Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Pozdrav svima , čitam forum kao neregistrovanih korisnik već godinama , međutim morao sam da se registrujem da bih podelio sa Vama prepisku sa korisničkim servisom oko obnove ugovora .
Pa da počnemo , moj 1 mail
Tema upita | Promocije i ponude
Poruka | Poštovani , potrebna mi je informacija , meni ističe ugovor za 20ak dana , da li ja kao stari korisnik koji je u mreži od samog početka imam neke benefite oko produženja ugovora. Hvala na informaciji


Onda sledi odgovor

Poštovani Nikola,





Trenutno možemo da Vam ponudimo besplatnu obnovu ugovora uz naše aktuelne promocije koje su dostupne na našoj web prezentaciji pod naslovom "Aktuelno". Link u nastavku: https://a1.rs/privatni/aktuelno/aktuelne_promocije



Nase promocije, ponuda telefona i paketa su pogodnost sami po sebi te predlažemo da razmotrite iste i nadamo se da ćete se odlučiti za nastavak saradnje.



Dodala bih da, promocija "Kreni moćno sa A1 Moćnom tarifom" je trenutno na promociji, do 31.05.2022. godine gde je cena mesečne pretplate uz uređaj 2.899,00 dinara (snižena 300,00 dinara), a bez uređaja 1.499,00 dinara.



Uvek se trudimo da obradujemo naše korisnike specijalnim pogodnostima te Vam savetujem da putem linka https://a1.rs/privatni/a1_klub_plus na našem sajtu pogledate pogodnosti koje smo spremili za naše korisnike.



Pored navedenih pogodnosti savetujem da putem našeg sajta pratite i aktuelnu ponudu uređaja budući da je svaka naša ponuda kreirana sa ciljem da našim korisnicima umanjimo troškove, olakšamo komunikaciju i ponudimo maksimalne pogodnosti.



Nadam se da ćemo nastaviti dalju saradnju na obostrano zadovoljstvo.





Za sve dodatne informacije, na raspolaganju sam Vam.


Srdačan pozdrav i prijatan ostatak dana,


I za kraj moj odgovor njima :


Poštovana ,
Možete da mi ponudite obnovu ugovora besplatno?
A šta se plaćalo do sada za obnovu ugovora koji ističe za 10 dana?
Ako ste pogledali od početka poslovanja VIP kompanije sam korisnik , ovo mi je neznam ni sam koji ugovor i do sada koliko se sećam nikada nisam plaćao obnovu ugovora.
Možete videti da takođe pored ovog broja sam brojeve svoje firme prebacio kod vas od 2017 godine.
Što se konkretno mene tiče hteo sam da uzmem uređaj više klase i pitanje je koji benefit ja imam kao dugogodišnji korisnik (popust na uređaj , popust na tarifu ). Složićete se verovatno da 300 rsd mesečno i "besplatna obnova ugovora" nisu benefit na ugovore od 3500-5000 rsd koliko sam plaćao.

U svakom slučaju hvala na odgovoru.

Evo toliko o starim korisnicima ...
Ps. Zaboravio da joj napišem da novi korisnici imaju 6 meseci bez pretplate al zna ona to sigurno 😄
 
Ima li neki poseban razlog da vam je to bitno?
Kod mene OCD, uglavnom.
Sedmica počinje ponedeljkom, mesec i bilo kakav obračun počinje prvog, rezervoar se uvek puni dok pištolj ne škljocne...nije da ja to biram, drugačije mi nije logično.
 
Pozdrav svima , čitam forum kao neregistrovanih korisnik već godinama , međutim morao sam da se registrujem da bih podelio sa Vama prepisku sa korisničkim servisom oko obnove ugovora .
Pa da počnemo , moj 1 mail










Evo toliko o starim korisnicima ...
Ps. Zaboravio da joj napišem da novi korisnici imaju 6 meseci bez pretplate al zna ona to sigurno 😄
Nista to nije cudno, svi su takvi. Evo ja sam bio u mts-u preko 20 godina i imam jos 3 broja na moje ime, podneo zahtev za prelazak zobu iz mts-a i pita me radnica zbog cega prelazim. Rekoh zbog cene , ne odgovara mi poskupljenje, kaze da li ste upoznati sa tim da smo povecali saobracajbza tu tarifu bla bla, ja joj kazem znam ali to mi nista ne znaci jer ja ne potrosim ni pola toga. Pa mogli bi da vam izadjemo u susret i da vam damo 3m free. Rekoh vi sa time ne izjednacavate ponudu A1. Preracunato to je 50 din razlike, to nije problem, ali stvar je principa kod mene da valjda kao decenijski korisnik imam valjda toliko zasluga da makar izjednacite ponudu. Radnica onako smoreno , to vam je maksimum, e bgm meni nije nego vama, samo sam kratko rekao hvala na ponudi vidimo se mozda nekada. Da mi je posle toga nudila ne 3 nego 6m ne bih prihvatio iz cistog inata. Sve ti je to isto,samo ih treba menjati pa da stalno mi budemo novi korisnici,ako im je toliko stalo do novih korisnika.
 
Da li je moguć raskid ugovora u slučaju smrti korisnika ili član porodice nasleđuje ugovor? Uz pretplatu je uzet i telefon. Poznanica je skoro ostala bez supruga, sa malim detetom, pa bi da vrati telefon i raskine ugovor ako je moguće.
 
Ako se ugovor vodio na preminulu osobu onda samo odnese izvod iz knjige umrlih i ne vraca nista niti ce da plati nesto. Ugovor se prekida i to je to. Pokusace da joj posalju jedan racun na kojem ce biti veci iznos samo ako joj stigne neka se zali i nema sta da plati.
 
A1 je nekad sam slao sms poruke i tu nudio razne popuste za obnovu ugovora. Sećam se jednom su mi slali 25% popust na tarifu uz telefon na godinu dana, ja se cenkao za dve godine i dobio. Zadnje tri ili četri obnove ugovora nedaju ni dinar popusta.
 
Sto kaze kolega iznad,samo ih treba menjati,raskidati ugovore i na tqj nacin ih je.b..ti.Mi uvek dobijamo benefite novog korisnika a oni dobijaju kvotu da su napravili ugovor sa nekim.Svi zadovoljni..
 
Nešto pre nego što su mi isticali ugovori za intenet i telefon počeli su da me zovu za obnovu ugovora ali na nove i skuplje pakete. Tada su baš nekako prelazili na A1 sa VIO-a. Nikakve popuste nisu ni pominjali. Ignorisao sam ih 3-4 meseca i na kraju su mi dali novi telefon paket za istu (nižu) cenu a za internet dodali još 50GB za moj paket.
 
У вези А1 - 12мб. интернет саобраћаја у ромингу (ван неког роминг пакета, једноставно искрсло) ме је изнело 10000 динара, стварно невероватно...
 
Ako se ugovor vodio na preminulu osobu onda samo odnese izvod iz knjige umrlih i ne vraca nista niti ce da plati nesto. Ugovor se prekida i to je to. Pokusace da joj posalju jedan racun na kojem ce biti veci iznos samo ako joj stigne neka se zali i nema sta da plati.
Da li se isto ništa ne plaća ako je preminuli korisnik imao 65+ tarifu i fiksni telefon kod A1
 
@Sunshine4747

To stvarno ne bih znao da ti kazem jer nisam imao prilike da to cujem, za ovo gore sam 100% siguran jer je drugar tako za majku koja mu je preminula uradio, zena je imala telefon kod njih i mobilni paket, kolega je bio samo odneo izvod iz knjige umrlih i to je to, posle su se pravili malo blentavi pa su poslali racun na nekih 20 hiljada dinara da treba da se plati kada je otisao ponovo sa smrtovnicom i pitao o cemu je rec rekli su da je sve u redu da ne treba da se plati nista.

Najbolje da odete do poslovnice ili pozovete call centar pa im kazete sta se dogodilo pa da vidite koje su vam opcije.
 
Ja sam imao srece za roming, nesto sam cackao tel. i umesto sim 2 da mi bude net na kartici na kojoj sam imao roming net stavim sim 1 gde mi je bio A1 postpeid broj, stize mi poruka da mi je zbog uvecane potrosnje iskljucen internet, ja u aplikaciji iskljucili na 3500 din., da nisu iskljucili ko zna koliko bi nakarikao.
 
U da ovo treba da bude "pined post". Imam osecaj da svi koji su kukali da im ne radi voLTE, da ce se na tenane kajati!
 
Ovo treba provjeriti zato što mi se čini da su operatori po pojavi VoLTE rekli da se pozivi u roamingu obavljaju preko 3G/2G ukoliko je VoLTE uključen upravo zbog neželjenih troškova.
 
A1 ima opciju da vam se ukljuci za roming 1mb = 1 din (to vam sluzi kao zastita od velikog racuna)
pored toga dokupite paket za roming i nemate problema.
treba da obnovim ugovoru , da li je i dalje A1 mocna tarifa best buy ili ima neki drugi operater sa boljom ponudom?
 
Poslednja izmena:
Sta da trazim da bi mi aktivirali to 1MB 1din? Da li se placa dodatno?

Neograniceni pozivi i poruke + ~43GB mesecno u proseku za 1500 dinara mislim da nema nigde. Jedino da te neko ubaci u shared mts box 100GB, drugu opciju ne vidim.
 
A za roaming nemojte da se zeznete ko moj kum (do duše na mts-u) voLTE pozive obavezno isključiti nabili mu račun samo tako
Evo ja sam u cg na mtelu ( mts u Srbiji ) upaljen mi bio VoLTE u Srbiji i sad je ostao upaljen u romingu i nista nisu dodatno naplatili, trosi uredno mtel minute iz paketa
 
Sta da trazim da bi mi aktivirali to 1MB 1din? Da li se placa dodatno?

Neograniceni pozivi i poruke + ~43GB mesecno u proseku za 1500 dinara mislim da nema nigde. Jedino da te neko ubaci u shared mts box 100GB, drugu opciju ne vidim.
A ako prelazis iz druge mreze, posto je 6 meseci gratis, izadje te 1125 din... Dzabaliska...
 
A zasto poredis neuporedivo? Mts korisnici mogu da iskoriste celokupan internet iz paketa, a u a1 samo kolicina koji su oni odredili. Probleme koji su imali neki clanovi foruma, koliko sam razumeo, su bili van “Balkan Zone”!

Kupovinom dodatka od 1gb = 799din ili veceg nakon sto iskoristis sav dodatak vazi opcija 1mb=1din, ili mozes da aktiviras roaming plus sa putnim osiguranjem i 6Gb koji ti traju godinu dana. Roaming plus ne preporucujem za Balkan zonu, jer tu jos nisu resili prioritete u korisnicku korist. Dodatke mozes kupiti preko A1 aplikacije ili kad se ulogujes online, zaboravio sam da li postoji ussd kod za pristup ovoj opciji.
 
Svaki operater je lopov za sebe i svako potkrada korisnike, nekad na sitno, a nekada odrapljuju na veliko.

A1 prvi ne postuje sporazum od prosle godine vezan za Zonu 0 i udara limit potrosnje recimo ako predjes na recimo Mocnu tarifu i taj limit kojim si ogranicen je oko 5GB ili koliko vec. Oni nemaju pravo da to rade vec samo smeju da te ogranice ako se ispostavi da recimo u Makedoniji rokas vise nego u Srbistanu. Ali, ako ja imam 1TB podataka i trosim preko tih 5GB jer recimo mesecno trosim u proseku 10GB podataka iz tarife koju uredno placam, zasto bi me ogranicavao bilo ko sa tih 5GB. To samo govori koliko je sve farsa i koliko su operateri zapravo monopolisti iza kojih stoje krimosi koje vode ovu drzavu...

Dalje, jel ste primetili da kad platite parking isti ovaj A1 vas odrapi pored parking karte jos i nekih 3.5 RSD jer vam naplati i tu poruku. To mislim rade svi sem Globaltela gde naplacuju samo cenu parkinga sto i treba da nam naplate. Pomnozite lepo tih 3.5 sa brojem kipljenih karata pa vidite suvi profit...

Ja sam u A1 trenutno na Mocnom planu, ovom sto je za 600 kinti i naravno ne mogu da izvadim listing. Nebitno je da li sam ja prepaid ili postapid, hocu listing jer znam da mi za svaki poziv skidaju bar po 3-4 min. preko kako bih sto vise uplacivao kredit. Razmisljam se da predjem na Mocnu tarifu jer verujem da ce i operateri uskoro reci u fazonu: "Poskupelo gorivo, moramo i mi tarife" mada sam A1 mora da daje ove akcije da mu omaleni Globaltel ne bi krao korisnike, mali broj ali svakako brdo ljudi prelazi tamo.

Oko 15 god. sam bio mts postpaid i smucilo mi se kad su me proslo leto potkrali za izmisljenje poruke u roamingu koje nikad nisam poslao. Samo zato se premisljam sto se tice Mocne tarife jer me ne bi cudilo da i A1 tako povremeno napakuje neke nebuloze, poput mts-a gde sam po listingu poslao 33 SMS-a u roamingu na tacno 10 sekundi svaku (po njihovom listingu) i to svom matorom kome sam inace poslao ukupno 2 poruke za vreme letovanja. Napakovali su mi ukupno 35 poruka naravno i pomnozite jednu sa cenom poruke u EU pa vidite koja je to kinta u pitanju i dodatno sve to pomnozeno sa N korisnika 😉
 
Poslednja izmena:
Mocni plan od 600 din je samo sad u promo periodu toliko, bice 900 kad se promocija zavrsi.

Slazem se sa tobom da su ostala 2 operatera za Balkan zonu pilicari nevidjeni, (y) i za parking sms.
 
Oko 15 god. sam bio mts postpaid i smucilo mi se kad su me proslo leto potkrali za izmisljenje poruke u roamingu koje nikad nisam poslao. Samo zato se premisljam sto se tice Mocne tarife jer me ne bi cudilo da i A1 tako povremeno napakuje neke nebuloze, poput mts-a gde sam po listingu poslao 33 SMS-a u roamingu na tacno 10 sekundi svaku (po njihovom listingu) i to svom matorom kome sam inace poslao ukupno 2 poruke za vreme letovanja. Napakovali su mi ukupno 35 poruka naravno i pomnozite jednu sa cenom poruke u EU pa vidite koja je to kinta u pitanju i dodatno sve to pomnozeno sa N korisnika 😉
Nije bitan broj poruka, već broj otkucanih karaktera. Jedna SMS poruka se sastoji od svega 160 karaktera (70 ako se koriste nestandardni karakteri, tipa naša slova sa kvačicama). Ako otkucaš dužu poruku, svakih 160/70 otkucanih karaktera se vode kao poseban SMS. Poređenja radi, jedan twit ima 280 karaktera.

To nema veze sa MTS-om, već je tako definisana SMS poruka.
 
Nije bitan broj poruka, već broj otkucanih karaktera. Jedna SMS poruka se sastoji od svega 160 karaktera (70 ako se koriste nestandardni karakteri, tipa naša slova sa kvačicama). Ako otkucaš dužu poruku, svakih 160/70 otkucanih karaktera se vode kao poseban SMS. Poređenja radi, jedan twit ima 280 karaktera.

To nema veze sa MTS-om, već je tako definisana SMS poruka.
Naravno, to valjda svi odavno znaju. Otkucao sam matorom 2 poruke koje i sada imam u konverzaciji i koje glase: "Stigli smo" i "Krecemo nazad", nema kvacica, nema smajlija, nema nicega, bas ovo sto sam ovde napisao... Nikada u SMS-u nisam poslao kvacicu ili smajli, Chat aplikacije i forumi su druga prica, ali u SMS-u nikad nisam ni koristio latinicu ili cirilicu sto je danas trend koliko vidim.

Znaci ni u snu ne moze biti ukupno 35 SMS poruka u roamingu, kako god da okrenes, a jasno se vidi da imaju mehanizam za odrapljivanje ljudi na sitno i na krupno. Kada sam im poslao konverzaciju i njihov listing samo su mi odgovorili da je sistem evidentirao ukupno 35 poruka i da je to tako i nikako drugacije. I moj matori u konverzaciji ima ove 2 poruke, znaci nema sanse da sam se zeznuo jer ako bih i poslao nesto duze,a nisam imao potrebu za tim sigurno ne bih kucao pa makar i jedno slovo 35 puta vec bih pozvao coveka.

Nekoliko ljudi koje znam je imalo slican problem, naplacen im je mobilni internet prosle godine u roamingu iako je po defaultu za svaki telefon to strogo iskljuceno i moras explicitno da ukljucis, a ovi ljudi nikada nisu pre roga cackali roaming opcije dok im nisam pokazao sta treba da odrade da bi to ukljucili. Dodatno, su i jos nekim mojim drugarima isto tako naplacivali poruke poslate na svakih 10 sekundi, znaci postoji sablon, samo ne postoji nacin da ti dokazes da oni kradu jer jednostavno gube ogroman broj korisnika mts najvise, Yettel najskuplji iako ti ne daje apsolutno nista vise od ostalih za tu cenu, a VIP je bio ok dok masovno ljudi nisu presli tamo, sada se bahate kao i ostali...

A1 mocna tarifa je smisljena kao nekada prvi NEO da masovno privuce ljude i tu su odradili odlican posao jer ce privuci veliki broj ljudi. Za tih 1125 kinti za "nove" korisnike i za nas sto smo dosli skoro je ovo sasvim prihvatljivo, samo je naravno uvek lepse kada prodises bez ugovora posle toliko godina.

Iako 6 meseci za Mocnu tarifu zvanično dobijaju samo korisnici koji direktno prenesu broj iz druge mreze tamo, ja sam ih zvao kao njihov prepaid korisnik, rekao im da sam zainteresovan ali da ne zelim uopste da razmisljam o ceni bez tih 6 gratis meseci i naravno da niko nije pravio problem zbog toga sto sam ja njihov postojeci korisnik, iako sam prepaid...

Treba se cenkati uvek, jer su oni svakako u velikom dobitku. Pisao sam na drugoj temi, ja sam u mts-u imao NEO odmah nakon sto je VIP ponudio NEO prvi put u Srbistanu, a Telenor i mts nisu ni razmisljali o tome. Odmah sam zvao mts i rekao im da ih pozdravljam ako mi ne daju NEO tamo i jednostavno su mi dali na 2 godine neki od postojecih paketa sa tipa 50k minuta i 100k poruka (jer u sistemu nisu ni imali opciju neograniceno) i 3GB neta svaki mesec za to vreme 😉
 
Poslednja izmena:
Brat od tetke pre nekoliko godina poslao jednu sliku iz Sankt Peteburga svom sinu.Kada se vratio sačekao ga račun od 22 000 dinara
 
Usput se sinhronizovalo još 10 aplikacija dok je on slao jednu sliku - 20MB ko od šale, odnosno 20k dinara.

Te cene 5-6-10€ za 1MB su u najmanju ruku bolesne :D ali tako ti je to. Ono 1 dinar = 1MB u roamingu je fer ponuda - bez skrolovanja instagrama i tiktoka sa auto play opcijom naravno :)
 
Mnogo ljudi je ojadjeno bukvalno u Roamingu od strane svih operatera. Racuni posle letovanja lagano idu u 20k+, cesto i po 40k, pa se korisnik zali i onda mu operater izadje u susret tako sto mu spusti na 30k i jos mu da povoljnost placanja na rate, a inicijalno ga je odrapio samo tako jer mu je napakovao i to sto je stvarno potrosio i jos 5x po toliko pride...

Samo kod nas je 1MB Roaminga kostao preko 1000 RSD to nema nigde u svetu bukvalno. Tako da uvek treba odraditi restrikciju preko telefona da recimo ko koristi mobilne podatke u Roamingu ogranci to na dnevnom nivou u svakom slucaju.

Ali, prakticno nemas nikakvu garanciju da te nece pokrasti jer oni mogu da sklepaju listting kako im volja i to je glavni dokaz tvoje potrosnje bez obzira sto su te pritom odrali na max.

Ja najverovatnije prelazim u Mocnu tarifu, ali cekacu jos nekoliko dana posto je promocija do 31. svakako cisto da vidim koliko ce A1 da me potkrada do kraja meseca 😉.

Inace, danas A1 mreza u nokdaunu kako stoje stvari, 4G ne radi kako valja, a ne stizu ni poruke, ljudi su bez potrebe nedostupno itd.
 
Nazad
Vrh Dno