Zdravo svima, evo u 4 ujutru odustajem i postujem u nadi da ce mi neko pomoci;
Danas su mi uveli optiku iz MTSa i ja jednostavno ne uspevam da povezem uredjaje onako kako zelim - preko Ethernet kablova ne radi nista ovako kako je meni vec postavljeno.
Na brzinu sam sklepao dijagram onako kako je do sad radilo na SBB kablu(samo sto je SBB ruter bio umesto ovog MTS Huawei) a to je istovremeno i dijagram onoga sto zelim da i dalje radi sa novim MTS ruterom:
Pogledajte prilog 487931
PC 1 i 2 su radna prostorija a TV i BOX su dnevni boravak.
Uspeo sam da shvatim da problem nastaje POSLE switcha 1 i 2, kad izbacim bilo koji switch i direktno povezem kablom bilo koji uredjaj - imam neta na uredjima(ali samo sa izlaza 1 i 4, detaljnije o izlazima ispod).
E sad, ona njihova budalastina za '2 izlaza za net i 2 za TV' i dalje vazi, ali to samo cini izlaze 2 i 3 potpuno beskorisnim: internet iz njih ne stize do uredjaja ni u kojoj opciji a buduci da ovaj njihov novi box MOVE svakako ne dobija
nikakav TV signal - i
TV se gleda iskljucivo preko interneta tj preko MOVE aplikacije na samom boxu(znaci i do samog boxa treba
samo internet ne i tv signal ), onda za sta uopste sluze izlazi 2 i 3?
Kablaza je u redu, i dalje imam SBB ruter pored i na njemu sve radi idealno i dalje.
Switchevi su obicni, nisu smart. Da li bi dva smart switcha na mesto ovih resila problem?
Nije mi opcija da dovodim dodatne kablove u ove dve prostorije, otuda i potreba za ovim switchevima koje vec imam.
Ako neko ima ideju sta ciniti tj kako da napravim da imam neta na svim uredjajima - ima pivo od mene.