Šta je novo?

Hardver Custom water loop

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

saleczbg

Zapažen
Učlanjen(a)
28.03.2025
Poena
1
Planiram da kupim custom water loop za Corsair 9000D. Od konfiguracije bice amd 9950x3d i grafika 9070 xt oc. Imam pitanje za vas da li ima poente stavljati 4x480mm radijatore ili je to overkill?

MORA sistem? Ako imaš mesta, zašto da ne, za svaki budući upgrade ćeš imati spreman loop. Da je overkill, jeste, osim ako ne planiraš da se baviš ekstremnim overklokom navedenih komponenti.

to je 9000D jedan rad u njemu izgleda smesno :)

ako imas novca go for it

ne govorim o estetici, onaj ko kupuje 9000D, ne kupuje ga da u njega stavi jedan, dva radijatora

a naravno da je bitna i estetika kada se ubacuje CLC

Nisi me mozda razumeo,ne osporavam to sto kazes, samo kazem da je pitanje postavio u nekom okviru koji se tice overkila. A da li estetski treba/ne treba je vec subjektivna stvar, nije pitanje za forum, to je kao da na forumu pitas - da li je lepa neka devojka, sta drugi misle :) koga briga za estetiku sta drugi misle, bitno je samo sta ti mislis.
To je bila moja poenta. Meni ne bi smetala 2 radijatora ni najmanje, niti bi mi to bilo ruzno.

Overkill je, ništa nećeš dobiti time. Posebno što se sa procesora teško odvodi toplota, jer je debeo IHS.

Obavezno planiraj delid procesora jer bez toga custom loop slabo ima smisla. To kuciste je preveliko i za jednu kartu u njega se stavlja sistem sa vise kartica e sad ako se tebi bas samo ono svidja ok.

Nazad
Vrh Dno