Šta je novo?

Samsung 971P, sve sto vas interesuje!

Evo sad sam i ja postao vlasnik doticnog.Pazarih onaj izbalavljeni :D primerak.Bogami sve je receno o ovom monitoru....Advanced design nagradu potpuno zasluzuje...o kvalitetima je vec puno receno...a ja bih pomenuo neke stvari koje meni malko smetaju:
-Prilikom transporta ne drzati kutiju za rukohvat!Sran*e je napravljeno da izdrzi oko 200m.Al je dobra strana sto je monitor dobro zapakovan, pa izdrzi udarac.
-Goustuje...nije strasno,al to je okej meni.Motion blur je advanced feature, kao sto rece Chinaski kol'ko se secam.
-Softver mi se cini bas glomaznim i pomalo stupidnim.Drajver se za svaku pohvalu instalira bez problema i mali je.Magic tune i Magic rotation su pomalo glomazni (prvom bas treba dosta da se ucita) i naravno ugnezde se u systray-u a to mrzim.Natural Color nije uspeo da se instalira.Prijavi neku gresku vezanu za registry.
-Prlja se, joooooooj....otisci prstiju svuda.Al je dobra strana sto se dobije solidna krpica...a i lako se cisti.
Eto to su neke mane koje sam ja zabelezio na prvi kontakt...nadam se da je to sve.3DSMax mi je savrsen za rad na ovom monitoru,moram da pomenem.
PoZ

okej.zna se s'a mislim.bwe.

Si dobio usb kabl uz njega?

Jesam.U radnji mi rekose (posto su se i oni zacudili kad su videli usb kabl) da ga ranije nije bilo u kutijama.

Ok, hvala na odgovoru.

Kako vam Magic Rotation radi sa novim ATI driverima??Odnoslno da li vam radi uopste?

ja sam presao u medjuvremenu na nvidiu i radi mi dobro i 3.6 verzija. nisam morao da instaliram autorotation premium koji sam naknadno skinuo...

ja sam presao u medjuvremenu na nvidiu i radi mi dobro i 3.6 verzija. nisam morao da instaliram autorotation premium koji sam naknadno skinuo...

Nisam mislio na Magic Tune ,nego na Magic Rotation ,) Verzija 1.7

Poslednja izmena:
Ja sam mu sve to disableovao.Mrzim to sto servis mora da radi u pozadini.Rucno rotiram sliku iz nv drajvera.

kad hoces da okreces monitor potpalis magic rotation, a on ga sam zarotira, inace ne mora da smrdi u taksbaru...
@EMRAX: nisam ni ja mislio na magic tune, nego na autorotation koje je objedinjen magic rotation i magic tune...

Aha.Autorotation mu dodje magic rotation+magic tune.To si skinuo sa neta?Imam instalirane obe sa diska, pa me zanima da li ima razlike

nemam pojma. nisam se udubljivao. sad pikam 3.6 i ne pada mi napamet da ih vise menjam. nakanio sam se da proverim da li sam dobio usb kabl i nadjoh ga u kutiji.
btw. nex999, dobra ti je masina. potseca na moju. vidi se da imas ukusa :p

nex imamo istu plochu a i procesor na m je blizu:)
Nego ima na zvanichnom sajtu Autorotation Premium za kojhi pishe da je to poboljshana verzija (novija) standardnog Autorotationa. Ima i Magic Tune Premium da se skine zasebno. Ja sam instalirao Autorotation Premium i fala bogu sad mogu da ovorim nvidia control panel sto sa obichnim Autorotationom nisam mogao, znachi sve u svemu dobra stvar, ako nekog neshto zeza neka skine Premium

Ajde jedan mali eksperiment: Kako vam se ponasa total commander kad je slika\monitor zarotiran za 90?Ja sam primetio bas osetno kasnjenje (npr kad se otvaraju folderi, skroluje i sl.)

Kako vam Magic Rotation radi sa novim ATI driverima??Odnoslno da li vam radi uopste?

Nisam imao vremena da skinem te nove softvere za monitor ali sam skontao gde je bio problem sa Magic rotation-om..Kada se samo on instalira onda nece da radi,medjutim posle toga,kada se instalira Magit Tune,onda radi sve ok

Taj magic rotation je cudo za testiranje stabilnosti sistema:d Nesto sam se malo zezao sa oc-om, i kad preteram uvek prvi on pukne:d

Ajde jedan mali eksperiment: Kako vam se ponasa total commander kad je slika\monitor zarotiran za 90?Ja sam primetio bas osetno kasnjenje (npr kad se otvaraju folderi, skroluje i sl.)

Ja imam samo problema prilikom skrolovanja,jako je usporeno,a sa otvaranjem foldera nemam nikakvih problema.Inace nekoristim bas cesto total komander.Najvise koristim Cubic Explorer.

a ljudi zasto niko ne spominje svjetlinu?

ja poslom provedem cijeli dan ispred monitora, hocu li imat krvave okice? :)

kazu 250 kandela... nigdje na netu nisam vidio konkretnu informaciju.... a tih 250 ako je radnih onda je jos uvijek 2-3 puta vise od crt monitora....

a gledat u tako jak izvor svijetla nije zdravo....

kao sto ste primjetili ja jos uvijek zaziram od lcdova, bar ovih danas....

hm...zar se krvave oci ne javljaju kao posledica osvezavanja na crt-u?...ili bese zamor...
Enivejz, ako ti smeta osvetljenost, to se da smanjiti.... ;)

imas cak i predefinisane profile koji ti smanjuju brightness, tipa internet i text...

Vidim da su neki imali problema da povećaju refresh rate kada je monitor priključen preko DVI, ja sam imao sličan problem sa mojim 940B, osvežavanje je bilo fiksirano na 60Hz.

Za one sa nVidia grafičkim kartama, u samom drajveru, pod "Screean Resolution & Refresh rates", treba dodati željenu rezoluciju i osvežavanje pritiskom na dugme Add u grupi "Custom resolutions and refresh rates".
U principu, moguce je podesiti vrednosti do 240Hz, ali samo će 75Hz i manje raditi.

Vidim da su neki imali problema da povećaju refresh rate kada je monitor priključen preko DVI, ja sam imao sličan problem sa mojim 940B, osvežavanje je bilo fiksirano na 60Hz.

Za one sa nVidia grafičkim kartama, u samom drajveru, pod "Screean Resolution & Refresh rates", treba dodati željenu rezoluciju i osvežavanje pritiskom na dugme Add u grupi "Custom resolutions and refresh rates".
U principu, moguce je podesiti vrednosti do 240Hz, ali samo će 75Hz i manje raditi.
Podesio sam kod mene na 6600 gt pci i radi.Hvala.
Pozdrav!!!!!!!!!

ma da, naravno da se osvjetljenje da smanjiti, ali tada monitor vise ne radi u optimalnom podrucju, oce rec boje vise nisu ok, sto je bitno! :)

Nemoj da se brineš za osvetljenje, još se niko nije požalio da ima problema sa tim na 970p/971p. Za jeftinije Samsung modele se to ne može reći. Ako misliš da je 250 kandela mnogo, uporedi to sa deklarisam osvetljenjem drugih monitora. Ako nađeš 19icu koji ima manje, dobiješ pivo cheers.
Nemoj da zazires od LCD-ova (barem ne od onih boljih). Ja već godinu dana gledam u 970p, i moje oči su veoma zahvalne zbog toga ;).

Meni je 970p bio presvetao. Navikao sam se vremenom, ali nikad u potpunosti...

e leksa to i mene brine.... ako mi je trenutno crt 1/3 svijetla lcd-a.... to je strasno :))))

e leksa to i mene brine.... ako mi je trenutno crt 1/3 svijetla lcd-a.... to je strasno :))))

Pa sta ima da te brine, otidji negde gde je monitor izlozen i zagledaj se. Surfuj malo internetom ili ponesi neki doc/pdf fajl pa citaj. Ako ti bljesti onda ce ti smetati, ako ti je ok, onda je u redu.

Nazad
Vrh Dno