Istina je da je sve poskupelo pa i gume, ali na gumama se ne štedi i uvek treba izdvojiti više za gume i po mogućnosti uvek kupovati nove jer je bezbednost i život u pitanju, cena nikada ne sme biti opravdanje i uticajni faktor.Чари модерних аутомобила, тако сам се и ја изненадио кад сам са Вектре прешао на Инсигнију, већи и тежи аутомобил, већи точкови, и на крају уз све ове инфлације и чуда - дупло скупље гуме. Јер тако смо у могућности.
Ti klinci redovno pune crnu hroniku...Ne vidim kako to menja bilo sta. Da si imao losije gume i vozio 10km/h manje kao predostroznost, verovatno bi bolje sve proslo.
A da pukne moze i nova guma od 200e, jednostavno, staklo/sraf na putu, fabricki feler, nesto trece...
I ne znam zasto licitirate ko koliko vozi, bez uvrede prema bilo kome od vas i sa maksimalnim postovanjem, ali znam klince koji nemaju ni 20 godina ali bi oduvali veliku vecinu iskusnih 20+ god vozaca ko od sale po bilo kom kriterijumu koji odaberete.
Hankook mnogi svrstavaju u premium klasu, mada to realno nisu, dok je Lassa bliže dnu srednje klase. Tako da ta dva brenda ne treba stavljati zajedno.Može li preporuka za letnje u dimenziji 215/65 R17, za Pežo 5008? Dakle krosover/SUV, fabrički bi trebalo da bude 103V, da li da idem na to ili mogu i standardnih 99H/V?
Porodični auto, normalna vožnja.
Nove su mi skupe, 15.000 po komadu za višu klasu, srednja Lassa/Hankook su 10-12.000, Linglong je 7.500...
Uvek sam kupovao višu klasu za prethodna vozila, i nove, nikad nisam polovne uzimao, ali su mi bile pristupačne cenovno, sad je veća dimenzija i cene su otišle gore...
Redje od zadriglih matoraca sa refleksima morskog slona.Ti klinci redovno pune crnu hroniku...
Sa druge strane, diskutabilno je šta za koga znači iskusan vozač. Za mene godine za volanom nisu garant nikakvog znanja o saobraćaju i vožnji.
Vise puta sa InternetProdajaGuma (kada nisu mogli da mi kazu DOT rekli da mogu da odmah vratim), jednom sa Ananasa.Sa kojeg sajta kupujete gume
Kupio samo jednom online i pokajao se. U pravu si. Samo na licu mesta.Ja sam kupovao x puta sa IPG, uglavnom je bilo korektno. Stigne mi skoro set Michelin Alpin sa jednom lošom gumom. Vreme loše, treba mi auto, procedura reklamacije slanje kod njih u Suboticu, pa oni da većaju, pa da vraćaju od koga su oni kupili, pa jeste - nije..
Kao što sam i njima napisao, da su imali ikoga u Beogradu da doteram auto da stave felnu sa gumom, provere i sami skinu, pošalju i nameste nazad kad stigne. Ja ovako platio vulkanizeru da namontira, balansira, skine, bex, + vreme da se sve to uradi, plus kad stigne nazad opet montiraj balansiraj.. Poslovni model im je dobro zamišljen - ali po njih.
Bogami odsad kupujem samo na licu mesta i ako ne valja da se menja, pa makar bilo i primetno skuplje.
Uzeo ja od njih zimus dve gume (jer na ananasu nisam mog'o sve cetiri) i odradio zamenu kod njih. Sve okej, i gume i vulkanizerDa li neko ima iskustva sa kupovinom guma preko firme Planeta Guma iz Beograda?
Dunlop naravno. Pogledaj na Ananasu sa ovim popustom da li možeš da se uklopiš. Javi šta si uradio i kako si zadovoljan.Moraću neplanirano da menjam letnje gume, Goodyear Efficient Grip 2 krive su izgleda, a i bučne krute.
Nestandardna dimenzija pa su skuplje malo, 205/60 R16 i ne bih davao skoro 20 hiljada po komadu za premijum segment.
U nekoj srednjoj klasi, šta mi je najbolje uzeti?
Fulda EcoControl HP2
Kleber Dynaxer HP4
Dunlop Sport BlueResponse
Uniroyal Rainexpert 5
Vredestein Ultrac
Nexen N'Blue HD plus
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari