Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 6 - oficijelni thread

Izasao Superpatch!!! Samo mi nije jasno da li mi treba kitserver da bi mogao da ga koristim? Inace download je na forumu ovog sajta :)

Glupo pitanje mozda...ali da li je ovaj patch na engleskom ili nemackom ili kako se ve odabere pri instalaciji igre?

P.s. Moze mozda i direktan link za download za nas koji su lenji da ga kopaju po forumu :) ?

Ja sam krenuo jutros da skidam sa foruma iz dela na nemackom jeziku, posto su prvo tu okacili. Sad vidim da ima i eng. varijanta, pa me interesuje da li sve treba da se skida, posto kapiram da je npr. g_sound fajl sa komentarima na nemackom i da mi samim treba samo e_sound?

ja mislim da ti treba samo e_sound...
nego, skinuh e_text (jos nisam skinuo o_text) i implemetirao ga... (znate vec sta ocu da kazem) sad mi je maltene sve na nemackom (mislim na txt u igri...) pozicije, neki meniji, kontrole... da li se to ispravlja kad skinem o_txt ili cu morati da cekam novi e_text???

o_text ti nece pomoci... Ovako to mozes da sredis:
1) skini Game Graphic Studio
2) otvori editovani e_text u njemu
3) pronadji u kojim .bin fajlovima su nemacki izrazi
4) otvori default e_text
5) iz istih fajlova posnimaj slike koje ti trebaju, ili exportuj ceo .bin fajl ako ceo treba da se menja
6) ubaci u editovani e_text te "engleske" slike

uf........ mnogo pre komplikovano... rekli su da ce da izbace novi e_text (i mislim jos jedan...) koji su za**bali... lakse mi je to da sacekam... a kako da ubacim stamina bar? posto ga nema sa njihovim of-om....

Ja cu kanda da sacekam da se taj patch pojavi na nekoj tezgi (1 Gb :zgran: ).Iskreno se nadam da on donosi znacajna poboljshanja u komplet i igri.Mislim da se Konami poprilicno ''obrukao'' kad je izbacio nastavak jedne epohalne igre sa toliko gresaka!BTW Nisam imao prilike da igram PS2 verziju...

uf........ mnogo pre komplikovano... rekli su da ce da izbace novi e_text (i mislim jos jedan...) koji su za**bali... lakse mi je to da sacekam... a kako da ubacim stamina bar? posto ga nema sa njihovim of-om....

pauziraj pa pod screen settings

pauziraj pa pod screen settings

da, i ja sam ukapirao... mislio sam da treba novi of, jer je tako bilo na 5-ici.....

Ja cu kanda da sacekam da se taj patch pojavi na nekoj tezgi (1 Gb ).Iskreno se nadam da on donosi znacajna poboljshanja u komplet i igri.Mislim da se Konami poprilicno ''obrukao'' kad je izbacio nastavak jedne epohalne igre sa toliko gresaka!BTW Nisam imao prilike da igram PS2 verziju...

nece to da se pojavi na tezgi, a "znacajna poboljshanja u komplet i igri"... pa, ako mislis na grafiku i zvukove, donosi ih brdo, takodje i ako mislis na bazu timova, igraca... a sto se tice same igre... pa nije konami izbacio patch nego su se zaludni ljudi skupili, pa ispalo ovo. :D

edit: da, zaboravih... 1Gb je samo o_sounds, sve ostalo je (bar) jos jedan... :d pa, srecno ko skida!

Poslednja izmena:
Da li je neko ubacio stadione ili lopte? Meni nece da rade, tj. nece svi da mi rade. Od stadiona vidim samo 34 komada, lopti jos manje, doduse nisam jos skinuo ceo patch, pa ne znam da li ima veze sa tim? Do sada sam ubacio: opt, e_text, o_text, stadium, balls, exe. Naravno imam instaliran kitserver.

Cekajte ljudi, znaci Konami nema veze sa tim lepo. Zatim to nema neki prost nacin instalacije vec mora covek da se mlati s tim, i dobija se novi, lepsi menu, zatim negde dresovi, brdo stadiona i lopti, navijacke pesme? Da li od ovoga ima neki jaci razlog zasto bih jurio patch od 2gb koji je jos nezgodan za instalaciju?

Poslednja izmena:
nije neki nego skoro svi dresovi! 98% timova ima bolje dresove, a >80% ima preko 5 garnitura dresova (prvi, drugi treci, prosla sezona, klasichni (retro) itd...) i brdo kopacki, i mnooogo bolje face na igracima, i bolja muzika u igri(zato je 1GB), i lepsa publika, komentatori znaju nova imena, bolji zvukovi pistaljke i publike pri sansama/penalima/sudijskim odlukama, nove reklame, bolji logo-i timova, i uf...... ima garant jos nesto, ali me ne mogu da se setim... :d
sve u svemu, ne vredi skidati. osim, ako ne igrate PES! :D

Da li postoji neko ko bi mi super patch narezao na Dvd i sve to poslao na kucnu adresu? :) Poludecu sa ovim mojim internetom :mad: . Ja bi snosio sve troskove slanja itd... Sta cu kad sam sa sela :wall: :wall: :wall: Inace fudbal picim min. 3 sata dnevno :D

di zivis?
ako si na sbb-u, bice uskoro na euc-u...

@Crazzy

Ubedio si me!!! Nabavljam ovaj patch!

Pridruzujem se Hector Ruiz-u, ja imam dial up internet, tako da ako je neko rad da salje ljudima ovo na DVD-u, za neku kintu nek se javi.

Da li je neko ubacio stadione ili lopte? Meni nece da rade, tj. nece svi da mi rade. Od stadiona vidim samo 34 komada, lopti jos manje, doduse nisam jos skinuo ceo patch, pa ne znam da li ima veze sa tim? Do sada sam ubacio: opt, e_text, o_text, stadium, balls, exe. Naravno imam instaliran kitserver.

Ja sam sve skino sa www.feex.net usput imas i uputstvo kako sta i gde
Uglavnom mnooogooo je bolje sa patchom,to tek vidis kad se vratis na osnovnu instalaciju

@flajt, aj ja ce ti posaljem... koji bese zip code za SU-27 Flanker??? 27000??? :d

:mad: :mad: :mad: Ljudi ,koliko se vi iznerviate kada izgubite utakmicu protiv ocigledno loshijeg protivnika i to golom iz kornera u injury time-u.Mene nikad nijedna igra nije tako iznervirala :mad: !Jos kada su sa strane sufleri kojima je jedino stalo da vas tovare do srzi ,onda stvarno pocnem da se brinem i za sebe i za okolinu...:crash: :wall: :smash:

jel ima negde da se skine samo JEDAN fajl za super patch? Ne mogu da klikcem 2342132123 puta

ili 2342132123 ili nijednom... pa biraj sam...
Rekli su likovi koji su napravili da nece kaciti torrent zato sto niko posle skidanja ne bi share-ovao, a 2.5Gb u jednom fajlu, je opet malo teze okaciti negde...

ili 2342132123 ili nijednom... pa biraj sam...
Rekli su likovi koji su napravili da nece kaciti torrent zato sto niko posle skidanja ne bi share-ovao, a 2.5Gb u jednom fajlu, je opet malo teze okaciti negde...

jel si copy/paste cifru? :p Biram nijednom, smor mi je nevidjen... Nacice se vec negde na nekom DVD-u:eyebrows:

Poslednja izmena:
@ Crazzy

Mozes i na "Razvoruzenije" pa onda povlaka SU-Flot :D
Ako ima neki Samaricanin, nek i meni pise na pm, ako je u mogucnosti da mi posalje DVD.

Poslednja izmena:
e, malo me mrzi da kucam na dva jezika(, pa neka neko prevede), ali je ovo resenje za one koji imaju problema sa loptama i stadionima:

For those who have troubles with their balls... Devilgrin and stadiums... i think i found the solution...
i'll give a example:

blablalba\kitserver\gdb\evolution stadiumpack\stadiums - Not good!!! (this is what u will get if u just extract arhive into gdb folder)
blablalba\kitserver\gdb\stadiums - O.K!!!

you need to move the earlyer mentioned gdb\evolution stadiumpack\stadiums folder so it could be gdb\stadiums

do the same with your balls... MOVE THEM!!!

i, da... okacio sam patch na euc-u...

Ma ja sam se zeznuo, nisam izvalio da se sve podesava na onom delu gde su dresovi! Sad je sve ok!

Ima li neko problema sa komentatorima? Komentatori govore nesto sto bas nema veze sa utakmicom. Tipa Lion - Liverpool kraj utakmice i komentar "they won spanish league" pa posle par sekundi "they lost first match of the sesaon" (ili nesto slicno). Takodje javljaju se i greske tipa jos 5 minuta do kraja u 75 minutu, a kad posle das gol komentator kaze pravo vreme. Od patch-a mi fali jos o_sound, ali koliko sam razumeo to nema veze sa komentatorima, ili gresim?

hehe... a posle me neko pita zasto su mi svi zvukovi osim effects iskljuceni... :D

Ima li neko problema sa komentatorima? Komentatori govore nesto sto bas nema veze sa utakmicom. Tipa Lion - Liverpool kraj utakmice i komentar "they won spanish league" pa posle par sekundi "they lost first match of the sesaon" (ili nesto slicno). Takodje javljaju se i greske tipa jos 5 minuta do kraja u 75 minutu, a kad posle das gol komentator kaze pravo vreme. Od patch-a mi fali jos o_sound, ali koliko sam razumeo to nema veze sa komentatorima, ili gresim?

Isto:)))
Danas derem na top player-u liverpool sa barsom 3:1, a komentator lupa neke gluposti kako je steta sto gubim ili tako nesto nevezano. A stavio sam iz novog patch-a samo novi option file.

Ljudi, jel ima negde neki dobar besplatan tutorial?
Koliko sam video svi se placaju i svi su u vidu nekih knjiga/dvd-eva koje moras da narucujes sa amazona( :d ). Ja sam dosta toga isprovaljivao sam i sada konacno na top player-u igram sa uzivanjem. Ponekad izgubim, ali su to u 99% slucajeva golovi glavom koje kompjuter nepogresivo radi. Primetio sam da kada mu dam gol, onda on prilikom sledeceg napada, samo ako prodje do mog sesnaesterca, daje gol iz najneverovatnijih ne-prilika. Naprasno mom golmanu ispadaju lopte iz ruku prilikom rutinske odbrane i sl. Komp. centrira neverovatno. Narocito ako vodi chelsea. Drogba i Sevcenko seju smrt glavom.
Najveci mi je problem sto ne mogu opusteno da driblam kompa, ali onda bi igra bila besmisleno laka. Nego, jel ima nekih tip-ova? Mozemo da krenemo malo o tome da pisemo.
Ja bih svima preporucio za pocetak da promene kameru i da koriste "wide". Igraci ce biti sitniji, ali preglednost terena raste neverovatno i time i gameplay. Ne znam da li je promena kamera ekskluzivna za ovaj option file (koji dolazi uz super patch) ili ga je bilo i ranije.
Kada je lopta u vazduhu, za one koji nisu znali, drzati R1 (sprint dugme) cime se najblizi igrac pozicionira da primi loptu. Ovo povecava sanse da uzmete loptu pre kompa kada je lopta deganzirana i sl.
Ako komp. ili protivnik uopste krene da vas tackl-uje treba koristiti R2 cime cuvate loptu. Ja ne drzim stalno R2 vec ga povremeno pritisnem prilikom tackling-a. Ne pomaze kod uklizavanja doduse, ali ce sa pritisnutim R2 igrac preskociti igraca koji mu uklizava i izbeci povredu.
Ranije sam vise koristio odbranu sa kvadraticem(dugme za sut) cime igrac koga ne kontrolisete vrsi presing. Ali ovde se krije opasnost od otvaranja prostora za protivnickog igraca koji je napusten, pa treba pametno koristiti, npr. ne bas ispred sesnaesterca ako su protivnicki igraci u liniji. Najbolje je ako mozete da se odbranite samo sa X (+ R1 da dotrcite do protivnika) i u odgovarajucem trenutku R2 da biste mu izbili loptu(pre R2 treba pustiti R1). Uklizavanjem nisam ovladao. Ponekad to uradim, ali ga izbegavam zbog kartona.

Ne znam da li je do ovog option file-a ali je Nemanja Vidic fenomenalan. Kada ga kontrolisem toliko lako uzima loptu protivnicima da je to sjajno. Odlicno skace, tesko mu uzimaju loptu. Body balance mu je 88, valjda ima veze i sa time ;) Stavljam ga obicno umesto Brown-a.

Nazad
Vrh Dno