Šta je novo?

Core 2 Duo E4300

Zar nisu oni trebali da budu allendale?

Huuuuuuuu.Ako bude i cena ispod 150 eurica - kako videh tek u januaru :) .Performanse su u najmanju ruku fantastichne.

Koliko sam provalio, jedina razlika u odnosu na E6300 je u FSBu. Ako je tako, onda je to fantastična kupovina. Na vazduh opušteno za svaki dan da se drži na nekih 2.8-3.0Ghz (FSB 333), i dobija se zaista odlična mašina. Još jednom, nadam se da je tih 66Mhza u FSBu jedina razlika. ;)
Pozdrav :wave:

Mislim da se razlikuju jos po necemu. Inace obzirom da ima 9 mnozilac mislim da ce biti super kupovina zbog mogucnosti za veci oc!!

Zar nisu oni trebali da budu allendale?

Pa u pitanju je Allendale, ali se izgleda CPUZ malo zbunio, posto jos uvek nema u bazi ovaj model procesora... U svakom slucaju jedina razlika bi trebalo da bude u FSB-u u poredjenju sa modelima iz 6x00 serije sa Allendale jezgrom.

Vest je stara preko mesec dana:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=122732&highlight=e4300

u pitanju je jeftiniji proizvodni proces, jer trenutni allendale dolazi sa 4M cache-a, a iskljucuju mu 2MB naknadno, to dodatno kosta u proizvodnom ciklusu, tako da je ovo prvi allen sa 2MB kesa po difoltu, inace ima 6300/6400 primeraka kojima Intel nije iskljucio (nije uspeo ili "zaboravio") kes pa se ponasaju kao 6600 na istom taktu, jako su retki (i to ne racunam es primerke nego bas retail ili oem).

Intel vec neko vreme pravi "native" 2 MB Allandele i svi se proizvode u identicnom 65nm procesu. Nema tu jeftiniji ili skuplkji proces, pogotovo ne u Intelovoj "Exact Copy" filozofiji proizvodnje.

Koliko sam provalio, jedina razlika u odnosu na E6300 je u FSBu. Ako je tako, onda je to fantastična kupovina. Na vazduh opušteno za svaki dan da se drži na nekih 2.8-3.0Ghz (FSB 333), i dobija se zaista odlična mašina. Još jednom, nadam se da je tih 66Mhza u FSBu jedina razlika. ;)
Pozdrav :wave:

Koliko sam uspio primjetiti skinuta je podrška za virtualizaciju (isto kao i kod Pentium D 915) ... sad, kako će se to odnositi na virtualizacijski software tipa Xen i ostali?
Inače, prava stvar, C2D za mase ;)

Intel vec neko vreme pravi "native" 2 MB Allandele i svi se proizvode u identicnom 65nm procesu. Nema tu jeftiniji ili skuplkji proces, pogotovo ne u Intelovoj "Exact Copy" filozofiji proizvodnje.

Koliko sam ja upucen ovo je prvi pravi allen, sve ostali su pravljeni na 4mb vaferima pa sakaceni. Moguce da gresim imas li jos neki info Nedjo?

virtuelizacija radi i bez neke narocite podrske procesora ali manje efikasno.. mada ima i kontraverznih clanaka ljudi iz vmware-a koji kazu da njihov software radi bolje kada podrska hardware-a nije ukljucena... sa druge strane intel je u taboru sa microsoft-om na razvoju mocnih servera koji podrzavaju nekoliko virtuelnih masina tipa kseon + win server 2003 + server za virtuelizaciju 2005 naravno microsoft-ovo

Ajde bre misko smisli kako da otkljucamo tih 2mb (ima bogatstvo da zgrnes) :d

P.S. Kako se nisu zeznuli pa na mome zaboravili da ostave svih 4 :wall:

Ovo ce i na nekim dobrim 945p plocama izvlaciti 3GHz ...

virtuelizacija radi i bez neke narocite podrske procesora ali manje efikasno.. mada ima i kontraverznih clanaka ljudi iz vmware-a koji kazu da njihov software radi bolje kada podrska hardware-a nije ukljucena...

Ovo za VMWare sam već čitao negdje, no Xen 3.0 npr. koristi Intelov VT-x i AMD-ovu Pacificu.

Ovo za VMWare sam već čitao negdje, no Xen 3.0 npr. koristi Intelov VT-x i AMD-ovu Pacificu.

Koliko ja znam VMWare Server je do skoro bio jedini VMWare-ov proizvod koji ima podrsku za virtualizaciju u hardveru. Ja sam probao to jos na Pentium D 930 i radilo je kudikamo brze (manje opterecenje CPU-a) nego sa klasicnim emulatorom.

Ovo ce i na nekim dobrim 945p plocama izvlaciti 3GHz ...
pa da, u tome i jeste najveca lepota ovog CPU-a. Ima mnozilac 9, takod a ti za 3 GHz treba samo 333 MHz, a to vec i 945 moze da izvuce!

Koliko ja znam VMWare Server je do skoro bio jedini VMWare-ov proizvod koji ima podrsku za virtualizaciju u hardveru. Ja sam probao to jos na Pentium D 930 i radilo je kudikamo brze (manje opterecenje CPU-a) nego sa klasicnim emulatorom.

Ima i Parellels. Cak ima i opciju da enableujes/disableujes VT.

On the entry-level dual core market, besides Intel Core 2 Duo E4300 (1.8 GHz/2MB L2/800MHz FSB), which will be launched on Jan 21 2007, there is another E4400 (2 GHz/2MB L2/800MHz FSB) coming in Q2 2007 set at a price of $133. On the day of E4400’s launch and onward, E4300 will has a new price from $163 to $113, a 30.7% off.

http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=714230&starttime=0&endtime=0

On the entry-level dual core market, besides Intel Core 2 Duo E4300 (1.8 GHz/2MB L2/800MHz FSB), which will be launched on Jan 21 2007, there is another E4400 (2 GHz/2MB L2/800MHz FSB) coming in Q2 2007 set at a price of $133. On the day of E4400’s launch and onward, E4300 will has a new price from $163 to $113, a 30.7% off.

http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=714230&starttime=0&endtime=0

uuuuu pa ovo je odlicna vest !
Znaci za nekih 140-150e imacu E4400 koji ima 10x mnozioc
Cek a gde je AMD-ov odgovor na sve ovo? ako intel bude udario sa takvih cenama na Core2Duo procesore ne znam samo kako ce amd reagovati i ko ce kupovati recimo X2 3800+ koji kosta isto toliko a sporiji je bar 15-20% klok za klok.

Sto mi se nesto cini da ce svi cekati 2007 Q2?

200e za plocu i c2d cpu koji ce raditi na 3GHz. ovo zvuci jako primamljivo :,,:

Ploce su jeftinije: ASUS P5B je oko 150 eura, a ima i jeftinijih, a sasvim korektnih ploca.

Mislio je u zbiru oko 200eura.

Huh, nisam znao da moze da se ugura u taj cenovni rang i CPU i ploca?!

Pa, ako je tako (tj. bar priblizno tako ;) ) onda: "Metalika je moj dobar drugar", pardon "Intel je moj dobrar drugar" :)

Salu na stranu, defintivno odlicna kupovina. Virtualizacija ionako nije potrebna velikoj vecini kucnih korisnika, a FSB ce svako veoma jednostavno da sa defaulta podigne na zeljenu vrednost.

Ovo mu dodje kao novi Pentium D 805.

Huh, nisam znao da moze da se ugura u taj cenovni rang i CPU i ploca?!

Pa, ako je tako (tj. bar priblizno tako ;) ) onda: "Metalika je moj dobar drugar", pardon "Intel je moj dobrar drugar" :)
Ploče koje rade sa C2D procesorima mogu da se nađu već od 70€. Tako da zbirno izađe nešto preko 200€. E sada, totalno je druga stvar koliko ta mašina može da se OC. Ploče koje koštaju toliko nisu uvek raspoložene za neki veći OC.;)
Pozdrav. :wave:

Ploče koje rade sa C2D procesorima mogu da se nađu već od 70€. Tako da zbirno izađe nešto preko 200€. E sada, totalno je druga stvar koliko ta mašina može da se OC. Ploče koje koštaju toliko nisu uvek raspoložene za neki veći OC.;)
Pozdrav. :wave:

I da ga vozis na defualtu na ploci od 70e opet je super kombinacija... BTW: Zabagovao sam se ja, setih se tek kasnije da sam gledao i neke Foxconn 945G ploce (za OS X :) ) sa C2D podrskom za 50-tak evritja :)

Pa dobro, kako se budu omasivljivali ti jeftini C2D procesori, cena cele platforme ce ici jos dole...

Neka pristojna 945 ploca od 75eura (recimo Biostar) + E4300 sa cenom od ~115eura na prolece ima da budu pun pogodak. Ko voli OC dobice 333Mhz x 9 = 3000Mhz uz neku jeftinu memoriju koja ce sigurno raditi kao 667. Nakon toga svi A64 X2 mogu u momentalnu prevremenu penziju ;)

ljudi pricamo o Q2'07 tako da ako intel spusti cenu E4300 kao sto je najavio nista se ne brinite za plocu koja ce opusteno da tera fsb333.

Nazad
Vrh Dno