Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Postojala je ta mogućnost oduvek. Možda su nešto menjali novim tarifama, možda ne, ograđujem se, ali logika stvari je da su Travel dodaci dostupni i pored regularne zb roming kvote. U tom smislu govoreći, još samo Yettel daje za internet dodatke i dodatnu zb kvotu u istoj količini.

Znači ne znamo pouzdano da li ima uz 5GB net roming u MK? Nije nešto ni bitno, trebaće mi za leto kad se ide u GR na more, za tamo imam Whatsup karticu.

Pa sad, ne mislim da vrsta sim kartice nužno igra ulogu u korišćenju mreže, to važi isto za sve. Isto tako se može eSim prebaciti na plastičnu i obrnuto.

Uplatim 1250din da aktiviram esim na Globatel mrezi, sve zavrsim i provera stanja 50din , krompir minuta, krompir interneta 👏🏻 Samo da pohvalim za kreativnost i navlakusu, onaj Zeljko masnokosi je malo dete za vas iz MTS-a ☝🏻🤌🏻

Ne, toliko košta Freepaid, ali biće i on aktiviran kroz neko vreme. Sada je dobio samo bonus dobrodošlice.

• U slučaju završetka ciklusa obnavljanja (6, 12 ili 24 meseca), ukoliko korisnik nastavi da obnavlja dodatak, na bonus nalogu korisnika dodeljuje se ona količina interneta kojom se dostiže do maksimalne količine iz promocije ili količina koja se dodeljuje na mesečnom nivou
Jel moze neko ovo da protumaci? Ako sam dobro shvatio nakon 6 meseci obnove i skupljenih 180 GB bonusa, vise se ne dodeljuje 30 GB mesecno, vec se samo dopunjuje kolicina bonusa do 180! Znaci ako mi je bonus nakon 6 meseci npr. na 170 - dodace se 10 GB do 180. E sad, pitanje je ako hipoteticki potrosim 80 u mesecu, hoce se naredni mesec bonus onda dopuniti sa 80 da bi opet bio na max 180?! Ili sa 30 ili sa 5?!😃 Ovo im je jako lose objasnjeno!
Posle par dana konsultacija sa CS evo da odgovorim sam sebi😃.

Dakle, kod Freepaid Easy paketa nakon 6 meseci, ne moze da se predje bonus od 180 GB, naravno uz redovnu obnovu. Nema vise “gomilanja” bonus GB, sto znaci da, nakon 6 meseci, moze da se dobija 5 + DO 30 GB bonusa mesecno, ali samo DO max limita od 180 GB (npr. ako skupite 150 bonusa, dobijate 30 GB, ako imate 169, dobicete 11 GB bonusa mesecno i sl.).

Bio sam do mts-a za zamenu sim kartice, a to prema rečima radnice i dan danas radi call centar. Potpuno je nebulozno da čekam da mi pošalju to poštom, kurirom, kako god.

Vid radi RCS na globi.
Bice operater od njih jednog dana🤔🤣

Uplatih sad 250dinara 1GB roming neta za Hrvatsku. Signal bomba 👌 . Za 2eur nedaj Bože nešto u putu da se desi valja se

GTSH.jpg

Pre par dana relacija Ljutomer - Cakovec - Varazdin - Virovitica - Slatina - Djakovo - Vinkovci - Sid samo se na par mesta ( van naselja ) gubio 4G signal

Da li u bosni važe minuti i gb iz aktiviranog paketa ili ne? Imam 120 gb iz paketa a ugasio sam roaming podatke pa reko da pitam 🙋

Da li u bosni važe minuti i gb iz aktiviranog paketa ili ne? Imam 120 gb iz paketa a ugasio sam roaming podatke pa reko da pitam 🙋
У босни као делу Српских средњовековних држава, по бројним записима и аргеолошким налазима, не важе гб из пакета, у садашњој босни и Херцеговини важи одређени део из пакета.

@salevs petina od dodeljenog internet saobraćaja se troši u regionu (zapadni Balkan roming).

Za prepaid broj na mesečnom paketu "uzbudljivog prepaida", kad se zove iz rominga ZB-a (konkretno iz CG), je li besplatno kad se zove Globaltel broj u Srbiji, odnosno idu minuti iz paketa kad se zovu Yettel i A1? Znam da je besplatno/minuti iz paketa u smeru Srbija-roming, samo me zanima da li je tako i u obrnutom smeru?

Definitivno jeste, da odgovorim sam sebi. :)

Ovo što je postavio jason13 je super. Pošto sam bio samo prvi mesec na Freepaidu zbog dobijanja onog poklon neta, a sad obnavljam sa minimalcem (1GB+50min), ispada da čak i sa tim min. paketom u regionu ZB imam oko 780 mb, što je za prvu pomoć skroz ok, dok se ne dokopam wi/fi. :)

Za prepaid broj na mesečnom paketu "uzbudljivog prepaida", kad se zove iz rominga ZB-a (konkretno iz CG), je li besplatno kad se zove Globaltel broj u Srbiji, odnosno idu minuti iz paketa kad se zovu Yettel i A1? Znam da je besplatno/minuti iz paketa u smeru Srbija-roming, samo me zanima da li je tako i u obrnutom smeru?
Kada si u Zoni ZB, trose se minuti iz paketa za sve brojeve u Srbiji, kao i za pozive ka mrezama drzave zapadnog Balkana u kojoj boravis (i mobilne i fiksne). Znaci, ako si npr. u Cg mozes pozivati sve crnogorske brojeve koristeci minute iz paketa, kao i sve mreze u Srbiji.

Kada si u Zoni ZB, trose se minuti iz paketa za sve brojeve u Srbiji, kao i za pozive ka mrezama drzave zapadnog Balkana u kojoj boravis (i mobilne i fiksne). Znaci, ako si npr. u Cg mozes pozivati sve crnogorske brojeve koristeci minute iz paketa, kao i sve mreze u Srbiji.
Da li si siguran u ovo? Znam da ako boravim u Crnoj Gori, i zovem brojeve u Srbiji da je to kao da sam u Srbiji, ali prvi put čujem da iz Srbije mogu da pozivam brojeve u Crnoj Gori i u Crnoj Gori crnogorske, tako da to ispada da sam sve vreme u domaćem saobraćaju

Tako je, ali samo dok si u zb romingu imaš pravo da zoveš regionalne brojeve iz regularnih minuta.

@boban01
1) ako je ovo bilo pitanje, bilo bi lepo da ima upitnik na kraju recenice...
2) bukvalno sam postavio informaciju i link do iste u poruci iznad...

Nazad
Vrh Dno