I nije 2.4GHz kako oni sami kazu,vec 5.8GHz,pise i u naslovu slike (link 5.8GHz Lomnica)
ALI... Ja sam upravo zavrsio razgovor sa jednim iz tehnicke podrske i on kaze da je taj link 5.8GHz predvidjen za pravna lica ali,ako bas hocu,mogu i ja da se konektujem odgovarajucom opremom,mada on kaze da tu postoji i 2.4GHz oprema i da je najbolje da ipak nju koristim (kako ako je ti ne vidis)!?!?
Ja sada imam sledece izbore koje sam napravio na osnovu onog sto sam procitao u tvom tredu i na par linkova iz tvog treda,a vi me slobodno ispravite ako gresim:
1. Satelitska antena (imam neku manju koja mi truli dzabe) + bi-quad antena na njoj (video sam cak i sa 3D Corner antenom kombinaciju) + AP (pooooooojma nemam koji,preporucite nesto solidno do 80 eura otprilike,ako mogu sa kablom i materijalom za antenu koju cu sam da pravim da se skrpim za oko 100-tinak eura)!?
2. 3D Corner antena (skracena) moj licni favorit jer je dizajn ekstra,prijem vrhunski,dobit ~18db... ma zakon stvarcica,a jos mi je komsija limar pa imam i lim i majstora koji ce to lepo da zavari da bude bas profi,a i jeftino je + AP (opet ne znam koji do oko 80 eura)!?
3. Oni mi nude
SVU opremu koja ukljucuje"odlican"Planet AP (samo tako je rekao,i pomenuo da ima 2 LAN porta),Yogy antenu od 17db i kablove za sve to za nekih 130 eura!?
Odlicna vest je da je,posto sam vec napomenuo da imamo u selu nekoliko repetitora,maltene na svakom brdu po jedan,link izgleda postavljen bas na onom meni najblizem,znaci ne 700-800 metara kako sam prvobitno mislio (jer je taj repetitor ipak na najboljem mestu) vec je u pitanju jedan drugi na otprilike
POLA :-devil-: te razdaljine od mene,tako da uz malu pomoc dvogleda mogu da procitam ko je proizvodjac antena na linku koliko je blizu!!
Problem moze biti sto i ja i buraz imamo mini PCI Wi-Fi kartice (ja Intel PRO 2100 3B a za njegovu ne znam,neka koja ide uz IBM R40) i obe su 802.11b a nema nigde za njih podataka o snazi u mV (a preturih ceo net,stvarno) pa ne znam vrede li cemu,jer ce ipak signal morati da prolazi kroz jedan zid do moje i kroz patos do njegove sobe pa ako su nam slabe kartice,onda moram dati dosta vise love za jaci AP,jel da?
Pozdrav ,)