Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ако нудиш услугу иста би требало да ради коректно. Не можеш ценом оправдавати нефункционалност услуге коју имаш у понуди.
Зашто неко бира Глобалтел у односу на друге није релевантно питање може му се.
Зато ја нпр нисам одабрао њих.
Koliko znam u ponudi nisu ni imali tu uslugu, nego koliko vidim postepeno je uvode, zato i pitam zašto se ljudi žale a sami su se odlučili za takvog operatera
Meni je to super što nisi vezan ugovorom i baš zato sam i prešao u globaltel, i ne mrdam odatle.
Prvo da se reši nestizanje verifikacionih poruka pa onda o volte može da se priča.
Net i ne trošim toliko, ko će potrošiti 660 gb, nema šanse.
Nakupilo se.

Nit idem na youtube preko fona, društvene mreže nemam, samo ta ažuriranja što mi skinu giga dva i to je to.
Em što se prenosi i to mi još dobro i milina.
Te kombinacije nisam ni aktivirao šta će mi, freepaid mi je sasvim dovoljan.
10 gb svakog meseca, taman.
Lično sam u Globaltelu upravo iz sličnih razloga. Nisam vezan ugovorom, a za 1000 dinara ne mogu da dobijem ovo što imam kod bilo kog drugog operatera. Meni poruke sa verifikacionim kodovima stižu, vidim da je nekima to kako kad, ali mi je logično da pređeš kod drugog operatera gde znaš da to sigurno radi, posebno kad možeš da zadržiš isti broj, sa tom razlikom da ćeš prolaziti nešto skuplje u zavisnosti od operatera

Koliko znam u ponudi nisu ni imali tu uslugu, nego koliko vidim postepeno je uvode, zato i pitam zašto se ljudi žale a sami su se odlučili za takvog operatera
Глобалтел куповином од стране мтс делује као бек провајдер мтс који користи исту инфраструктуру, мтс-у, али вероватно са неким ограничењима. Они који имају мтс и глобалтел истичу да јачина сигнала није иста иако је у питању иста локација и уређај. Ако они лажу лажем и ја у овом посту.

Глобалтел куповином од стране мтс делује као бек провајдер мтс који користи исту инфраструктуру, мтс-у, али вероватно са неким ограничењима. Они који имају мтс и глобалтел истичу да јачина сигнала није иста иако је у питању иста локација и уређај. Ако они лажу лажем и ја у овом посту.
Ko je rekao da lažeš i ko je pominjao jačinu signala?

Ја.
Јачина сигнала је као што би требало знати битна за ВоЛТЕ и остале фреквенције.
Pričam o tome da je trebalo znati da oni tu uslugu nemaju pre nego što su se odlučili za tog operatera ukoliko im je ta stavka bitna

Pričam o tome da je trebalo znati da oni tu uslugu nemaju pre nego što su se odlučili za tog operatera ukoliko im je ta stavka bitna
Када се услуга понуди требало би да буде функционална. Но, делује да се руководиш оном "колико пара толико музике"!

Када се услуга понуди требало би да буде функционална. Но, делује да се руководиш оном "колико пара толико музике"!
Slažem se da usluga treba da bude funkcionalna, i da rukovodim se tom "koliko para toliko muzike", ali takođe smatram da je to lako rešivo prelaskom kod drugog operatera posebno kad imaš mogućnost da zadržiš isti broj. Ja sam lično zadovoljan

takođe smatram da je to lako rešivo prelaskom kod drugog operatera posebno kad imaš mogućnost da zadržiš isti broj. Ja sam lično zadovoljan
Мој лични утисак је да заправо то мтс жели и ради на томе. Заправо Глобалтел иако са капацитетом који може да подржи задовољавајући ниво услуге, функционалан ВоЛТЕ, никада то неће постићи јер је вероватно циљ мтс-а да мигрира постојеће кориснике Глобалтел на своју мтс или их држи у бек моду на Глобалтелу где за одређени новац имају услугу која је довољна да мтс-у доноси додатни приход без значајних улагања.

Uspeo konačno da aktiviram VoLTE na Pixel 6a. Bilo je potrebno da se resetuje Mobile Network Settings i da se ponovi proces (što i piše u Troubleshshooting-u...). Takođe, iz Globaltel aplikacije moraju da se preuzmu internet podešavanja (ili da se ručno unese APN), a svakako mora i da se ručno odabere MTS Internet RS APN.

Da vidim dan, dva kako radi, sudeći po iskustvima, neće dugo ostati upaljen. ( :

Poslednja izmena:
VoLTE nece funkcionisati na vecini brojeva na koje nije stiglo obavestenje o aktivaciji putem SMS poruke.
Ako ste aktivirali VoLTE putem koda , a usluga ne funkcionise - iskljucite preko *800#.
Necete imati VoLTE funkcije , ali ce razgovori funkcionisati normalno.Po zavrsetku razgovora telefon se automatski sa 2G vraca na 4G.

Poslednja izmena:
Vec vise od nedelju dana ne mogu da saljem SMS poruke, primam ih al ne mogu da vratim nikom. Prijavio callcentru vec 7dana čekam... RCS isključen. Stavio sam već i u drugi telefon karticu ni tamo nisam mogao polslati obican SMS. Neko neki savet?

Da kucnem u drvo nemam više problema sa VoLTE pozivima, čini se da sada radi kako treba. Da ne bude da samo kudimo Globaltel, roming mi je radio kako treba i 1GB iz paketa je taman završio posao za jednodnevni odlazak do Sofije. Inače imam i karticu nemačkog virtuelnog provajdera Lebara, nju sam koristio prethodnih par puta kada sam išao do Sofije i njoj treba npr. dosta duže vremena da se zakači na mrežu lokalnog provajdera nego Globaltel.

Da kucnem u drvo nemam više problema sa VoLTE pozivima, čini se da sada radi kako treba. Da ne bude da samo kudimo Globaltel, roming mi je radio kako treba i 1GB iz paketa je taman završio posao za jednodnevni odlazak do Sofije. Inače imam i karticu nemačkog virtuelnog provajdera Lebara, nju sam koristio prethodnih par puta kada sam išao do Sofije i njoj treba npr. dosta duže vremena da se zakači na mrežu lokalnog provajdera nego Globaltel.
Sta ti stoji pod Imena pristupnih tacaka APN u podesavanjima telefona?

• U slučaju završetka ciklusa obnavljanja (6, 12 ili 24 meseca), ukoliko korisnik nastavi da obnavlja dodatak, na bonus nalogu korisnika dodeljuje se ona količina interneta kojom se dostiže do maksimalne količine iz promocije ili količina koja se dodeljuje na mesečnom nivou
Jel moze neko ovo da protumaci? Ako sam dobro shvatio nakon 6 meseci obnove i skupljenih 180 GB bonusa, vise se ne dodeljuje 30 GB mesecno, vec se samo dopunjuje kolicina bonusa do 180! Znaci ako mi je bonus nakon 6 meseci npr. na 170 - dodace se 10 GB do 180. E sad, pitanje je ako hipoteticki potrosim 80 u mesecu, hoce se naredni mesec bonus onda dopuniti sa 80 da bi opet bio na max 180?! Ili sa 30 ili sa 5?!😃 Ovo im je jako lose objasnjeno!

I sta im znaci “U slučaju završetka ciklusa obnavljanja (6, 12 ili 24 meseca), ukoliko korisnik nastavi da obnavlja dodatak”? Jel se zavrsio ili se nastavlja?😃 Wtf? Pa jos plus i ovo:
  • Ukoliko pored Freepaid-a, aktivira neki drugi tarifni dodatak koji sadrži nacionalni internet saobraćaj, kvote iz osnovnog saobraćaja se sabiraju a nepotrošenu količinu prenosi u naredni period trajanja tarifnog dodatka, dok se bonus saobraćaj iz Freepaid promocije briše
Nista je tu ne razumem!😂

Toliko od moje pohvale da VoLTE radi kako treba, opet *****ava, neki poziv je preko 2G, a neki preko VoLTE, pa onda me ljudi ne čuju, pa u sred poziva prebacuje između 4G i 2G. Za sada sam ga isključio i deaktivirao, najgore što i na 2G i pre aktivacije VoLTE nije bio dobar kvalitet poziva, često se dešavalo da me ljudi ne čuju.

Evo ga i kod mene čuveni VoLTE

Prilozi

• IMG_0923.png
    IMG_0923.png
    193.6 KB · Pregleda: 74
Добро, осим што ВоЛТЕ захтева добру 4Г иначе троши доста батерије.

Par sekundi nakon javljanja sagovornik me vise ne cuje, par dana imam taj problem . Iskljucio sam VoLTE , pretpostavljam da je to problem

Internet dodatak od 5GB za 340 dinara na 30 dana je imao za S. Makedoniju 1GB roming ili je to ukinuto? Na sajtu ništa ne piše o tome.

Poslednja izmena:
Pita da li regularan internet može da se koristi srazmerno jednoj petini dodeljenog protoka; postoji samo pdf cenovnik zb roming saobraćaja iz 2021. koji to navodi.

Pita da li regularan internet može da se koristi srazmerno jednoj petini dodeljenog protoka; postoji samo pdf cenovnik zb roming saobraćaja iz 2021. koji to navodi.
Stavila pise zapadni balkan ovo roming tarife sa sajta.
Znaci nije regulisan u globaltel mrezi samo u ostalim mrezama.
Evo i za net zapadni balkan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno