stizu za oko 3 meseca u Srbiju. Na primer, Sony PS3 je oko 5kg, postarina me je izasla 4,900 jena.
Naravno, mozes da izaberes DHL i Fedex kao i Air Mail. Cene su 5-6 puta skuplje u odnosu na surface.

Imaju opciju da smanjis placenu cenu predmeta na onu koja ti odgovara.
Kako se obracunavaju dimenzije? Da li mogu da se vide dimenzije dok je predmet u njihovom skladistu?

Ja nisam porucivao nista vece i teze od Playstation 3 fat konzole. Kada predmet stigne u njihovo skladiste na osnovu tezine biras shipping.

Imaju opciju da otvore i slikaju sadrzinu paketa sto naplacuju 500 jena. Sve ostalo sto te zanima, mislim da moras da iskomuniciras sa prodavcem predmeta.

Ja nisam porucivao nista vece i teze od Playstation 3 fat konzole. Kada predmet stigne u njihovo skladiste na osnovu tezine biras shipping.

Imaju opciju da otvore i slikaju sadrzinu paketa sto naplacuju 500 jena. Sve ostalo sto te zanima, mislim da moras da iskomuniciras sa prodavcem predmeta.
Ko je odgovoran za posiljku nakon stizanja u Srbiju za surface mail? Je l' to Posta Srbije? Problem mi je sada za surface mail to sto je moguce da se selim za mesec ili dva, ne znam da li cu biti na istoj adresi. Pitam se da li mogu da koristim onu post restant uslugu u Posti u tom slucaju.

Sad sam istrazivao malo po Redditu, jer ako ovo pise na proxy sajtovima, to nisam primetio.

Kada salju preko japanske poste, gledaju samo tezinu valjda (da je manje od 2kg) i da duzina+sirina+visina ne sme zajedno biti preko 90cm (ovo je za avionske posiljke, surface je do 30kg i ima neke druge zahteve sto se tice dimenzija), a preko DHL-a, UPS-a i Fedeksa prioritet ima dimenziona tezina. Znaci lupam ako imas predmet koji je 2 kg, a duzina mu je npr. 50*50*50 (recimo ogromna plisana igracka), racunace kao da taj predmet ima ~21-25kg i tako ce naplatiti. Racunica je duzina*sirina*visina/5000 ili podeljeno sa 6000 u zavisnosti da li je UPS, Fedeks ili DHL.

(I obratno, ako je tezina veca od dimenzione tezine, onda gledaju prvo nju.)

Mozda nekome bude korisno, svakako ne planiram da koristim DHL ili Fedeks.

Nazad
Vrh Dno