Šta je novo?

HIS X1650 Pro problem

• Začetnik teme Začetnik teme srki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

srki

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2003
Poena
619
Uzeo sam ovu karticu pre mozda 2 meseca.
Tada sam imao acer al1912 sa analognim prikljuckom i desavalo mi se da stalno gubi ostrinu pa moram stalno da idem na auto config. Na stare grafike to mi se nije desavalo ( X700)
Probao sam monitor na drugi pc i radi super.

Pre 10ak dana pocelo je da mi se desava da mi se u igricama pojavljuju trouglovi,kvadrati tako da vise nije moguce da se igra. Probano obe verzije draivera koji podrzavaju ovu karticu i nema razlike. Inace pre koji dan sam uzeo novi monitor i slika je super jedino sto u igricama zeza.
Konkretno COD1 ,COD2.
Trenutno sam vratio staru karticu i sve radi bez problema.
Sta da radim sa novom karticom ? Jeli crkla i ili ne? Dali da je nosim na garanciju?

Edit: tek sam sad video da sam na pogresno mesto postavio temu .Molio bih moderatore da je prebace na pravo mesto.

Poslednja izmena:
Zasto? Ako si video screen problem je u drajverima, probaj reinstall sistema!

Uzeo sam ovu karticu pre mozda 2 meseca.
Tada sam imao acer al1912 sa analognim prikljuckom i desavalo mi se da stalno gubi ostrinu pa moram stalno da idem na auto config. Na stare grafike to mi se nije desavalo ( X700)
Probao sam monitor na drugi pc i radi super.

Pre 10ak dana pocelo je da mi se desava da mi se u igricama pojavljuju trouglovi,kvadrati tako da vise nije moguce da se igra. Probano obe verzije draivera koji podrzavaju ovu karticu i nema razlike. Inace pre koji dan sam uzeo novi monitor i slika je super jedino sto u igricama zeza.
Konkretno COD1 ,COD2.
Trenutno sam vratio staru karticu i sve radi bez problema.
Sta da radim sa novom karticom ? Jeli crkla i ili ne? Dali da je nosim na garanciju?

Edit: tek sam sad video da sam na pogresno mesto postavio temu .Molio bih moderatore da je prebace na pravo mesto.

Trouglovi, kvadrati zelenkaste boje? Tako u svim igrama, ako daonda... Moguće da se GPU pregreva. Pokušaj da vidiš koje su ti temp. u igri. Dal' ti se pojavljuje isto i u 3DMark05-u? Bilo bi super da da, ovima u servisu to je glavni parametar, mislim kako prođe 3dmark.
U slučaju da je vezano samo za COD1&2 onda možda ipak driver.

Temperatura je oko 50 C° u igri. Mislim da nije mnogo.
Sto se tice igrica imam samo COD instaliran ali do pre neki dan je sve radilo bez problema.
Nista posebno nisam instalirao ili podesavao tako da nije moguce da sam nesto sje***.
Karticu mi trenutno nije u PC ali ako mislite da bi bilo bolje da odradim 3dmark onda cu da je ponovo ubacim i proverim jos i to.
Napajanje imam 480wati Tagan.
Inace masina iz potpisa.

Poslednja izmena:
Temperatura je oko 50 C° u igri. Mislim da nije mnogo.
Sto se tice igrica imam samo COD instaliran ali do pre neki dan je sve radilo bez problema.
Nista posebno nisam instalirao ili podesavao tako da nije moguce da sam nesto sje***.
Karticu mi trenutno nije u PC ali ako mislite da bi bilo bolje da odradim 3dmark onda cu da je ponovo ubacim i proverim jos i to.
Napajanje imam 480wati Tagan.
Inace masina iz potpisa.

Nemoj me hvatati za reč... 3DMark oni koriste, obično kažu "prošla je 3DMark bez greške... ispravana je..."

Temp. 50C, po ovome, ako je u igrama, nemoj da razmišljaš više o temp. Napajanje isključi.
Možda je ipak do drivera. Naravno ako je igra radila bez greške, sa istim driverima, a sada više ne, ne preostaje ti ništa drugo nego da je reklamiraš. Garancija upravo tome i služi.

Šteta da bude ispravna, kad bi ti priznali garanciju i onda da uzmeš neki 7600GT... pa taj tvoj računar bi leteo po sobi...

Bilo bi najbolje kad bi imao još na nekom kompu da testiraš grafičku, u istoj igri, sa istim driverima.

Poslednja izmena:
Probao sam 3d mark06 i slika je ista kao i u igricama.troglovi itd....
Na pocetku testa FPS je jednocifren(1-10). Jeli to tako treba ili je ova karta zavrsila karijeru?
Temperatura ide maximum do 60C°.

2006-ica 3dmark, otprilike toliko i prikazuje na toj karti,probaj omega driver, ako i je i sa njim ista situacija, onda flesh biosa na ploci, meni je jedan ati 9800pro pravio problema sa nekim verzijama biosa na 865pe, ako ni to ne pomogne onda reklamacija, da nisi oc proc (CPU) ili mem
ovo na codu mi lici na to.

Otisla memorija... Reklamiraj!

Covek prvo proveri kartu na drugom kompu . Drugo ako na drugom kompu radi onda je karta ok i nemoj da je reklamiras i da je cekas nedelju dana da ti je vrate. Moze da ti se desi nekompatibilnost sa plocom jer predpostavljam da ti ima intel chipset jer sam imao isti problem sa sapphire x1650pro agp imas na benchmarku o tome . Jer ako ti radi ok na drugom kompu sa drugom plocom zamoli ljude da ti je zamene jer imas nekompatibilnost sa plocom. Nadamo se da nije memorija ili nesto drugo .

Karticu sam odneo na reklamaciju. Poslali su je kod glavnog distributera za schweiz.Moracu da sacekam malo pa ce da vidimo sta je bio problem.

Hvala svima na pomoci.
Javicu vam sta budem uradio.

Koliko su je drzali ***... Nisu normalni!

nista cudno, praznici su, lageri uvoznika polu prazni... tako da verujem da nije do firme u kojoj je kupio karticu. vecina veleprodaja nije radila jedno nedelju dana posle ng. a jedan od velikih uvoznika recimo nije primao robu na reklamaciju jedno nedelju dana pre nove godine i nedelju dana posle nove godine. racunajte na to da se za to vreme i nagomilalo komponenti za reklamaciju i eto...

Nazad
Vrh Dno