Šta je novo?

PC zvučnici 2.0 i 2.1 - preporuke i utisci

@Roy Fokker

Na KP nove FC330 imas za malo ispod 9000. Ja sam prosle godine kupio od nekog lika (isto na KP) sa ostecenom kutijom za 5000 (jos je on platio i slanje), imao ih je par kompleta, reklamirao ih je kao outlet.

Microlab X2BT bi trebalo da budu odlični u tom rangu ako je karakter zvuka kao kod slabije verzije X1 tj. nekadašnjih Blueberry SW-X22.

Mislim da ću na kraju uzeti polovne Presonus Eris 3.5 2nd Gen. Odgovara mi taj "mekši" monitorski zvuk, imaju dovoljno basa za ovo što ja slušam, a za pola cijene Edifier R1700BT.

Vidim da za 80e ima polovnih Edifier R1800TIII, sad šta bi ti više odgovaralo ...

Mislim da je fazon da ako budem odugovlačio neću nikad ništa uzeti. Ovako, 7k za Eris 3.5 u garanciji, imaću s čime da poredim i da vidim da li mi ukus zahtijeva nešto više. Dosad sam samo u tuđim setupovima slušao kvalitetniju opremu, tako da nemam referencu.

Vidim na KP Kanto YU4 aktivne nudi čovjek za 251 EUR, novi, kaže da sve boje može da nabavi, rok isporuke do nedelju dana wtf ? Ako je legit deal, nema bolje opcije mislim za te pare.

Pa toliko su u Mađarskoj kod većine prodavaca, ovi što donose zarađuju na povraćaju PDV, tako da to je to.

Isprobavam Eris 3.5 i mogu iskreno da kažem da meni bolje od ovoga ne treba, za računar i za uglavnom casual slušanje. Relativno su mali i iskreno mislim da bih se jako zeznuo s bilo čim većim jer je ovo knap za moj sto i prostor. Znam za problem s kapacitorima na prvoj generaciji, dvojka ima standby dugme koje kad se aktivira gasi zvučnik poslije jednog perioda neaktivnosti i valjda je to riješilo problem. Bas je sasvim dovoljan, taman da ne prevagne, a bukvalno slušam volume, treble i bass na pola sve, tako da ima mjesta za mincanje ako zatreba, EQ da ne pominjem. Ja za 7950 RSD sa slanjem sasvim zadovoljan.

Da li je ko imao priliku da čuje Argon Studie 3 zvučnike ? U potrazi sam za 2.0 zvučnicima, sada imam NZXT 2.1 iz potpisa, prije imao Bose Companion 3 Series II, nema šanse da mogu da se naviknem na extereni bass, dakle hoću nešto na pola metra od glave, na stolu, da iole može da zvuči nisko kako treba. :) Napomena da ne jurim glasne zvučnike već zvučnike koji će se čuti kako trebaju i pri tihom slušanju (ovi NZXT se čuju kako trebaju tek kad se odvrnu, na tiho slušanje su dosta mlaki)

Argon mogu da čujem uživo i nadam se da ću uspjeti da ih čujem sjutra/preksjutra. Drugi kandidat su Kanto ORA, barem po recenzijama ne postoje bolji overall zvučnici do 500 EUR ali njih nemam u PG da poslušam. Treća varijanta bi bila iLoud Micro Monitor mada me oni estetski baš odbijaju... :) Možda Adam D3V kao varijanta 4 mada su to već monitori a to ne tražim. Koristili bi se i za gaming, filmove (uz muziku dabome, Spotify)

Помери положај суба. Имам уз комп 2.1 јамаха система, мали рисивер, два стоан сателита и теуфел суб. Чује се баш као хифи, звук долази иза монитора а бас је пун.

Koristim Edifier R2000DB za računar, imaju 5" drajver i opet nedostaje niskih tonova, bila bi idealna opcija da može da se nakači sub na njih, uz Lucia DAC se smanjeni čuju bolje nego kada se odvrnu. Tako da verujem da ćeš teško biti zadovoljan u tom polju nekim 2.0 sistemom koji stoji blizu tebe tako, pogotovo sa manjim drajverom i kutijama (konkretno R2000DB su preveliki za normalan sto a opet nedostaje basa).

Једино где сам чуо (условно речено) добар бас из малих кутија су бољи студијски монитори (али високи спрже уши на дуге стазе) и динаудио фокус 110 (одлични).

Sub bi trebao biti ispod lijeve ili desne strane PC stola gdje su zvučnici, sve ostalo je nepotrebna gimnastika. I nije da nema basa samo mi se ne sviđa ta kohezija sub-a i zvučnika dok je zvuk smanjen, jednostavno se osjeća tek kad se pojačaju zvučnici što meni nije potrebno.

Хех, не можеш против физике. Није где би суб (или звучници) требао бити већ где добро звучи. Мој суб за комп је иза мене, са стране, иза завесе.
Потражи неке студијске мониторе онда.

Poslušah danas ove Argon Studie 3, jako čist zvuk, fenomenalni visoki tonovi, čak na prvoj pjesmi su mi se učinjeli i niski tonovi skroz ok ali na drugim numerama nekako ne znam, ravno dosta bješe, mora da se odvrne da bi zvuk dobio pun spektar. Da se razumijemo, ovo što tražim nije nemoguće, imao sam 2 komada B&O S3 (ni sam ne znam zašto sam ih prodao), e oni su se čuli i smanjeni skroz fenomenalno. E sad, probao sam ih preko BT pa ne znam koliko je i to uticalo, koliko bi bilo bolje da je išlo fabrički preko type-c kabla. Inače izgledaju prelijepo i jako kvalitetno., nisu ni baš mali, tj. duboki su dosta, otuda bi trebalo i da imaju bolji bass u odnosu na konkurenciju sličnih gabarita...

Poslušao sam i KEF LSX II koji su skoro 3 puta skuplji, glasniji, bolja zvučna slika dosta for sure, ali nema šanse da vrijede tu razliku, bar ne meni. Nažalost, ostale gore-pomenute zvučnike nemam gdje čuti, posebno bi mi interesantno bilo čuti Kanto ORA model.

Poslednja izmena:
Na kraju poručio Edifier S880DB MKII i e25HD pa ću odlučiti koje ću zadržati a koji će na prodaju, imaju i jedni i drugi svoje za i protiv. Nisam se mogao odlučiti, btw imaću mogućnost i da ih probam sa Edifier T5 subom što mi je super pa ću odlučiti na kraju da li da idem sa ili bez sub-a.

Audiofilska je tuga pregolema, uvijek onaj drugi set zvuči bolje od tvog. :)

Užas, u startu zadovoljan gotovo uvjek ali ubrzo bude "nije mi to-to", ma bolest... :)

Jesi li cuo Q ACOUSTICS M20, i ja trazim neke aktivne, mozak mi se raspada od gledanja recenzija raznih modela i ne mogu da odlucim.

Uh, ovo mi prošlo ispod radara još vidim bijeli na akciji za 425e što je odlična cijena za te zvučnike. Ništa sad, nema nazad, poručio Edifier (obje varijante idu niže nego QA, za 5Hz) mada vjerovatno za muziku QA zvuči kvalitetnije što meni nije od nekog značaja jer mi prvenstveno trebaju zvučnici za sve namjene, ne samo za muziku

Pozdrav iz Makedonije.
Želim da kupim neke zvučnike koje vidim kod vas u Srbiji (ovde ih nema lokalno), pa me zanima koliko su legitimni i koliko su dobri oglasi na KupujemProdajem, konkretno ovi:
Takođe, ako imate neku preporuku za druge modele (iako sam skoro siguran da će biti neki od ovih, ali još nisam odlučio koji od ta tri), ili ako možete da preporučite koji bi od ovih modela bio bolji izbor i zašto, bio bih zahvalan.

Skoro 3700 pozitivnih ocena, bez negativnih u tebi budi sumnju

Skoro 3700 pozitivnih ocena, bez negativnih u tebi budi sumnju

Više sam mislio na to kakva je situacija sa garancijom i koliko su to zapravo novi uređaji.
Na svim oglasima piše da su polovni, a potom da su neotvoreni, pa mi to nije baš jasno.
Ne znam kako funkcionišu narudžbine, posebno zato što sam im poslao poruku, a nisam dobio odgovor.

Više sam mislio na to kakva je situacija sa garancijom i koliko su to zapravo novi uređaji.
Na svim oglasima piše da su polovni, a potom da su neotvoreni, pa mi to nije baš jasno.
Ne znam kako funkcionišu narudžbine, posebno zato što sam im poslao poruku, a nisam dobio odgovor.
Na KP samo firme mogu da postave oglase za nove proizvode, tj. da ih tako obeleže. Obični oglašivači imaju opcije nekorišćeno/polovno, korišćeno/polovno i oštećeno/neispravno. A onda u tekstu mogu da napišu da je novo. Meni to baš nema logike, ali takva su njihova pravila.
Što se garancije tiče tu si prepušten dobroj volji prodavca. Morao bi njemu da vratiš proizvod, pa on da ga reklamira tamo gde ga je nabavio.

nije tema za KP. o KP se eventualno diskutuje u podforumu "online kupovina" ili nekom drugom u okviru kategorije "tržište"

hvala na razumevanju

Na KP samo firme mogu da postave oglase za nove proizvode, tj. da ih tako obeleže. Obični oglašivači imaju opcije nekorišćeno/polovno, korišćeno/polovno i oštećeno/neispravno. A onda u tekstu mogu da napišu da je novo. Meni to baš nema logike, ali takva su njihova pravila.
Što se garancije tiče tu si prepušten dobroj volji prodavca. Morao bi njemu da vratiš proizvod, pa on da ga reklamira tamo gde ga je nabavio.
To nisam znao. Hvala na info.

nije tema za KP. o KP se eventualno diskutuje u podforumu "online kupovina" ili nekom drugom u okviru kategorije "tržište"

hvala na razumevanju
Nisam uspeo da nadjem temu za KP, a pitanje e vishe o zvuchnike i jel ok se kupi sa KP.
Hvala i tebi na razumevanju.

Nazad na temu, jesu zvuchnici dobri ili ima neka bolja opcija?

Kako misliš da li su zvučnici dobri - zavisi za šta će da služe i šta ti treba.
Bolja opcija - za koju namenu?
Koristiće se za slušanje muzike na računaru, igranje igrica, a možda i za povremeno kreiranje muzike.
Tachnije, za malog od 9 godina. Futureproof za sledecih 5+ godina?

Nazad
Vrh Dno