Šta je novo?

gde da kupim 2gb ddr2 module?

Slabo ima 2GB-itne module,pre mogu 2GB-itni kitovi da se nadju.Nisi napisao da li to trazis value ram ili performance ? Npr. OCZ 2GB Kit (2X1GB) DDR2 1066MHz SLI *New* = 480 e,
Cellshock 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12 = 365 e.

pogledaj malo starije teme u domace trziste... ja sam trazio 2gb module i nasao sam ih u kingstonovom magacinu u uk. cena je bila stvarno visoka, u tom trenutku jako nesisplativo. ako ti cena nije problem mogu da ih narucim kad sledeci put bude bio uvoz... obicno je na dve nedelje. mada... idu praznici, nemoj da me drzis za rec.

djolez - 2gb(2x1gb) kit ne vrsi poso.

pogledaj malo starije teme u domace trziste... ja sam trazio 2gb module i nasao sam ih u kingstonovom magacinu u uk. cena je bila stvarno visoka, u tom trenutku jako nesisplativo. ako ti cena nije problem mogu da ih narucim kad sledeci put bude bio uvoz... obicno je na dve nedelje. mada... idu praznici, nemoj da me drzis za rec.
hvala.

Poslednja izmena:
... Cellshock 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12 = 365 e.
Ovo si omanuo cifre, pa si hteo da napises DDR2-1000 (ili PC8000)... ili sta?

Posto za te pare preko moze da se nadje upravo taj CellShock, DDR2-1000 sa 4-4-4-12... dok je ovaj sto ti navodis, DDR2-800 4-4-4-12, reda velicine ~300€.

4Gb Patriot PC2-4200 (533MHz) Signature CL4 Dual Channel kit (2x2Gb)
4Gb DDR2 533MHz kit from the Patriot Signature DDR2 range. Two matched 2Gb modules, PC2-4200, two-rank double-sided modules, non-ECC. Rated CL4, 240 pins, 1.8V, lifetime warranty.
€ 436.00 Ex. Vat
€ 527.56 Inc. Vat

cena sa jednog uk sajta

@CAR-e pravi Cellshock i DDR2 6400 (800 Mhz) 4-4-4-12 ali je cena na ovom istom sajtu
€ 262.00 Ex. Vat
€ 317.02 Inc. Vat

@CAR-e pravi Cellshock i DDR2 6400 (800 Mhz) 4-4-4-12 ali je cena na ovom istom sajtu
€ 262.00 Ex. Vat
€ 317.02 Inc. Vat
Znam, pa naveo sam to gore (?).

Ove cene koje sam naveo su sa svapskih sajtova, poput hpm-computer.de i overclockers.de (na drugom linku je skuplje... dosta)... i, koliko se ja razumem u svapski, takodje su sa PDV-om.

BTW, ovaj engleski PDV... placa se ili je refundable? (setio sam se nekih prica, pa rek'o da pitam)

Odmah prilikom narucivanja ti sajt odbije posto mi nismo u EU. Tako da se ne placa, za licno verovatno je refundable ili mozda da kupis i pokazes pasos?

Nijedna firma iz UK, po mom pozamasnom iskustvu, ne daje direktan refund, niti mogucnost da se na carini odmah uzme refund, vec uvek mora da se salje nazad racun overen na carini da je roba izneta, i onda se dobije chek.

CAR, uzmi u obzir, da ako u Nemackoj kosta 400 (recimo), onda kod nas minimum 450 zbog carine i poreza (da i odbije se njihov porez, ali je nasa carina 10%, PDV 18% + takse), da ne pominjem transport.

2Gb CellShock DDR2 PC2-8000 1000MHz (4-4-4-12) Dual Channel kit
Item Number: 10622
Mfr. PN: CS2221440
In stock In stock € 327.00
€ 327.00

Cart total ex. VAT: € 327.00
SHIPPING INFORMATION
Click here for further informationShipping country:
Click here for further information Shipping Method: 0.15 KGS
Typical delivery time 5-10 days (not a time guaranteed service)
Shipping times € 10.00
Click here for further information No VAT charged outside the EU. € 0.00
DO YOU HAVE A PROMOTION CODE? Enter it here and then click RECALCULATE
Total: € 337.00

@alfaunits a sta kazes na ovo ?

Ne znam kakve to veze sa onim sto sam rekao, ja sam pricao kada u Engleskoj poruci, da se tamo posalje, pa da fizicki izneses na carini, a ne da ti posalju.

A ako ti neko posalje preko kreditne u Srbiju svaka cast ;-)

ok znaci nismo se razumeli do kraja 🙂

carina + pdv je ono sto me brine inace bih odavno narucio i video dal salju, kao sto sam vec kopirao moze da se odabere Yugoslavia u listi, a dal bi narudzbina prosla neznam nisam pokusavao.

Daj ime firme, mogu da isprobam.
Ja sam mojom karticom bez problema slao na UK adresu 😀

Carina+pdv, pretpostavljam da salju DHL-om je sasvim std. 10%C+18%PDV+50eur takse.

evo linka

Kod:
[url]https://www.memory-configurator.com/index.html[/url]

inace za slanje kod nas ima obicna posiljka od 10e, i DHL 30e

Nisam pokusao, cekam kupca za plocu+cpu+mem pa cu onda da krenem u sastavljanje nove, ali mozda moze da se pokusa. Ja se nadam da ce lakse proci to carinu posto je paket mali i nije bas nesto sa cim oni znaju dal je ddr1 il ddr2 i dal je 4200 ili 8000 svejedno je. Pa ako bi smanjili racun sigurno bi carina bila manja, ali probaj da ih kontaktiras il sacekaj pa cu ja probati.

Smanjice vrednost, sad mi je javio 🙂
Nadam se da nisam preterao sto sam trazio da naznaci 96e za 2GB memorije... uzeo sam Cell Shock 1000MHz

Poslednja izmena:
srkiller bravo majstore, odlicno ubedjujes, obavezno javi kako si prosao carinu kad stigne memara

Primaju samo paypal sa confirmed adrese, tako da ni ne pokusavajte da platite paypal nalogom...
Probao sam sada direktno sa kartice, pa cu da javim jel proslo.

Za paypal nisam gledao, video sam da kartice mogu da prodju. Samo da carina prodje sa tom vrednoscu ili bez carine sto bi bilo idealno 😀

Da je i sa carinom, extra je i cena i sto ovde nema tako nesto da se kupi,
kao i gomila drugih "finih" stvari 🙂
Distributeri kao da zive za vreme sankcija

Slazem se sa svim sto si napisao, ali stvarno mislim da to moze da prodje sa manjom carinom od prave vrednosti, inace slucajno naleteo na taj sajt bas u potrazi za cellshock-om i cena bez poreza je super 🙂

Stigla memorija, odrao me postar 😀
8500 Din dazbina
Ovi Irci zaboravili da stave 96e kao sto sam im 5 puta rekao :wall:

Auh, odrase te! :zgran:
Pa koliko te je onda sve ukupno kostalo?

P.S. Ako nista drugo, vreme je da apdejtujes sig... da sklonis ono "pending"... 😉

Stigla memorija, odrao me postar 😀
8500 Din dazbina
Ovi Irci zaboravili da stave 96e kao sto sam im 5 puta rekao :wall:

i koliko te na kraju s;dazbinom izasla? 2x1gb kit jel'tako?

car bio brzi lol

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno