Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

N1 i Nova S se mogu preko neta pratiti samo iz inostranstva. Net tv ih je izbacio iz ponude pa su na sledecem linku omogucili gledanje oba kanala iz inostranstva.

To se desilo upravo danas, N1 mi radi i samo izbacio greku 300, radi sa VPN bilo koji.

Hoće, kako da ne. Možda još par meseci, eventualno godinu-dve. Nakon toga će da košta više od dve kablovske, i još će nastaviti da raste.
Nadrealno je koliko ovde niko ne vidi dalje od sopstvenog nosa. I ne kapira gde živi...
Ne znam koga ćeš ubediti da je bolje plaćati dve kablovske od jedne.

Imam Arena cloud i slika preko te aplikacije je mnogo lepša i čistija nego ove Arene na SBB-u (EONu). Kao da na EONu nije HD. Jel se ovo tripujem ili ne?
I na MTS u slika prenosa koji su preuzeti od SBB losa .Evo sad slika sa utakmice Zalginis Partizan muljava losa .Valjda ce neko da primeti reaguje ...Bas bez veze

gledam Arena Premium 1, Žalgiris - Partizan
bacih pogled i na Arena Premium 2 gde je u toku prenos Monako - Panataikos

D3cam, 1080i 25Hz H.264
deluje mi da se štedi na bitrate-u u poređenju sa SK. zvuk je tiši, tj. na SK je uvek bio preterano pojačan da sam uvek morao da smanjim ozvučenje na televizoru

To sam i ja primetio da mi slova na kajronu više zrnasta a sama slika ima neku pozadinsku senku. Podseća me pre digitalizacije na analogne kanale kad je loš signal pa šeta slika pa povremeno u nekim kadrovima vidiš onaj spektar boja.

Ako je EOM Premium imao onu gomilu SK kanala, ako su ti SK kanali sad ukinuti i dobilo se 3-4 vise Arena spotr kanala (koliko god), da li ce SBB gurnuti sve sportske kanala, dakle sve ARENA spotr kanale u dodatni paket zajedno sa svim ostalim MTS (zvezdica) kanalim i traziti od korisnika da doplaćuje ili ce znatan deo kanala dati EON Premium korisnicima (stari) na "besplatno" gledanje?
Ako ne daju dovoljan broj sportskih kanala i ne umanje cenu za nemanje sportskih kanala, da li ce to biti dobar osnov za raskid ugovorne obaveze?

ne trčimo pred rudu. tek je prvi dan ovih promena. cenim da će Premium najjači imati sve kanale, pa i taj mnogo puta spomenuti čiji naziv počinje na I

I na Yettel Set top boxu slika je na Arenama malo "krzava" od sinoć.

Ovo je za sada prvo da sam našao da nije više u ponudi Amc katalog i discovery katalog, zamene tv1000 i true crime

ne trčimo pred rudu. tek je prvi dan ovih promena. cenim da će Premium najjači imati sve kanale, pa i taj mnogo puta spomenuti čiji naziv počinje na I
@momsab tacno tako neznam na cemu pratis Arene,ja sam probao u EON-u na androidu.I radi brate sve apsolutno svi kanali bez greske,kod mene...mada me Arene bas i ne zanimaju,vec filmski i muzicki kanali.Sad cekam da skinem bilo pdf ili,racun na email (sta bude pre) platim to i miran mesec dana...zaboravih a neko pomenu u temi N1 je na 278 a Nova S 279 kanalu,ima Nova Max (filmovi) kao i Nova Serije...mrzi me da jurim na kom su kanalu 🙂

Poslednja izmena:
neznam na cemu pratis Arene,ja sam probao u EON-u na androidu.
napisah: D3cam
iliti direktno preko kabla na televizoru

primetih da nema čuvenog kruga u donjem desnom ćošku. nema ga ni na jednom kanalu, ni preko kabla (D3cam) ni preko EON u browser-u

već je objašnjavano u EON temama. ukratko: ako neko ukrade, da bi se znalo odakle je ukradeno (EON aplikacija, EON smart, D3cam,...)

Aman ljudi sve ce se verovatno razvrstati po paketima, light, full i premium. Kakve gluposti ljudi pisu. Kakav mts paket i 1200 dinara. Klasicno lupanje. Nema tu vise mts kanala. Sve su ovo kanali koji se vec distribuiraju kod svih provajdera. Jedino kod sbb-a ih nije bilo ali sad su tu, nisu bas morali svi ali to je neka druga prica. Bice sa arenama kao i sa sport klubom nesto manje u light, verovatno full i premium slicno posto ni sk nije tu pravio neke velike razlike. Ovi ostali kanali, verujem da ce vecina zavrsiti u start paketu. Morali su sada da daju svima jer je jos rano za njih da ih svrstavaju u pakete ali bice i to.

Ne verujem da će praviti posebne pakete to bi izazvalo dosta raskida, opet će vervatno od Hit paketa imati sve arene. Ne znam koliko yettel plaća mtsu kanale ali opet mi logičnije deluje da ako je npr 1 evro uzeti 1,5 miliona evra sigurnih para od svih sbb yttel korisnika nego rizikovati posebnim paketom od 5-7 evra. Eventualno možda dodavanjem mobilnog ko 4 usluge naprave nešto tipa slot za to da aktiviraš.Jedina velika promena sem ako se mts i yettel ne posvađaju ili a1 naglo ne poveća mrežu da više niko neće nikad pretnjom prelaska ili raskida dobiti 12-18 meseci po dinar. Sad samo reda radi ako daju 3 meseca po dinar čisto da imaju čime da ti prete.

Ma kakvo dodatno plaćanje za arene ..Naravno mislim za premijum pakete,a što se tiče onih jeftinijih ,ni ranije nisu imali svi kanali ,što je normalno .Tako da se neki "sekiraju"bez potrebe .
Što se tiče kvaliteta slike arena na sbb-u,učine mi se (dal zbog ovih vaših priča ili ne ) da je to stvarno tako .Al onda prebacih na move n go aplikaciju ,slika ista .Jedino ako slika nije trenutno slabijeg kvaliteta svuda ..

Inače potpisah danas ugovor kao novi korisnik (poslednje dve godine imao supernovu ,pre toga 20g na sbb-u) ,12m free ,posle 5000 din za premijum duo ,tako da se nadam da od tih poskupljenja za Premium pakete nema ništa :)

Ne znam za vas ali meni danas od podneva blagi užas... Eon van mreže neglediv, slika loša kanali koče tačnije seckaji ili se sakoče. Nikad ovako loša slika nije bila. Čak se u momentu zatamni ekran pa pojavi slika.

^isto I kod mene. Chelsea - Tottenham dok gledam. Prebacim na Yettel paket tamo sve normalno.

Jel ima neka fora sa stelovanjem ubee rutera i wifi brzine ? Pored njega stojim ,na 2.4 mreži meri oko 40-50 mb ,na 5ghz meri oko 150 mb . Da je do rutera (tj njegovog wifi )znam jer iz njega mrežnim kablom idem u drugi ruter ,na koji kad se nakacim brzina na 5ghz je ona koju dobijam ugovorom (400-40).

Jel ima neka fora sa stelovanjem ubee rutera i wifi brzine ? Pored njega stojim ,na 2.4 mreži meri oko 40-50 mb ,na 5ghz meri oko 150 mb . Da je do rutera (tj njegovog wifi )znam jer iz njega mrežnim kablom idem u drugi ruter ,na koji kad se nakacim brzina na 5ghz je ona koju dobijam ugovorom (400-40).
Probaj malo da eksperimentišeš sa različitim frekvencijama u podešavanjima Ubee rutera, Gateway > WLAN > Basic, pa u ovom odeljku:

1743711039705.png
Meni to uvek pomogne. Treba mu malo vremena da to primeni, pa se ponovo povežeš i trebalo bi da bude bolje.

Probaj malo da eksperimentišeš sa različitim frekvencijama u podešavanjima Ubee rutera, Gateway > WLAN > Basic, pa u ovom odeljku:

Pogledajte prilog 486872
Meni to uvek pomogne. Treba mu malo vremena da to primeni, pa se ponovo povežeš i trebalo bi da bude bolje.
Bandwidth kad se pomeri na 40 ili 80 (5g) ,izgleda da su brzine normalne .Ne znam hoće li to nešto drugo zeznut ,al brzine je popravilo :)

Zato što će kartel da se dogovori i da i Yettel povuče iste poteze i slične dodatne pakete kanala?
Ne znam prijatelju ali do podneva je sve funkcionicalo posle užaš. U istoriji eona van mreže slika očajna. Nadam se da je privremeno ili će biti što svima govorim čega se mts dotakne to je za plakati.

Mirise mi da ce kad prodje promotivni period da ponude neke popuste na novim cenama paketa, u odnosu da neko nov dodje u SBB, ako me kapirate

To je mozda i najlogicnije prema postojecim korisnicima…nek me zaobidju oni sto pricaju da gledamo u buducnost i pricamo sve i svasta, ovo je svakako tema za diskusiju :

Nazad
Vrh Dno