Nedavni sadržaj od daxyco

 1. daxyco

  SSD, M.2, PCIe, NVMe nova generacija

  Moja ploča podržava 2 m.2 diska, jedan koristi pcie linije sa procesora, drugi sa čipseta. Taj drugi onda "krade" linije od sata kontrolera pa se onda deaktivira 2 sata porta.
 2. daxyco

  Razmena pozivnica za torrent trackere

  Za knjige prvo gledaj libgen. Ako nema tamo, jedino još bibliotik.
 3. daxyco

  Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

  Šta je najbolje za 2 meseca u USA?
 4. daxyco

  Freelance / Frilensing : banke, porezi, propisi...

  Svaka eventualna promena će biti u pravcu povećanja ukupnih prihoda države po bilo kom osnovu. Nada da će se nešto od nameta smanjivati je potpuno neosnovana. U momentu kada/ako se poveća neoprezivi deo zarade, mora se negde drugo nadoknaditi.
 5. daxyco

  Klima uredjaji - opšta diskusija

  Sad mi kaže otac da je pitao I da mogu da mu nabave i Iva5 i Iva6 Vox klime, cene koliko vidim kao na najjeftinijim maloprodajama online. Da li su Iva5 I Iva6 nešto bolje od iva1?
 6. daxyco

  Klima uredjaji - opšta diskusija

  Biće onda Vox, hvala svima
 7. daxyco

  Klima uredjaji - opšta diskusija

  Ćale rešio da kupi klimu, montiraće se u stanu, u spavaćoj sobi od oko 15-ak kvadrata. Namena je prvenstveno dogrevanje, stan se greje centralnim grejanjem, dobro je izolovan. Kod njega u gradu je dostupan prilično mršav izbor klima, ali ima nekakav popust trenutno, pa bi recimo Vox Iva1 izašla...
 8. daxyco

  Postavljanje infrastrukture za hostovanje jednostavnog sajta

  Želim da napravim jednostavan sajt, najverovatnije wordpress, na koji će se okačiti gomila slika i snimaka i koji će niko otvarati :D Poenta je da se malo zezam I naučim nešto oko toga, kao i uvek kad se bakćem sa nečim oko it, zato ne bih da idem na neke, makar i besplatne, hosting varijante...
 9. daxyco

  Windows 10 kopiranje sa NAS na PC pocne pa padne na 0. Na MAC sve okej.

  Koji je format diska sa koga kopiraš? Windows najviše "voli" ntfs, a nas-ovi najčešće koriste ext4 (ili neki drugi). Ako je to slučaj, mislim da sam video da ima nekakav programčić da to reši. Nisam imao tih problema, ali je to možda smer u kom treba tražiti rešenje.
 10. daxyco

  NAS -- sam da ga napravim ili kupim?

  Bio sam ubeđen da se plex app ne plaća, I sad uđem I vidim da sam platio nekad 5$ za app. Od ostalih imaš emby, jellyfin I Kodi, mislim da su im ista ograničenja, s tim da kodi ima nekih prednosti tipa, ima netflix addon gde možeš iz njega da gledaš netflix.
 11. daxyco

  Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

  Ako ti znači ja ću verovatno ići u Hr krajem meseca pa mogu uzeti nešto što ti odgovara?
 12. daxyco

  NAS -- sam da ga napravim ili kupim?

  Procesorska snaga nije problem sve dok format koji imaš na NAS-u može direktno da se pusti na tv-u, telefonu i sl, onda se bukvalno samo kroz mrežu provlači fajl, bez obrade na NAS-u. Ako tv recimo ne podržava neki format, kao h265 kod mene, a skineš h265 fajl, mora da se transcode-uje na NAS-u...
 13. daxyco

  Koji LAN kabl ?

  Ja sam koristio 6a, ako su kablovi u zidu bolje po meni ići na višu kategoriju jer se te stvari retko menjaju. Da znaš i da je 6a kabl dosta krut i da se ne može saviti baš lagano, tj ako takav kabl ubodeš u ruter koji ti stoji na stolu lagano će ga kabl podići ili pomeriti. Ako ga koristiš za...
 14. daxyco

  Koji LAN kabl ?

  Ja sam postavljao module, ali ženske, pa sam koristio patch kablove da ih spojim. Slično izgledaju, i taj deo gde se žice postavljaju je isti. Obavezno malo jače to uguraj, nekim tankim šrafcigerom, meni su na jednom konektoru ispale dve žice ali je i dalje sve radilo ali na 100mbit.
 15. daxyco

  Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

  Ja sam pretprošle godine uzeo tamo sim, nešto je smešno bilo, tipa 3e 10gb prepaid, možeš i tako. Ima na aerodromu da se uzme.
Vrh Dno