Šta je novo?

Termalna pasta i O/C

Zoran037

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2006
Poena
320
Interesuje me gde moze da se nadje termalna pasta kod nas i koja je najbolja ili nesto sto moze da zameni termalnu pastu tipa, termalni lak.
Posto dosta O/C na neki nacin zavisi od kvalitetne paste (indirektno) mislim na samo hladjenje cuo sam za neke varijante sa tecnim srebrom koje se nanosi umesto termalne paste, cak se tvrdi da je to najboja varijanta shodno tome molio bih one koji su vise upuceni u to da kazu nesto o tome.

Da li si mislio na ovo :

Prilozi

• COOLLABORATORY_05.webp
    COOLLABORATORY_05.webp
    6.4 KB · Pregleda: 155
  • liqprothermal.gif
    liqprothermal.gif
    4.5 KB · Pregleda: 188
hmm, nisam ni vid'o grafik
a i kad malo bolje procitam link koji sam sâm postovao AS5 se pravi sa 99% srebrom, ali sadrzi samo 70% srebra

ovaj liquid pro mi je delovao zanimljivo pa odem da vidim koliko kesa treba izdvojiti za njega i nije skup, ali kaze:
Flüssigmetall • ACHTUNG! NICHT geeignet für Kontaktflächen aus Aluminum!
iliti:
Liquid metal • NOTE! NOT suitably for contact areas from Aluminum!
znaci samo za bakarne HS-ove...

hmm, nisam ni vid'o grafik
a i kad malo bolje procitam link koji sam sâm postovao AS5 se pravi sa 99% srebrom, ali sadrzi samo 70% srebra

ovaj liquid pro mi je delovao zanimljivo pa odem da vidim koliko kesa treba izdvojiti za njega i nije skup, ali kaze:

znaci samo za bakarne HS-ove...

Koliko toga stize u jednom spricu???

Imam neku manju kolicinu zivog-srebra koje se ponasa isto kao i ziva iz termometra, verovatno se desavalo da razbijete termometar a ziva se jednostavno rasturi a i ako je sakupite na stolu vrlo brzo pobegne cim se pipne.
Ima i onih koji koriste zivu i zivo-srebro pa ga ubacuju u seoske sakte tako da iz sakti izadje sva ona voda posto ziva napravi kanale.
Nego mene interesuje na koji nacin zivo-srebro moze da se tretira pa da predje u tecno stanje odnosno da moze da se nanese normalno jer u ovakvom stanju nema sanse.

Stajebreovo :trust:?

Da li ima neki test ovoga na netu, posto mi deluje logicno da je superiorno resenje u odnosu na paste.

Jel zana neko cime da se zivo-srebro prevede u tecno-srebro?

Zoran037; da se vratimo na pocetak i odgovorimo na tvoje pitanje. AS5 kod nas moze da se nedje po dobroj ceni i ja pored toga dalje nebih ni trazio.

Gde moze da se nadje AS5 kod nas?
I kakva je pasta Nanotherm PCM+ ?

AS5 je bilo u imtel-u

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno