Šta je novo?

Brisanje Direktorijuma U DOS-u

• Začetnik teme Začetnik teme Raksa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Raksa

Čuven
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
619
Potrebna mi je komanda za brisanje direktorijuma i fajlova u DOS okruzenju!? Koristicu Hiren's Boot CD 8.6 (NTFS Dos Pro 5.0) samo neko da mi napise komandu za brisanje. Mislim da je DEL TREE ali mi treba komplet cela komanda!! Hvala unapred...
Samo da napomenem da je u pitanju NTFS particija i da na njoj imam veoma vazne podatke koje ne smem Obrisati!!! :crash:

deltree [/y] directory

Deletes a directory along with all of the files and subdirectories that it contains. Normally, it will ask for confirmation of such a drastic action.

The /y parameter if present tells the deltree command to carry out without first prompting for confirmation.

Evo i linka sa jos nekim DOS komandama: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_DOS_commands

Poslednja izmena:
Hvala puno svima na pomoci... :banana:

Ne znam kako radi taj NTFS Dos ali je u XP-u deltree izbačen, a njegovu funkciju vrši stari rmdir sa parametrom /s

Imaj na umu samo da ces sa delltree da obrises ceo direktorijum sa sve zajedno sadrzajem u njemu (svi fajlovi i direktorijumi)!!!

Ako ti treba samo za direktorijum, komanda je koliko se secam rd_ime direktorijuma.

:wave:

Imaj na umu samo da ces sa delltree da obrises ceo direktorijum sa sve zajedno sadrzajem u njemu (svi fajlovi i direktorijumi)!!!

Ako ti treba samo za direktorijum, komanda je koliko se secam rd_ime direktorijuma.

:wave:

RMDIR(RD) - uklanjanje direktorijuma
DELTREE - direktorijum sa pod direktorijumima i fajlovi
DEL i ERASE - sinonimi za brisanje fajlova sa diska
ERASE *.bak falovi tipa *.bak
ERASE *.* svi fajlovi

Poslednja izmena:
Ne znam! Mozda cu probati neki od komandera koji rade U DOS okruzenju a vide NTFS particije recimo kao Volkov Commander 4.99 ali ne znam da li on vidi NTFS! Da li postoji neki drugi komander koji ce to odraditi u DOS-u?

Nazad
Vrh Dno