Šta je novo?

93.71 overclock problem

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Instalirao sam ove nvidia drivere, najnovija verzija, medjutim kada preko Riva Tunera overclockujem grafiku (core/memory clock) , u nvidia overclock control panelu mi izbaci neke nenormalne vrednosti za core / clock, otprilike 2 puta vece. Bojim se da ne sprzim graficku. Da li je ovo normalno i postoji li resenje???

Ma jest`, desava se i meni isto a koliko sam video ovde na forumu i drugima...Nemoj da o/c iz drajvera vec udri po Riva Tuneru i nema da te boli glava 🙂

Resenje za problem:
-NE KORISTI CooLBIts ili bilo koji drugi programcic koji "otkljucava" OC u NV panelu;
-SKINI NAJNOVIJI RivaTuner- on ima mogucnost da uspesno overrajduje nv-ov startup i postavi OC kako treba;
-isto vazi za sve verzije drajvera pocev od 93.xx
Uzrok svemu ovome je kako se prica po Guru3D forumu taj da je NVidija skroz batalila mogucnost OC-a iz njenog drajvera...

Uzrok svemu ovome je kako se prica po Guru3D forumu taj da je NVidija skroz batalila mogucnost OC-a iz njenog drajvera...

Nikako se neslazem sa ovim. Meni bez problema radi oc sa coolbitsom (cak mi lepo prijavljuje 600;1600 za gs). Samo da napomenem da nekoristim taj novi nvidia control panel vec klasicnu (matoru postavku)!!!

Nikako se neslazem sa ovim. Meni bez problema radi oc sa coolbitsom (cak mi lepo prijavljuje 600;1600 za gs). Samo da napomenem da nekoristim taj novi nvidia control panel vec klasicnu (matoru postavku)!!!

Pa ***, tako se tamo prica....naravno to je cista spekulacija, ali kao sto sam vec x puta pisao- postoji dosta ljudi kod kojih se problem ne javlja (i vec neko vreme trazim po netu sta bi mogao da bude uzrok tome, al mrka kapa)....na Guru3D forumu ljudi uglavnom ***** zbog ovih problema...eto cak je i brze-bolje izbacena nova revizija RT-a samo zbog ovoga.
Naravno nisam ni mislio na novi NV control panel...i ja koristim stari.

Poslednja izmena:
Nismo se razumeli. Ja sam iz Riva Tunera overclocovao core/memory clock , i nakon toga mi izbacuje neke nenormalne vrednosti unutar nvidia properties. Da li neko zna resenje toga i zbog cega se to desava.

Pa to ti je zbog ovoga sto su ti ljudi rekli. 'Bes coolbits, skini Rivu s neta, deinstaliraj drivere i tu staru Rivu, instaliraj ponovo i radice sigurno

Iskljuci programcic koji ti omogucava da vidis OC u nv properties (koliko znam, novi RT ne otkljucava tu stranu)...
U RivaTuneru (ako je v2.0 RC16.2) chekiras "apply overclocking at win startup" dok opcija "use alternate startup deamon" ostaje chekirana i zasivljena po difoltu (jer je RT registrovao 93.xx drajver)...i posle startupa proveris u RT-u da li su clockovi kako treba.NV properties zaboravi....
Pretece me Sajber, to je to...

Poslednja izmena:
Cekaj bre, kakav coolbits??? Ne razumem kakve veze to imam sa rivom??? Da li mislis da treba da skinem neku najnoviju rivu pa se to nece desavati??? nerazumem...ako mozes pojasni...ili mi napisi sta tacno da uradim da se ovaj problem ne bi desavao.

Pazi ovako...
NV drajver PO DEFAULTU ne prikazuje OC stranu, kao i jos neke.Da bi ih video, moras da koristis neki programcic tipa Coolbits, NVTweak, NVHardPage...ili pak da editujes registry...RivaTuner tu stranu ne otkljucava.
Odradi uninstall drajvera i RT-a, pa ponovo stavi drajver i najnoviji RT. I odradi k'o sto rekoh gore...mora da radi.

Dovoljno je samo skinuti najnoviji rivutuner 16.2 kod nje se kod drajvera 93.71 forsira opcion nacin OC zbog toga sto ova verzija drajvera NV i novije imaju bug u prikazu brzine core/mem

Nazad
Vrh Dno