Šta je novo?

8800gts

tomasbg

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
650
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x@Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
B550-A PRO
RAM
Kingston 2x16GB ddr4 3600
GPU
RX 7800XT Nitro Plus
Storage
Nvme 2x1TB
PSU
Seasonic X660W Gold
Kućište
Antec Flux
Monitor
Asus Rog 27 180hz 1440p
Pristup internetu
  1. Optički internet
drugovi i drugarice, 20-og januara postajem član kluba 8800GTS ,pa mozete li mi reći nešto o dotičnoj kartici,ja sto do sada znam da je jednaka sa 7950 GX2 verovatno i bolja,ispravite me ako grešim... imam trenutno 7900GTO... dal da prelazim

drugovi i drugarice, 20-og januara postajem član kluba 8800GTS ,pa mozete li mi reći nešto o dotičnoj kartici,ja sto do sada znam da je jednaka sa 7950 GX2 verovatno i bolja,ispravite me ako grešim... imam trenutno 7900GTO... dal da prelazim

svakako brza i svakako ako mozes prelazi

Ako vec imas uslova, naravno da predji... Po testovima znacajno je brza i u sadasnjim a da ne govorim u buducim DX10 igricama... nego imaj u vidu da ce ostattak masine da ti postane "usko grlo"...

Ako vec imas uslova, naravno da predji... Po testovima znacajno je brza i u sadasnjim a da ne govorim u buducim DX10 igricama... nego imaj u vidu da ce ostattak masine da ti postane "usko grlo"...

misliš na 805 ili? pa ja se nadam da će buduće igre sve više podžavati dc procesore,tako da nisam preterano zabrinut :crash: 😀

misliš na 805 ili? pa ja se nadam da će buduće igre sve više podžavati dc procesore,tako da nisam preterano zabrinut :crash: 😀

Nema ni potrebe da budes preterano zabrinut. Mislio sam da kazem da ako u nekoj igrici ne budes dobijao ocekivane performanse, vece ce biti sanse da je "problem" do CPU snage nego do graficke... Tvoj CPU, cak i tako OC-ovan je otpilike na nivou ne overklokovanog C2D E6300 ili X2-ke 4000+.

Sto se CPU skaliranja sa 8800 serijom kartica tice, pogledaj ovde za vise informacija:
http://www.firingsquad.com/links/pr...ardware/geforce_8800_gtx_gts_amd_cpu_scaling/

Poslednja izmena:
Sta te zanima? Ja sa gainward 8800gts i e6600 sve na stock izvlacim ~8300 3dmark06. Od igara sam jedino probao Bf2, 1680x1050, sve na high i 8xaa i u najvecoj guzvi na 64p serveru ne pada ispod 50-60. U poredjenju sa bivsom 7800gt to je veliki napredak jer je ona u istoj situaciji na 1280x1024, sve medium i 4xaa na venice 3000+ umela da padne i do 25. Dakle ova je na jacim setovanjima i vise od 2x brza.
Probao sam i Bf2: Special Forces na istim setovanjima koji mi je u odnosu na bf2 sa predjasnjom karticom znatno vise seckao (dosta je zahtevniji) ali i on opusteno na 64p serveru baca minimum 50-60 u guzvi.
Takodje je necujna u poredjenju sa 7800gt (asusova je bila), 2d kvalitet ja ne vidim razliku iskreno, mislim fenomenalna je slika, ali je i monitor promenjen tako da ne mogu da napravim paralelu.
Ostale igre nisam stigao da probam nemam vremena, ali nameravam pa cu baciti utiske i ya njih (cod2, call of juarez, carbon). Htedoh SC: Double Agent da probam ali vidim da svi sa 8800 serijom imaju problema sa grafickom korupcijom pa rekoh da sacekam.

Manite da smarate coveka s tim "uskim grlima", prijatelju, mislim da ti je taj procesor na 3,6 vise nego dovoljno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno