Šta je novo?

Pitanje u vezi torrenta

• Začetnik teme Začetnik teme zacool
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zacool

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Korisnik sam SBB-ovom kablovskog interneta, i nemam nikakvih problema sto se tice lokala, ali npr jedan drugar koji je u BG, ne koristi SBB, postoji li nacin da mu ja prebacim neki film i sl. takodje preko torrenta? Znaci isto tako da kreiram torrent ali da ga ostavim na nekom javnom tj. otvorenom??

Nadam se da me razumete, sta zelim da uradim? AKo to moze, molio bih vas da mi objasnite kako da to uradim.

Hvala vam unapred.

Najjednostajnije i najsigurnije mozete preko programa Hamachi jedan od vas dvojce napravi mrezu sa odgovarajucim imenom i lozinkom, a drugi udje u tu mrezu, onda preko Windows/Total Commandera mozete da sherujete fajlove ne smetano. Kod Hamachija stavite da vam uvek ostane trajana IP adresa i svako od vas neka rgistruje i verifikuje IP adresu sa MyHamchi portalom. Kreiranje i ulazak kao i registracija IP adrese i mreze su krajne jednostavni. U Commanderu postavi, da moze samo taj folder da preuzme ili ali i ne moras, ali ce imati pristup tvom celom disku. Kod konfigurisanja Hamachija je nekad potrebno iskljuciti firewall.
Druga opcija je da te fajlove uploadujes na neki server npr. megaupload, turboupload, rapidshare pa mu posaljes link da ga skine.

Pa postavis torrent na neki javni tracker tipa piratebay i das mu link... Simple as that... samo sto ce postavljanje ako imas slab net trajati dugo... ja bih mu poslao cd postom 🙂 stigne za 1 dan 😀

Poslednja izmena:
Najjednostajnije i najsigurnije mozete preko programa Hamachi jedan od vas dvojce napravi mrezu sa odgovarajucim imenom i lozinkom, a drugi udje u tu mrezu, onda preko Windows/Total Commandera mozete da sherujete fajlove ne smetano. Kod Hamachija stavite da vam uvek ostane trajana IP adresa i svako od vas neka rgistruje i verifikuje IP adresu sa MyHamchi portalom. Kreiranje i ulazak kao i registracija IP adrese i mreze su krajne jednostavni. U Commanderu postavi, da moze samo taj folder da preuzme ili ali i ne moras, ali ce imati pristup tvom celom disku. Kod konfigurisanja Hamachija je nekad potrebno iskljuciti firewall.
Druga opcija je da te fajlove uploadujes na neki server npr. megaupload, turboupload, rapidshare pa mu posaljes link da ga skine.

Ovo mi je deluje nekako sigurnije, a dal moze da vise ljudi bude u toj mrezi?

Moze da bude do 16 korisnika istovremeno online sa free nalogom, a placenim vise. Mozete i da igrate online igre.

geom, ima prostije.
Mozes i da pravis torrent i da se mlatis sa uploadom itd. ali ja bih ti preporucio da obojca instalirate LimeWire i iskoristite mogucnost Direct IP prikljucenja iz njega. Stavis film pod share, on ti se ukonektuje na IP (daj mu svoj IP preko MSN-a, irca, SMS-om 🙂 kako god), i to je sve 🙂.
Mozes i preko hamacija, ali...sha ja znam, ovo mi deluje mnogo jednostavnije.

Nazad
Vrh Dno