Šta je novo?

Yettel Hipernet

Rebranding svako ide to svi znaju. A kad bude ,biće U principu ko da je bitno kako će se zvati.
A sto se tiče TV aplikacije, mogu vam reci da bas bas dobro radi…. Šta nam je neki parametar? Eon?
Parametar je da bude bolje od Iris, move i te druzine, mada to i nije previse tesko postignuti jer gore ne moze.... 😁 😂
 
Ne znam da li je bilo, ali mi se cini, da ce pored svoje opticke mreze, koristiti i MTS vodove do korisnika.

U ponudi ce biti i simetricni protok, kao i samo net paket :)
Sto jako pozdravljam!

Zakljucak sam izveo iz danasnjeg razgovora sa agentom na prodajnom mestu.
Ne mora da znaci, naravno, ali je to jedino logicno, ako uzmemo u obzir onu saradnju Telekom + Telenor.

Uz sve to, ako bude i konkurentna cena, i bez CGNAT gluposti... ohooooo, prvi cu potrcati :D
 
Valjalo bi :)
 
Malo te je agent doveo u zabludu. Telenor nema svoju pristupnu optičku mrežu, već koristi MTS-ovu. Preduslov da postaneš korisnik Telenorove usluge u domenu TV/broadband internet/fiksne telefonije jeste da imaš dostupnu MTS optiku.
Što se cene tiče - ne želim da prejudiciram, ali u narodu, Telenor je sve, samo ne "jeftin" ;)
Pozdrav
 
Zna li se kada krece usluga? Odokativno...
 
Malo te je agent doveo u zabludu. Telenor nema svoju pristupnu optičku mrežu, već koristi MTS-ovu. Preduslov da postaneš korisnik Telenorove usluge u domenu TV/broadband internet/fiksne telefonije jeste da imaš dostupnu MTS optiku.
Što se cene tiče - ne želim da prejudiciram, ali u narodu, Telenor je sve, samo ne "jeftin" ;)
Pozdrav
To sam i napisao...
Btw, imaju svoju mrežu razgranatu po NBG, a i magistralne vodove po ostatku Srbije.
 
Ti si napisao da će Telenor korisnike priljučivati i preko svoje i preko MTS mreže. Ali Telenor nema svoju pristupnu mrežu. To što imaju je nešto drugo, namenjeno za druge stvari a ne za priključenje krajnjih korisnika.
BTW, gde to imaju pristupnu mrežu na NBG? Ja u ovom momentu imam 2 testna Telenor priključka, na dva mesta na NBG, i oba su priključena preko MTS optičke mreže.
Pozdrav
 
Nemaju MP korisnike, vec samo Biz. Okolina W65, Milutina Milankovica par firmi.
Ta optika je razvucena odavno, postoje lepo i markeri svuda.
Za šta je namenjeno danas, se brzo menja sutra, u zavisnosti od potreba.
 
A da li je neko nacuo da ce Telenor dozvoliti da jedan broj koristimo na dva uredja, tj na telefonu i eSim na satu? Jel to postoji kao opcija u blizoj budicnosti?
 
Da li ovo licno stalk-ovanje po internetu ide u okviru te saglasnosti koja je data, ili je to besplatan bonus?
 
Fino fino..
 
To su testni
 
Pa verujem da će ti biti i posle, mada...
 
Odakle dobijate aplikacije na testiranje ? Je l ima neko "beta" testiranje ili sta... ?
Odakle dobijate aplikacije na testiranje ? Je l ima neko "beta" testiranje ili sta... ?
 
Ako se radi ribrending onda i taj utisnuti cvetić ide u istoriju. Verujem da će pravi box drugačije izgledati. Daljinac onako... kao "kineski" EON. :LOL: Bez svih kanala na jednom mestu nemaju šta da traže u sferi televizije, a moraju i kvalitetom da se istaknu, HD mora da bude standard.
 
Ova nova verzija skroz ok radi. Eon? Šta znam, više mi se svidja ova telenor. I tu mislim i na brzinu i način pregleda samog sadržaja . Daljinac isto tako bolji od eon-vog.
 
Ma sve bolje... A demonstracija kako izgleda UI i zašto je bolje ništa, nego da ti verujemo na reč.
Još ako stvarno bude box sa Broadcomm čipom sigurno je brzina na nivou iznad (sarkazam).
 
Daljnac izgleda kao da ga je pravila & dizajnirala ista firma (Tech4Home) koja je pravila i Notus daljinac za Eon box ;)
Pa dobro, nije dobra logika. Springfild ima neke dobre košulje, koje mi traju godinama, a ima i one koje se raskesaju za godinu dana. A sve Springfild, ista firma... Ovako, na oko, ovaj daljinac je sličan EONu ali deluje kao loša imitacija.
 
Daljinac deluje dobro, ali meni nije bolji od EON daljinskog. U najbolju ruku je tu negde što se tiče kvaliteta, po dizajnu je "lošiji" od EON-ovog. No, dizajn je manje važan, od funkcionalnosti i tu se nema puno toga zameriti. Više zamerki imam na aplikaciju koja ne koristi neke dostupne tastere.
Sam box je proizvod poznatog kineskog proizvodjača telekom opreme sa 3 slova u imenu, standardni model, sa dodatnim brendingom (propeler). S obzirom na predstojeći rebranding Telenora (još jedan projekat za koji se potpisuje dodatni NDA) stvarno je pitanje da li će ovakve uredjaje dobijati pravi korisnici. Sa druge strane, i ovo testiranje donekle gubi smisao ako će biti drugi uredjaji.
Meni se aplikacija ne svidja, odnosno ne svidja mi se predvidjeni način korišćenja - po tipu sadržaja. Ne postoji mogućnost bilo kakve izmene home screen-a, i dalje je spora i ima neke zastoje u radu. Neretko se desi da ne reaguje na prvi pritisak tastera na daljinskom, itd...
Sa druge strane postoji posebno dugme za informacije o trenutnoj emisiji, a i same informacije su bogatije nego na EON-u (EON ima manje informacija nego prethodna SBB platforma).
Eto toliko...
BTW, postoji inicijativa da zaposleni u Telenoru prijave "prijatelje i poznanike" zainteresovane za testiranje. Uslov je da na lokaciji testiranja postoji dostupna MTS optička mreža i da tester NIJE korisnik MTS-a. Eto, ako znate nekog iz Telenora, priupitajte ih... Dobija se internet 250/120Mbps i TV usluga džabe na godinu dana. Posle toga se prelazi na komercijalne uslove ili prestajete da koristite uslugu i vraćate opremu.
Pozdrav
 
Hvala na svim informacijama i utiscima! Opa, ja sam onda kandidat za testiranje: korisnik Telenora (radimo u kući), MTS optika na par metara od ulaznih vrata, a nisam MTS korisnik, gledam tv i pišem (opširno) i detaljno... Pitaću jednu poznanicu iz Telenora pa da vidimo... :cool:
 
Daljnac izgleda kao da ga je pravila & dizajnirala ista firma (Tech4Home) koja je pravila i Notus daljinac za Eon box ;)
U pravu si, daljinac je T4HU2012 Khamsin. Iako ga nema na njihovom sajtu (bar ja nisam uspeo da ga nadjem), na internetu se može naći dokumentacija koja potvrdjuje da je daljinac proizvod Tech4Home.
Pozdrav
 
Da potvrdim, sada su mi bili na vratima i nudili usluge. Ako si korisnik Telenora onda imas dodatne pogodnosti u vidu besplatnog promo perioda, cisto da vidis da li ti se svidja usluga ili ne, brzina je kao sto je vec receno 250/120...
 
2:1 je odnos. Trebalo bi 125, ali kao i Telekom, zabode na 120
 
Nazad
Vrh Dno