Šta je novo?

Domaći TV program?

Učlanjen(a)
27.07.2005
Poena
319
Nekako bih da izvedem da pratim domaći TV program preko Interneta. Dosadilo mi je da kada hoću da pogledam neku utakmicu koju prenosi RTS ne mogu ni da pristupim njihovom sajtu a kamoli da povučem neki stream.

Uglavnom. Sa druge strane (u Beogradu) postoji računar na koji mogu da se remote-ujem. U njemu postoji TV tuner koji je instaliran i u njega uboden SBB kabl. Međutim, iako karta tamo funkcioniše, ja menjam kanale i dobijam zvuk, nemam sliku.

Pokušao sam da izvedem nešto i sa ovim VLC/VLS čudom, ali za tako nešto je ipak potrebna nešto brža 🙂trust🙂 konekcija sa BG strane.

Takođe nađoh interesantno mesto na netu koje sebe naziva "OnDemand Streaming Video Portal". Tu uz odgovarajuću mesečnu nadoknadu može da se prati par stanica. Ali kao .. .TV BN i PalmaPlus me nešto baš i ne interesuju. Eventualno ovaj SOS kanal ...

E sad ... ako neko se neko oseća kreativno i ima neku ideju ... otvoren sam za predloge.

P.S. Nisam skroz siguran da sam ovaj topic pokrenuo na pravom mestu u forumu. Ako i nisam, sorry, premeštajte ga.

Pozdrav

SBB-ov 128K flat rate paket koriste tamo. Čini mi se da je UL 64K u toj varijanti.

A šta možda nešto?

Namerno nisam pominjao brzine konekcija jer su one podložne promeni.

Namerno nisam pominjao brzine konekcija jer su one podložne promeni.

Bitna je trenutna brzina, da bismo trenutno znali do cega je problem. Ako moze da se poveca - tim bolje 🙂

A šta možda nešto?

64kbps nije dovoljno ni za zvuk (pokreni neki mp3 od 64kbps) a jos manje za sliku sa zvukom (ajoj mene, kako li izgleda divx od 64kbps 😀).

Da bi bilo kolko tolko pristojno, probajte sa 256k upload-a.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

U redu. Poslušam tvoj savet i obezbedim 256K upstream. I? Šta onda?

... i onda... probamo dalje, idemo dalje. Kad smo jedan preduslov resili, mozemo da resavamo dalje. Ne znam, ja sam za remote koristio remote admin i tu nikada nisam mogao da dobijem sliku nekog plejera. Mozda da probas neki drugi TV program? Neki drugi "remote". Pricalo se na forumu o jednom plejeru, koji kroz mrezu moze da pokrene TV stream. Nema sanse da se setim naziva.

Srecno :wave:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. A javice se sigurno jos neko :type:

A kakvi su vam ovo odgovori? "Nije ti dovoljno 64K uzmi 256K", a onda "o, da, sa 256K bi imao solidan stream"?

Da odgovorim sam sebi, malo konkretnije. Za streamovanje mi je potrebna mašina u BG koja će da vrti WS 2003, pod kojim će da radi ovaj Real Networks-ov Helix Streming Server ili ovaj Adobe Flash Streaming Server, i tako dalje. Pošto ovo nije najidealnija varijanta u ovom trenutku, nastavljam sa potragom za nekim alternativnim rešenjem.

A kakvi su vam ovo odgovori? "Nije ti dovoljno 64K uzmi 256K", a onda "o, da, sa 256K bi imao solidan stream"?
Da si citao pazljivije, video bi da sam napisao 256 up 🙂
Da odgovorim sam sebi, malo konkretnije. Za streamovanje mi je potrebna mašina u BG koja će da vrti WS 2003, pod kojim će da radi ovaj Real Networks-ov Helix Streming Server ili ovaj Adobe Flash Streaming Server, i tako dalje. Pošto ovo nije najidealnija varijanta u ovom trenutku, nastavljam sa potragom za nekim alternativnim rešenjem.
Ccc, sarkazam ?
Dobro, covek kada je neupucen rade cudne stvari.
Nebitno.
Nije ti potreban WS2003 - mozes sa bilo kojim OS-om da radis, odnosno - recimo moze i Xp Home Edition da bude strava server.
Instaliraj VNC na njega i uzivaj u zivotu 🙂
A ono sto te zanima - slobodno pitaj, samo prvo budi siguran sta zelis da pitas - ili bar pravilno formulisi pitanje, da bi dobio pravi odgovor.
Uvek ima neko ko zna - samo trebas lepo da pitas 🙂

Vidi šefe, ja sam mislio da sam jasno postavio pitanje. Evo i još jednom ću.

Hoću da pratim domaće kanale preko neta a situacija je sledeća. Imam računar sa TV tunerom u Beogadu kome mogu da pristupam i koji je zakačen na net. Sa druge strane imam kompjuter ispred koga sam fizički i koji je zakačen na net. Kako to da uradim?

Takođe napisao sam šta sam pokušao da izvedem, pre nego što sam pokrenuo topic. Između ostalog i da sam pokušao sa remote konektovanjem na računar u Beogradu. Čak sam napisao i da sa tv tuner-a sa tog računara dobijam zvuk ali ne i sliku. Između ostalog ovo je rađeno sa TightVNC-om.

Napisao sam takođe da mi je potreban WS 2000 ili 2003 da bi podigao streaming server tamo, kao jedno od potencijalnih rešenja.

Ovo nikada nisam radio ranije i u tom smislu sam neupućen. Baš zato sam i postavio pitanje ovde pred sve vas nadajući se da će neko odgovoriti i pomoći, jer "uvek ima neko ko zna", kad ono odgovorio mi ti.

Ali ono što ne znam i u šta definitivno nisam upućen je: kako se zove osoba koja odgovara na način na koji si odgovorio, a pri tome potpuno samouvereno daje neki levi odgovor (ako iz gore napisanog nisi shvatio VNC ne dozvoljava da vidim sliku sa tuner-a) zato što priča napamet?

Poslednja izmena:
Pricalo se na forumu o jednom plejeru, koji kroz mrezu moze da pokrene TV stream. Nema sanse da se setim naziva.

Stream TV
http://www.softpedia.com/get/Internet/Internet-Radio-TV-Player/Stream-TV.shtml

VLC media player
http://www.videolan.org/vlc/

StreamPlay
http://www.cse.cuhk.edu.hk/~mstream/winClient/streamplay_download.html

itd.

Bilo koji ce da radi.
Lepo kazem, bitan ti je up speed masine koja salje streaming i radilo bi lepo sa 256kup.

I radice sa VNC-om - garantujem!

Možda će biti od pomoći

Pogledaj sledeći link:

http://www.sightspeed.com/features/tv

Ovaj Sajtspid nije loš za komunikaciju, mada ga nisam probao za gledanje TV-a jer nemam karticu. U svakom slučaju, program je besplatan.

@Freelancer: VLC traži minimum od 512K da bi radio. To i piše na njihovom sajtu. Ipak je on predviđen da se koristi u LAN-u. Čak i na blogu koji si linkovao, čovek kaže da ima problema kad pokušava da povuče stream preko Interneta.

@Crash Owerride: To što nešto bolduješ i underlinuješ nije ama baš nikakva garancija. Čak u i u kućnoj mreži tvoj garantovani metod ne funkcioniše. Da ti odgovaram na ove bunde i slične priče ne bih, jer ako ti odgovorim, nateratću nekog od moderatora da obriše post ili ceo thread.

Ne radi se o tome da ja hoću da izmislim toplu vodu. Radi se o tome da deliš neke iskusne savete koji nisu u redu. Pričaš da nešto radi provereno a ne radi. I neko ko sutra bude pokušao isto ovo što pokušavam ja misliće da je bolid zato što mu ne radi, jer ti prekaljeni l33t h4X0r objašnjavaš nešto o čemu, izgleda, pojma nemaš. Vidim iz nekih drugih tema da si autoritet i na polju DC++ protokola a i exploita za Linux ... A i ne znam zašto se objašnjavam sa pajserom ...

Uglavnom, ono što sam želeo da izvedem - praćenje domaćeg TV programa preko neta - funkcioniše. Koristim Windows Media Encoder za kreiranje stream-a u BG. Kvalitet je naravno u skladu sa trenutnom propusnom moći Internet konekcije tamo.

Pozdrav

@Freelancer: VLC traži minimum od 512K da bi radio. To i piše na njihovom sajtu. Ipak je on predviđen da se koristi u LAN-u. Čak i na blogu koji si linkovao, čovek kaže da ima problema kad pokušava da povuče stream preko Interneta.

Izvini, ako zivis u NYC i ako ti se gleda srBska televizija preko interneta, onda mislim da mozes da se snadjes za pare za 512 link (sbb npr.)
Ako ti mislis da ces moci da gledas iole kvalitetnu televiziju sa 256kbs onda si u zabludi.
Eno ti skini TVUPlayer, SoapCast itd. pa vidi kakav je kvalitet sve sto je ispod 600Kbs a tih je i inace malo.
Uglavnom, javi nam se sa srecnim vestima, pa nas nauci kako se to radi 😉

Ne radi se o tome da ja hoću da izmislim toplu vodu. Radi se o tome da deliš neke iskusne savete koji nisu u redu. Pričaš da nešto radi provereno a ne radi.
To sto ti neznas da podesis da radi je samo tvoj problem 🙂

I neko ko sutra bude pokušao isto ovo što pokušavam ja misliće da je bolid zato što mu ne radi, jer ti prekaljeni l33t h4X0r objašnjavaš nešto o čemu, izgleda, pojma nemaš.
1337 h4X0r ?
Hm ... i dont think so, coz u realy dont wanna know what that word means 😉
A to - dali ja znam ili ne - eto - iz mojih prethodnih postova se da videti, pa neka ti potvrdi neko kome ti verujes, a da je pritom to radi onoliko puta koliko sam ja 🙂
(bar 10-ak).

Vidim iz nekih drugih tema da si autoritet i na polju DC++ protokola a i exploita za Linux ...
To nema veze sa ovom temom - skreces u offtopic, a trazis pomoc ... c c c

A i ne znam zašto se objašnjavam sa pajserom ...
Pajser ?
To koristis ?
Jel bar znas da baratas time ili ti treba manual i za to ?

Uglavnom, ono što sam želeo da izvedem - praćenje domaćeg TV programa preko neta - funkcioniše. Koristim Windows Media Encoder za kreiranje stream-a u BG. Kvalitet je naravno u skladu sa trenutnom propusnom moći Internet konekcije tamo.
Pa onda odvezi kesu, pa plati neku jacu konekciju i nemoj da se smaras sa pajserima 😉
Ajd ljubim te - nemoj da se uzbudjujes previse, postaces ankciozan, sto nije nimalo prijatno.
Savet br 1.: Kada trazis pomoc, budi spreman na svakojake odgovore, a radi kako mislis da je ispravno.
Savet br 2.: "Tvrd je orah vocka cudnovata, ne slomih ga - al zube polomi`" - nemoj nikad da se zameras sa nekim za koga nisi siguran ko je ni sta je 😉

Nazad
Vrh Dno