Šta je novo?

Problem sa Nerom

zacool

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Ovako ukratko cu, naime prosle nedelje sam kupio dvd rezac, i misleci da mi dotadasnja verzija Nera nema mogucnost przenja DVD-a, instalirah najnoviju, cini mi se 7.0.9 ona koja ima Nero Home :)
Elem, kad sam je instalirao, sve je bilo OK, narezao 2 DVD-a, medjutim kad sam iskljucio racunar, i posle ponovo pokuysao da pokrenem Nera, jednostavno to nije moglo, kliknem a kao da nista ne radim, nacrta se satic i onda se nista ne desava, i tako nekoliko puta.

Nakon toga sam tu verziju deinstalirao i ponovo instalirao al dzaba, kad se prvi put pokrene radi, posle kao da ga nema.

Danas sam izbrisao tu novu verziju, vratioo onu moju staru, koja je btw. imala opciju za rezanje DVD-ova, medjutim kad hocu da narezem DVD, krene da ga reze, dodje do 5-6% i onda stane, ne napreduje a ono vreme istekne i tako.

E sad dal je problem u Neru, rezacu ili samim DVD-ovima, nisam pametan, kontam ako je jednom narezao CD onda to nije frka, jedino mozda negde softverski postoji greska...

Molio bih za pomoc...

Otiđi na start/nero/tools/nero info tool, pa pogledaj odeljke ASPI (pogledaj da li je nero ASPI O.K.), configuration(da li ti lepo rade IDE/SATA grane) i na kraju drive - tu pogledaj da li ga je nero lepo prepoznao, dakle da li ima sve mogućnosti za rezanje koje pisač treba da ima po specifikaciji.
Inače ne bi ništa škodilo da, ako je sve ovo u redu, deinstaliraš nero, očistiš registry od njega (ili ručno ili pomoću nekog programa) i da onda instaliraš najnoviju verziju, koja sigurno podržava tvoj pisač.

Otiđi na start/nero/tools/nero info tool, pa pogledaj odeljke ASPI (pogledaj da li je nero ASPI O.K.), configuration(da li ti lepo rade IDE/SATA grane) i na kraju drive - tu pogledaj da li ga je nero lepo prepoznao, dakle da li ima sve mogućnosti za rezanje koje pisač treba da ima po specifikaciji.
Inače ne bi ništa škodilo da, ako je sve ovo u redu, deinstaliraš nero, očistiš registry od njega (ili ručno ili pomoću nekog programa) i da onda instaliraš najnoviju verziju, koja sigurno podržava tvoj pisač.

Kako da uradim to da izbrisem iz registra?

i meni se najnoviji nero nesto bio zaglupio. Startujem nero start smart, kliknem na bilo sta vezano za przenje medija, on se samo spusti u sys tray, i vrati posle par sekundi. Posle par dana ni direktan klik na nero.exe nije davao rezultate. Nista!
Repair nije pomogao, ali deinstalacija, pa reinstalacija jeste (bar za sad, radi evo 3 dana :p ). I jos mi je opet preuzeo nero show time sve ikonice za video reprodukciju, mater mu! Default program koji pokrece npr avi/mpg/mpeg/wmv fajl je isti, ali ikonica je nerova, zuta :mad:

Kako da uradim to da izbrisem iz registra?

Pa jel` ti sve ovo drugo O.K.? Registry očisti sa system mechanic-om ili nekim drugim programom.

Joriq - kada sledeći put budeš instalirao u prilikom instalacije izaberi da ti ne modifikuje asocijacije, skini ono što ti ne treba, nemoj samo da udaraš next, next :) :), ja neru ne dam ništa od asocijacija, ionako sve skidam u ISO a ne u onaj njegov *.nrg.
Inače nero ume jako da se zaglupi ako se promeni pisač a ne reinstalira se nero. Jednom sam morao čak da reinstaliram windows zbog toga...

i meni se najnoviji nero nesto bio zaglupio. Startujem nero start smart, kliknem na bilo sta vezano za przenje medija, on se samo spusti u sys tray, i vrati posle par sekundi. Posle par dana ni direktan klik na nero.exe nije davao rezultate. Nista!
Repair nije pomogao, ali deinstalacija, pa reinstalacija jeste (bar za sad, radi evo 3 dana :p ). I jos mi je opet preuzeo nero show time sve ikonice za video reprodukciju, mater mu! Default program koji pokrece npr avi/mpg/mpeg/wmv fajl je isti, ali ikonica je nerova, zuta :mad:

Eo meni opet ne radi... ne znam vise sta je ovo :(

Pa jel` ti sve ovo drugo O.K.? Registry očisti sa system mechanic-om ili nekim drugim programom.

Joriq - kada sledeći put budeš instalirao u prilikom instalacije izaberi da ti ne modifikuje asocijacije, skini ono što ti ne treba, nemoj samo da udaraš next, next :) :), ja neru ne dam ništa od asocijacija, ionako sve skidam u ISO a ne u onaj njegov *.nrg.
Inače nero ume jako da se zaglupi ako se promeni pisač a ne reinstalira se nero. Jednom sam morao čak da reinstaliram windows zbog toga...

naravno da mu nisam dao NISTA od asocijacija! Pri prvoj instalaciji sam dao samo za mp4 fajlove, posle po reinstalaciji za ama bas nista, i opet je promijenio ikonice :p Na kraju krajeva, asocijacije su (ko sto rekoh) ostale dodijeljenim programima, ali je ikonica nerova!
A to mi se vec jednom desilo:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=774545&postcount=19

kontaktirao sam i njihovu teh. podrsku, cimao se, i na kraju je novija verzija rijesila problem. A sad opet :wall:

Da nije neko neslaganje sa windowsovim ugrađenim programom za rezanje? Ja to uvek isključujem.
Koju verziju nera imate? Ja imam 7203b i zadovoljan sam, ona prethodna je malo brljala. Pored toga imam instaliran "čist" ASPI (pravi, ne windowsov).

Poslednja izmena:
nero je zadnji, ne sjecam se tacne oznake (nedavno skinut).

Opet frka, sad kazu da mi je istekao neki rok da ukucam serial number, ukucam sve mgouce brojeve iz key generatora i opet nece... ao ***** ti program

Mislim da ovo ne bi trebalo da pises tu...
A mislim da bi par stotina $ pomoglo... :d

Moras ocistiti regisre pa onda... to sto si spominjao da ti trazi, jer to ti je trial verzija koju mahom svi koristimo. A sto se tice najnovijeg nera taj je malo "zastareo" jer koristim Nero 7.5.7.0 i ispravljeni su neki bug-aovi koji su mi ranije smetali tj uzasno nervirali da sam cak hteo da predjem na neki drugi Software.

Vrh Dno