Šta je novo?

iPhone 13

A sto se tice telefona, u poslednjih 4-5 godina sam cesto u prilici da isprobam iphone telefone.

Ključnih par reči.

Suština i jeste da postoji izbor, ja ne sumnjam da si ti zadovoljan Samsungom i da ti iOS ne odgovara, samo nemoj smatrati one koji drugačije misle ovcama i da preplaćuju telefone zbog nekog "prestiža", jer to nije istina. A tvoji postovi impliciraju na to.
 
Pa cjenovni paradoks je pojam u ekomoniji,a otrpilike bi bilo da ako je nesto skuplje covjek se osjeca vrednijim u odnosu na druge...Da ne bude da hejtujem posto imam drugare koji kazu da ne znam sta je ios dok ne koristim duze vremena iphone,volio bih da mi neko objasni sta je bolje(osim kamere i metalnih djelova i tezine koji daju osjecaj kvaliteta) u najnovijem modelu u odnosu na tri puta jeftiniji android uredjaj...IOS softver je po meni veoma ogranicen u odnosu na android sa rjesenjima koji su implementirani i prevazidjeni na androidima vec duze vrijeme...Nisu mi problem bile pare prilikom izbora buduceg telefona nego funkcionalnost i prilagodjavanje sebi a to sa iphone-om ja ne mogu.Prastajte na postu i nastavite sa utiscima da se rasprava ne pretvori u nesto sto ne treba...
 
Ja sam u startu govorio o telefonima po 500-600 evra...Kada je u pitanju telefon od 1600 svima na forumu je problem.Nemas sta da se ljutis,samo sam govorio o svom iskustvu-ako mislis da vrijedi,gruvaj.
 
Ja sam u startu govorio o telefonima po 500-600 evra...Kada je u pitanju telefon od 1600 svima na forumu je problem.Nemas sta da se ljutis,samo sam govorio o svom iskustvu-ako mislis da vrijedi,gruvaj.
pa meni je razlika što znam da neće da zabode, pre 13p sam imao s21+ koji takođe radi fluidno ali ne kao ios. I tamo kad hoću na kameru sa zaključanog ekrana nikad ne znam da l će da otvori odmah ili za 2,3s, dok je to na ajfonu uvek konstantno, npr... sa ovim specifikacijama i ovakvom baterijom ip13p nema konkurenciju, osim cenovno. Za 3 godine iphone x će neko i dalje hteti da kupi a a52s neće niko hteti ni da pogleda, hoću reći mnogo bolje drži cenu
 
Ja sam u startu govorio o telefonima po 500-600 evra...Kada je u pitanju telefon od 1600 svima na forumu je problem.Nemas sta da se ljutis,samo sam govorio o svom iskustvu-ako mislis da vrijedi,gruvaj.
nema iphone 13 za 500-600eur

btw zasto se prilagodjavas androidu, a ne mozes iosu?
 
Videh malopre na zvanicnom sajtu Apple-a.. Gigatron i Tehnomanija su ovlasceni Apple Reselleri u Srbiji , dok je iStyle ovlasceni Apple Premium Reseller..
Koja je tu sada tacno razlika ako moze neko da objasni detaljnije ?
Hvala. :)
 
Koliko sam shvatio, razlika je u tome što Premium ima kompletan asortiman proizvoda i obezbeđen servis za sve te uređaje, dok Authorized ima samo određen asortiman.

Uglavnom nemoj se opterećivati sa tim, kupi tamo gde ti uslovi više odgovaraju u tom momentu.
 
Aha okej hvala ti, jedino nisam ukapirao i nikako da saznam info ... ako se kupi npr. konkretno u Gigatronu neki Apple-ov proizvod,
da li ce isto biti ovlasceni servis za taj proizvod ( Apple iPad ili iPhone) zapravo iStyle servis ili ce tada biti neko drugi ? ..Znam da kada npr. nesto kupis u iStyle onda je servis njihov..
ja to volim da saznam pre bilo kakve eventualne kupovine i sve uzimam u obzir .. :D
 
Poslednja izmena:
Sve je potpuno isto, nema nikave razlike. Nosiš uređaj u iStyle ili u bilo koji ovlašćeni servis.
 
Jedno pitanje u vezi AC+ , postoji li mogucnost "uzimanja" iz Srbije ? Ima li neko iskustvo sa tim?
 
Kako mi je AppleID vec na US regionu, online preko sajta sam odradio kupovinu AC+ na mesecnom nivou. E sad tu imam pitanja posto sam stavio nasu karticu (Intesa INternet) sve je proslo, kartica je zaduzena, dobio sam email od appla sa potvrdom da mi je AC+ aktiviran do sledeceg meseca kad posto sam odabrao da placam na rate.
Kako sam odabrao rate tako mi je pokreno music app sa delom da unesem podatke o kartici, sto sam uradio kao i na sajtu, medjutim itunes store mi odbija i prethodno koriscenu Intesa Internet a i Mobi Master karticu.
Kad odem na mobu na General->About i dalje mi stoji da imam 40 dana da aktiviram AC+, ako kliknem da pokrenem proces preko telefona kaze mi da nije eligible. Ako odem online, kaze da nije eligible jer je vec aktiviran AC+

Da napomenem pratio sam upustva sto sam nasao u mac delu foruma, za adresu vec odavno imam validnu adresu iz TX.
 
kupi gift i posalji sebi vaucer
najbolje i najlakse tako
ja sebi pre neki dan uradio, kupio vaucer od 20$ i aktivirao AC+
 
kupi gift i posalji sebi vaucer
najbolje i najlakse tako
ja sebi pre neki dan uradio, kupio vaucer od 20$ i aktivirao AC+
Pitanje je sad vise kad kupim i redeemujem vaucer da li ce AC+ automatski povlaciti s Apple balansa ili ce se buniti sto nemam karticu povezanu, jer za prvih mesec dana je def naplaceno i dobio sam potvrdu, osim ako se ne predomisle pa ne vrate to
 
Neće se predomisliti ne brini. Najpametnije ti je da dopunjavaš balance kupovinom gift kartica i da uvek imaš par dana pre nego što skinu. A i ako nemaš, imaćeš rok od nekoliko dana da uplatiš, možda i više.
 
pa meni je razlika što znam da neće da zabode, pre 13p sam imao s21+ koji takođe radi fluidno ali ne kao ios. I tamo kad hoću na kameru sa zaključanog ekrana nikad ne znam da l će da otvori odmah ili za 2,3s, dok je to na ajfonu uvek konstantno,
Nije baš tako idealno, zna nekad na iP da zakuca kamera, crni ekran stoji, nije često naravno. Ima bubica i iOS (ima dosta manje od androida), kao i manje opcija, pa ko šta želi, kamera ima odlična na obe strane, kao i zvuk. Jedino po pitanju baterije u višoj klasi iphone nema konkurenciju, tu je android očaj. Najveća mana iOS kod nas je nedostatak domaćih aplikacija, nema čak ni funkcionalna aplikacija za plaćanje parkinga (čak ni zvanična parking servis ne radi lociranje), AMSS aplikacija mesecima ništa -ni kamere ni čanstvo da vidite, primera je jako dosta i tu iphone kod nas gubi trku.
 
Sa porastom iOS korisnika, a procenti rastu, kao i sa pojednostavljavanjem izbacivanja aplikacija za obe platforme i ovo će se rešiti.

Dosta stvarno zavisi i od potreba. Meni nor. nedostaje samo jedna aplikacija, Izabrani lekar (ili tako nešto).
 
Meni infostud😁
 
Ako do sada nema dovoljno iPhone korisnika kad su banke to videle i uvele Apple pay već neko vreme, kad će biti? Sada imamo previše iOS korisnika kod nas, vidi se na ulici prosto ko koji telefon nosi, ne treba tu nikakva anketa i naučna studija. Znam nekoliko primera koji su odmah po izlasku uzeli 13 Pro na moju peporuku, oduševljeni tefonom i konačno prešli na iOS da probaju, ali nema ovo, nema ono, vraćaj stari gde sve to ima i radi a ovaj prodaj. Teško ljudi menjaju telefon i ponovo sve podešavaju i gube vreme na to, taman kada reše dočeka ih stop, aj nazad. To je problem kojim se niko ne bavi kod nas i moraće da se obije o glavu, nekom...
 
nema čak ni funkcionalna aplikacija za plaćanje parkinga (čak ni zvanična parking servis ne radi lociranje)

Nešto tebi nije podešeno dobro. I Parking manijak i Parking Servis rade savršeno (bolja je zvanična aplikacija, ima dosta više opcija).

Banke koje imaju Apple Pay imaju i aplikacije koje rade kako treba (barem Intesa i Raiffeisen).
 
Nema parking manijaka vise.. sa promenom telefona jednostavno je javio telefon da moze samo da se obrise.
 
Aha okej. Ne znam, dok je radio radio je kako treba. Ali pored zvanične aplikacije, ne vidim ni potrebu za njim. Odlična je i nikada nisam imao problem sa lokacijom, neki put me čak i iznervira koliko je precizna (kada ne platim odmah nego se prošetam nekoliko metara i "promenim zonu" pa me pita da li sam siguran).

Verujem da je kod kolege @alter problem što je poisključivao neke servise u settingsu sa onih raznih "tutorijala" gde savetuju kako povećati vek bateriji i sl
 
Postoji parking app koja radi i u drugim mestima sem Beograda?
 
Na AppStore-u postoji neka "Parking Srbija", nemam pojma kako radi...
 
Glavni razlog zbog koga sam prodao iphone nakon 5 meseci je softverske prirode. Ako zelim da ga koristim normalno, kao korisnik iz srbije gde zivim, previse je ogranicenja odnosno potrebno je previse gimnastike da bi sve proradilo. Google aplikacija nema na srb app store, placaanje aplikacija i usluga karticom ne moze, takodje i aplikacije su dosta skuplje, u smislu da su uglavnom sve na principu pretplate. Iphone je savrsen telefon, verovatno, ali prosto jos uvek nedovoljno prilagodjen srpskom trzistu u odnosu na android...
 
Isto vazi i za BUS PLUS aplikaciju ili vec kako se sada zove. Nije dobro radila ni tada kada je uradjena za iOS
 
Na AppStore-u postoji neka "Parking Srbija", nemam pojma kako radi...
Parking Servis je ona koja bar meni dobro radi inace to je oficijelna app Parking Servisa
Isto vazi i za BUS PLUS aplikaciju ili vec kako se sada zove. Nije dobro radila ni tada kada je uradjena za iOS
BusPlus se sad zove BeoGradski prevoz i osim pocetnog ekrana ne vidim razliku izmedju ios i android verije, siromasno ali opet korisno.

Na kraju sam uzeo sam Torrasovo zastitno staklo, sad se vec telefon ne cuje kao da je "supalj" i mnogo manje se prlja i ostaju otisci.
 
Nazad
Vrh Dno