Šta je novo?

stigao GeForce 8800 (GTS i GTX), DX10

alo ! sto jeste jeste - sto nije nije ! nemoj mi trpati reci u usta drugar, jesam pominjao i znam zasto i sta sam pominjao jel i dalje tako mislim, ali NISAM rekao da je 7800 losa karta, vec sam rekao da su ljudi koji su pozurili i kupili je ispali majmuni, isto ce se desiti i sa 8800 serijom. TO JE ONO sto ja kazem, a ne da ne valja ili da je slaba, vec da je prva nVidijina revizija LOSA kupvina jer ce za mesec-dva izaci bolja karta za MANJE para (ili ti isto para kao sada 8800 ali bolja karta)

A kad me vec provocirate - GTS 8800 je kanta. Za manje para ja bih se pomirio sa x1950xtx, nije kao da ima brdo dx10 naslova, a nije kao ni da ce ih biti u narednih pola godine, a ti kao novinar najbolje znas kolko ce derivata nv80 chipa biti za pola godine, pa me ne bi ni cudilo da bude vec i 9xxx serija u junu sledece godine.

NISAM rekao da je 7800 losa karta, vec sam rekao da su ljudi koji su pozurili i kupili je ispali majmuni,

E j**i ga sad!

8800 GTS jeste losa kupovina, mnogo slabija kartica od GTX, a kosta brdo para... Po principu dok ne bude bar 5-6 hit igrica sa dx10 engineom, dzaba je kupovati ove kartice, jedino ako neko ima graficku tipa Nv 6200 ili Radeon 9550, pa je resio da uzme neku high end kartu i onda kad vec uzima novo, a skupo neka bude dx10, ovako se ne isplati jos uvek. Plus sto prica gx, zna se da ce Nvidia ko zna sta da izbaci u roku od mesec-dva, tako da ko god ima para ne treba da se zaleti sada.

ljudi, po cemu je kartica koja daje 2-3x bolje preformanse, za 2x vise para losa kupovina? :S Ima mnooogooo boljih primera precenjivanja i nerealnih cena... a cene ce svakako padati, ali isto je sa svakom novom tehnologijom, uvek je bolje cekati... ali svi bi idalje gurali crt monitore cekajuci da lcd josh pojeftini, nekome jednostavno nije problem da da pare, i ako, karta je fenomenalna... obe!

I treba se izracunati... Koliko para mogu da dobijem sad za 7900GT i koliko treba da se doplati za 8800GTS sad, a koja ce razlika biti u martu sledece godine. Pogotovo ako izadje 8600GT koja ce da bude isto brza kao 7900GT ( pretpostavka ), a kostace 200 € ( pretpostavka )i biti DX10 ( tvrdnja )

Gledam komentare i cudim se...Pobogu ljudi pa ispade da je GTS toliko los da bi NVidia najbolje trebala da ga daje kao reklamni materijal uz GTX...:d

Poslednja izmena:
evo sta mi posla moj covek na mail
MSI NX8800GTS-T2D640E PCI-E /500MHz/1600MHz/640MB DDR4 320-bit/TV&2xDVI/SLI 459.83 uračunat pdv, zvuci primamljivo zar ne?
Samo jos da se organizujem za kes :D

Poslednja izmena:
Tako je on meni poslao, jedino ako je pogresio pri kucanju, svaki info na net-u govori da je ddr3 sacu da ga pitam :)

Poslednja izmena:
@byMax:

Zasto si u testu GTS-a napisao da ce nVidia da izbaci posebnu verziju nTune-a kojom ce se klokovati 8 serija, kad je nVidia u poslednjoj verziji drajvera zakljucala overkloking 8 serije i najavila da nece da se overklokuju karte iz 8 serije da ne bi imali reklamacija kao na 79xx seriji ??? Jel ta vest izasla posle tvog testa ili ?

@gx-x
Zar nije bila rec o tome da primorava partnere kao BFG,EVGA,XFX i drugi da se pridrzavaju standardnih klokova i da ne izbacuju overclokovane verzije tipa 7900GT OC i slicno jer su u proslosti imali mnogo reklamacija...

@mastercula - jer to samo 1 primerak ili ih ima jos po istoj ceni?

Tako je on meni poslao, jedino ako je pogresio pri kucanju, svaki info na net-u govori da je ddr3 sacu da ga pitam :)

:Dgarant yotiju omaklo kucanje:D
Shalu na stranu:kupovina grafichke kartice od preko 100 eu je zaista za mene ludilo.I ja sam ludak pa sam dao 180eu za 7600gt.Ali ja kupujem grafichke karice na 1-2 godine.Mislim da su preterali sa vacarenjem i modelima.Ekonomija je malo prenapumpala dinamiku modela i cene.Pa ja imam 6600 i 7600gt i ne vidim nigde razliku iu tim igrama.Ne vidim u chemu je ova bolja i toliko skuplja.Razumeo bih da neko ima slabiji ram i cpu pa se pokaze da grafichka ne moze da izgura igricu na jachim setovanjima.

Da u pitanju je greska u kucanju :D ipak je ddr3

Naravno da ima, pm me pa cu ti reci sta te zanima.

Ovog puta nije yoti ali bice kada budem uzimao :d

Dark, ako nesto volim to je onda jaka masina, jeste ludilo, ali posle ove 8800gts ne bih radio upgrade par godina sigurno... joj kako serem cim se bude pojavilo nesto novo ima opet da se napalim :D

@gx-x
Zar nije bila rec o tome da primorava partnere kao BFG,EVGA,XFX i drugi da se pridrzavaju standardnih klokova i da ne izbacuju overclokovane verzije tipa 7900GT OC i slicno jer su u proslosti imali mnogo reklamacija...

bas tako!
korisnici imaju i dalje pravo da kartice overklokuju, pošto kliknu na accept ispod EULA "upozorenja"

Sto ce predstavljati nepremostivu prepreku za clanove ovog foruma :D

Da se ne lazemo karta je sjajna, arhitektura jos bolja .
Mada ja licno mislim da je ovo karta za ljude koji imaju bar 24" LCD i koji hoce
da opice igre u native rezoluciji sa eye-candy efektima .
Za nas ostale bi to bilo cisto bacanje para ( mada bih rado bacio malo dingi da imam :d ) .
Sto neko rece jedan 1950XTX ce biti dovoljan bar jos sest meseci, a mozda i vise .

e jedva cekam UT 2007 da vidimo kolko ce se ljudi sa 24" monitorima naigrati na GTS-u :eyebrows: Crysis da ne pominjem -:devil:-

Da u pitanju je greska u kucanju :D ipak je ddr3

Naravno da ima, pm me pa cu ti reci sta te zanima.

Ovog puta nije yoti ali bice kada budem uzimao :d

Dark, ako nesto volim to je onda jaka masina, jeste ludilo, ali posle ove 8800gts ne bih radio upgrade par godina sigurno... joj kako serem cim se bude pojavilo nesto novo ima opet da se napalim :D
Ma isti smo ali mi idu na nerve vishe sa cenama i dinamikom izbacivanja modela.
Ja imam 7600gt Asus koja ima iritirajuci buchni fan.Moram da ga na manual smanjujem na 10% rpm da mi ne bi probijao glavu.Danas naruchih Zalmanov silent vga cooler(Cooler VGA ZALMAN ZM80C-HP) da mi ne ide na nerve asusovo reshenje i to je to.Ne kupujem nishta naredne 2 godine.Necu dajem pare bandi.:d

Poslednja izmena:
Ko je instalirao Vistu i ima 8800 kartu i ceka drajvere ima da se naceka:

Again, straight from nVidia:

"We recognize that many GeForce 8800 customers are eager to use their new hardware with Windows Vista. We've received numerous questions from users, and we've seen your comments and complaints on the forums.

Due to rigorous testing requirements to ensure stability and optimal performance, Vista drivers for GeForce 8800 are still in QA. Our driver team and test labs must ensure compatibility across multiple platforms and hundreds of applications, a process that takes several weeks to complete. Please keep in mind that Windows Vista will not be available to end-users until the end of January. We'd like to assure you that Vista drivers for the GeForce 8800 will be available to download when Vista ships to end users at the end of January.

Thank you."
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=21934

Najbolji model FX serije je po meni bio 5700xx 4x1 za razliku od 5900xx gde 4x2 nije mogao da se nosi sa 8x1-R300(radeon 9800xx) tamo gde nije bio podrzan u duploj obradi kroz jedan pajp...Tamo gde je bila podrzana od strane developera (recimo Quake,Doom) mogla je bez problema...Tamo gde nije ponasla se kao 5700 i bila u klasi 9600...Zato je 5700ultra bila lepa kartica...Dokaz za ovo je cinjenica da je jedino 5700 pravljen za PEG a cini mi se i ugradjivan u LapTopove...
Mislim da 5700xx ima 2x2 konfiguraciju pajplajna tako da ni on nije postedjen :)

NISAM rekao da je 7800 losa karta, vec sam rekao da su ljudi koji su pozurili i kupili je ispali majmuni,
Ne mozes tek tako ovo da kazes.Prvo nije lepo :) a drugo nije istinito,serija 7800 kada je izasla bila je vrlo popularna jer dugo nije imala odgovora (Atijev R520 je izasao tek posle 6 meseci).Dalje,solidno se overclockuje i jos uvek traje i moci ce fino da se igraju i neke buduce savremene igre(npr Crisis),tako da nisi u pravu.

cena za 'smrtnike' za 5900xt kad sam ga ja kupovao je bila 185e, a za 9800xt 230e. Za mene je bila 145e za 5900xt i 180e za 9800xt. Procentualno gledano - 98000 je radio taman kolko je vise i kostao TACKA. i prekinite vise sa tim 9800 konza, jeste konza al nemojte pljuvati, to je ko kad bi sad pljuvali x1800xt i rekli 7950gx2 je konza !!!

cena za 'smrtnike' za 5900xt kad sam ga ja kupovao je bila 185e, a za 9800xt 230e. Za mene je bila 145e za 5900xt i 180e za 9800xt. Procentualno gledano - 98000 je radio taman kolko je vise i kostao TACKA. i prekinite vise sa tim 9800 konza, jeste konza al nemojte pljuvati, to je ko kad bi sad pljuvali x1800xt i rekli 7950gx2 je konza !!!

185/145=1.276
230/180=1.277
Malo ga pretera.
Ili si "pocastio" smrtnike visom cenom ili si "pocastio" sebe nerealno niskom? :)

nisam preterao, bilo je tako u +- 5e krajnje cene. Zaboravljas 20% poreza na promet koji ja nisam platio.

nisam preterao, bilo je tako u +- 5e krajnje cene. Zaboravljas 20% poreza na promet koji ja nisam platio.

A da jeste... porez na promet :) kada se 5900xt pojavio u NS kostao je ravno 180e bez poreza (dilerska). Posle je verovatno bila manja cena. 9800pro je bila 232eura u HTC-u najdilerskija cena. Tako da ili ne govorimo o istom vremenskom periodu ili si ti malo "pozaboravljao" cifre ;)

ne, nisam je kupio cim je izasla, kupio sam je u Maju, i nisam je uzeo u HTC-u, bilo je povoljnije kod Roberta.

postajes naporan...da je uzeo u HTC-u (koji tada nije ni postojao) kako bi mogla biti povoljnija ? (nemoras odgovarati na ovo, ovo je bilo 'retoricko' pitanje, i ne moras mi govoriti na koga si mislio kad si reko HTC, znam coveka vec 10 godina)

Vrh Dno