Nemam poslednje drajvere, ne smem da instaliram novi drajver već mesec dana... nije da imam novi GPU pa kao da je bitno. Ovo sa kišom je možda VRAM problem a možda je zaista tako i drugima sa karticama sa više VRAM-a. U svakom slučaju tankuje fps najstrašnije.
Nikako ne mogu da sklonim onaj NL tag a sve sam uradio kako treba, postavio DLL, instalirao mod, imam i onaj OBSE64 ili kako se već zove. Nervira me što stoji to na konjima, taj tag.
Inače ovaj mod mi je sredio stuter:
Definitive Unreal 'Engine.ini' changes with the goal to remove most stutters, improve performance and stability, decrease input latency, improve picture clarity. All with no visual loss.
www.nexusmods.com
Ali se mora prebaciti Engine.ini u read only po instalaciji moda.
Nisam dobio toliko fpsa koliko je sredio stutter, možda štucne na svakih 20 minuta sada, inače je smooth, dok je ranije bilo kritično i to tek sada osetim koliko je loše po defaultu.
Ovo recimo, ne radi:
A simple fix to prevent rain from ruining your FPS
www.nexusmods.com
Enabled je, i dalje pada kiša i dalje obara fps nenormalno.
Clancy is a happy (but fearsome) doggo that will accompany you in your travels if you let him. He can be found near Clavicus Vile's Shrine.
www.nexusmods.com
Good boy mod, za razliku od Rexa ovaj može i da sačeka, ne prati stalno.
Ovaj mod recimo ne radi toliko sjajno, kao što bi se reklo po slikama, ali zato Lumen Remastered ovo radi perfektno, pošto su po default senke jako slabe jer je skybox presvetao a to Lumen Remastered sređuje. Ali ne može Lumen Remastered i onaj prvi mod da se kombinuje, dok ne nađem negde kombinovani Engine.ini koji je neko sredio da sadrži izmene iz oba moda.
NOT A RESHADE. Only in-engine changes. Deepens shadows both indoors and outdoors for a more dramatic and realistic lighting effect. It also softens volumetric fog and does mild color correction to com
www.nexusmods.com
Lumen Remastered baš dodaje na kvalitetu slike, jer senke baš budu izražene i uz dobar reshade igra ne izgleda više tako anemično kao vanilla remastered.
NOT A RESHADE MOD! Drastically improve Lumen shadows by reducing skylight intensity, improving auto exposure, adding color correction. Zero performance impact!
www.nexusmods.com
Ja lično nisam našao dobar mod koji sređuje problem magle u tamnicama, jer svi isključe maglu skroz a tada dolaze manjkavosti tekstura i meševa do izražaja, kada bi neko napravio neko među rešenje između vanilla i modova bilo bi dobro.
Treba još neko da doda dual wield mod, improved combat mod da naprave nešto od Elder Scrolls combata mada je u Oblivion remastered do sad najbolji vanilla TES combat, što ne znači puno jer je inače mehanika borbe TES igrama njesra. Timed block i cancel attack modovi pomažu mada timed block ima neki delay koji me malo nervira, mada dodaje parry like potez. Još kada bi neko dodao chambering, da se doda dubine u ovaj nemušti combat.
Ovaj mod je vrlo zabavan ali ne preporučujem za prvi playthrough, bukvalno po buradima se nalaze vrhunski itemi, vrlo zabavno i dobra protivteža difficulty setovanjima igre koja su loša i sa modovima a u vanilla su kriminalna.
True Randomized Loot Armor, Weapons, Jewelry, Potions, etc.
www.nexusmods.com
Pored toga su essential modovi što sređuju grbavo trčanje, sklanjaju markere koje niste otkrili, oboje mapu, omoguće otvaranje interior mape u interiorima jelte (kako ovo nije default ne kapiram) i mnogi drugi QoL modovi koji sređuju ovu inače vrlo polupanu remastered verziju igre.
Meni se dopada izgled UE5 igara, ali brate ako sam igrao dve UE5 igre koje rade kako treba ubi me na mestu... veći treš od endžina nisam video do sada, nebitno do koga je, fakat je da su igre bazirane na ovom endžinu na oko lepa ali tehnička olupina.
Kako bilo, zastareo ili ne, polupan ili ne, Oblivion Remastered je i u vanilla varijanti IGRETINA za onaj Avowed koji se naziva nekim kao RPGom.