Šta je novo?

Kakvi su ovi iz Telekom Srbije

nikad_prvi

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2006
Poena
319
Živim u državi koja je upravo prodala svoj telekom firmi TELEKOM SRBIJA pa me interesuje kakvi si oni kao provajderi za internet konkretno za ADSL.

Cijene i ostalo napredni su ili nazadni.

Malo zapadno od vas.

Welcome to Lelekom Club.
Ovako kod nas najmanji paket aDSL-a sto se brzine tice je 265/64 cena je oko 17 eura, a naveci je 768/192 oko 35 eura, kod vas na Teolu je 384/64 odnosno 1M/256. Celu ponudu Telekoma Srbije ADSL-a mozes sa cenama da vidis ovde. 1 euro je oko, nesto manje od 80 dinara, u ove cene koje sam ti napisao je ukljucen PDV od 18%, a na sajtu nije uracunat PDV. Obracunavace nakon prome perioda i setup od oko 73eura za dinamicku IP adresu, a za staticku od oko 155 eura. Cene koje sam ti napisao vaze za dinamicke IP adrese dok je za staticke cena za oko 15-16 eura visa nego za dinamicke. Imas ovde temu o Telekom ADSLu.

Poslednja izmena:
Rodjo, da su dobri ne bi se zvali telekom SRBIJE, vec Norveske.

Moje saucesce.

Kod TEOLa je flat 384/64 je 75 KM, a koliko vidim kod Telekoma Srbije flat 768/192 je 35 eura. U cijene je ukljucen PDV.
To bi znacilo da kod Telekoma Srbije u odnosu na Telekom Srpske dobijas za malo manje pare duplo vecu brzinu downloada i triput vecu brznu uploada.
Doduse, postoji kod Telekoma Srpske i flat 1M/256 ali to kosta 210.60 KM (sa PDV) ili otprilike 110 eura, pa ko voli nek izvoli.

Poslednja izmena:
@nikad_prvi
e, to ti je odgovor.

posto drze monopol, apsolutno ih zabole i za korisnike i njihove potrebe za savremenim u slugama, u fazonu "ako vam se vise svidja internet u evropi onda idite u evropu", i svaku banalnu uslugu bi naplatili. sto se tice cena prate svetske tokove. :d

i mobilni operater je prilicno sloppy, u fazonu "da namaknemo sto veci broj korisnika, a oni nek se snadju posle". gprs recimo ocajno radi.

mozda je to moj subjektivni dozivljaj, ali su zabrinjavajuce nemarni.

Poslednja izmena:
posto drze monopol, apsolutno ih zabole i za korisnike i njihove potrebe za savremenim u slugama, u fazonu "ako vam se vise svidja internet u evropi onda idite u evropu", i svaku banalnu uslugu bi naplatili. sto se tice cena prate svetske tokove.

i mobilni operater je prilicno sloppy, u fazonu "da namaknemo sto veci broj korisnika, a oni nek se snadju posle". gprs recimo ocajno radi.

mozda je to moj subjektivni dozivljaj, ali su zabrinjavajuce nemarni.

Apsolutno nikakve razlike u odnosu na Telekom Srpske koji jos skuplje naplacuje svoje "usluge".

Ja sam veoma dobro upoznat sa celokupnim stanjem telekomunikacionih tehnologija i kako se pojedine drzavne firme ponasaju. Cak i znam kakav je kvalitet pristupa krajnjih korisnika i kakve su shishanje_ovaca like cene - tipa 128k za 70 KM i sl :)

Sta da vam kazem - stanje je jednako ocajno kao i kod nas sto je bilo pre omasovljenja ADSL-a. Tako da, nacekacete se generalno :)

Nasla krpa zakrpu:crash:
Umesto da investiraju ovde i da razvijaju infrastrukturu, oni pukli 600+ milki evra
i usli na trziste RS ( nemam nista protiv nje, da mi neki ne zamere ) . Znaju da ce
i tamo moci da se ponasaju neodgovorno i da sisaju musterije . :wall:

A sta moze da se firmu ciji direktor sektora za planiranje i razvoj u direkciji za IT izjavi ovo: „Za usluge koje se sada nude protok od 768 kilobita u sekundi je sasvim dovoljan. Brzina od pet megabita uopšte nije potrebna ukoliko ne gledate televiziju“?

A sta moze da se firmu ciji direktor sektora za planiranje i razvoj u direkciji za IT izjavi ovo: „Za usluge koje se sada nude protok od 768 kilobita u sekundi je sasvim dovoljan. Brzina od pet megabita uopšte nije potrebna ukoliko ne gledate televiziju“?

Kakva firma - takav direktor, kakav direktor - takva izjava.... <rečenica se može još proizvoljno dopuniti>.
Sve u svemu žalosno :(

Poslednja izmena:
Jos vi ne znate sta je dno dna telekom usluga.

Telekom Srpske je skoro godinu dana imao razlicite cijene dial up usluge ovisno u kojoj mreznoj grupi se nalazite.

Tako sam recimo ja placao dial up tri puta skuplje nego neki baja iz susjedne opstine udaljene pedeset kilometara.

Ta cijena je dostizala u peak vremenu sa telefonskim impulsima i PDV 4 KM ili 2 eura za SAT SURFANJA NA DIAL UPu.

Da li vi mozete zamisliti da vas Telekom naplacuje tri puta vise istu uslugu stanovnicima recimo Kragujevca u odnosu na stanovnike recimo Nisa i to toliko papreno.

Sto se tice ADSL usluge takodjer mislim da je najskuplja na kugli zemaljskoj.

Ovdje je najgora kletva bila Da Bog da ti provajder bio Telekom Srpske.
Pozdrav.

Mi ovde ne mozemo da primenimo tu kletvu.Kod nas obrni, okreni, provajder ti je Telekom Srbija :D.Pa ti vidi koliko je nama lose :D

ivo.r iskreno... oguglao sam na takve izjave od takvih ljudi, toliko sam se naslusao gluposti da je to neverovatno... a valjda ce biti bolje, samo da ne bude gore...

ivo.r iskreno... oguglao sam na takve izjave od takvih ljudi, toliko sam se naslusao gluposti da je to neverovatno... a valjda ce biti bolje, samo da ne bude gore...

Oguglavao sam i ja, ali u jednom trenutku shatiš da nakon svega preživljenog ti nije svejedno što takvi bolidi negde sede i donose odluke od velikog značaja za razvoj ove zemlje. :wall:
Na sajtu, nakon izjave ima 50-ak komentara od kojih ni jedan nije pozitivan. Šta mislite kakve bi probleme imao nakon takve izjave u normalnoj kompaniji? :whip:

Samo pogledajte kako je Telekom odreagovao na novog konkurenta u mobilnoj telefoniji: nikako. Stigao je novi provajder mobilne telefonije sa veoma dobrim know how a oni i dalje nude krsh telefone us post paid ugovore, to je sve od njihovog priblizavanja kupcu, dok telenor nastavlja vrlo agresivan marketing. Pa u Beogradu u krugu dvojke ima dosta ljudi koji mogu da sanjaju ADSL zbog PCM-a cak i dvojnika sto znaci da su jos uvek na analognim centralama, sta onda da ocekujes od njih u srpskoj. Koliko cujem , Telekom je dao 30% vise nego austriski ponudjac, pa se postavlja pitanje opravdanosti i realnosti ponude. Kako god, veca je verovatnoca da ce sa stare remontovane centrale iz Srbije prebacivati preko Drine, nego da ce ozbiljno ulagati u mrezu.

Ovdje je onda bar po tom pitanju bolje stanje, jer je stepen digitalizacije 95,55%.
Analogne centrale, PCM i dvojnici su stvar proslosti cak i po ruralnim naseljima.
Tako bar tvrde ovi iz Telekoma Srpske, a koliko im je vjerovati - ne znam.

Poslednja izmena:
@corttex
Ti spomenu Nis i Kragujevac :D.
Za KG ne znam kako je, ali ovi ako ne pozure sa digitalizacijom u ovom reonu, imamo dovoljno vremena za ravijanje mogucnosti telepatije :d.
Ceo Telekom ti je samo jedna velika gomila...papirologije. Za bilo koju glupost placas, moras da pozoves tuce brojeva, i da se dokazujes sa terenskim radnicima, koji najcesce zaj**u sve sto mogu, a oni mi upravo predstavljaju najveci problem.

Nazad
Vrh Dno