Šta je novo?

Potrebna mi je pomoc u vezi USB flash-a i devojke :)

• Začetnik teme Začetnik teme PSt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PSt

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
304
Ljudi pomagajte!

USB flash drive je Kingston od 256 Mb i moja devojka ga je koristila oko godinu dana na svom racunaru i na poslu i svukuda. Juce je reinstalirala Windows i kada je ubacila USB izasao joj je kao neki Wizard ponudivsi joj da instalira drajvere sa CD-a ili flopija. Isla je na next, a onda kada OS nije nasao sto je trazio (jer drajvere nije ni imala) izbacio je poruku da ce verovatno imati problema sa koriscenjem USB flash driva od sada, sto se i desilo jer vise ga ne registruje nikako! Nije problem u stick-u jer radi na ostalim racunarima normalno. Sta da radimo? Inace imala je WIn 2000 professional a sada XP professional. Naknadno su reinstalirani i sami USB portovi ali nista nije pomoglo. Prosto ga njen komp ne registruje!
Pomoc u vezi devojke (za one sa pokvarenom mastom hehehehehe 🙂) se ogleda u tome sto necu dobiti otkaz kod nje ako sredim ovo, a stvarno je volim! hehehhehe
so.... please.. please...
Help me!
🙂

Poslednja izmena:
Pa ne moze tako...Koja je ploca u pitanju? Problem je softverske prirode...Jel nesto cackano u biosu? tipa :"usb mass storage device..." :trust:

Nista cackano ni u kakvom smislu! A ploca je ista kao i u proteklih godinu dana kada je radio najnormalnije. AMD Athlon 2000+

Pored toga, nisi izneo ni jedan tehnički podatak vezan za devojku :trust:

Znas kako kazu:
-Gentleman never tells about details, not even technical ones... 😛 hehehhee
A za komp sam cini mi se rekao sve poznate mi simptome.

Obavezno probaj da li komp radi sa drugim flashevima.

Ne mogu da verujem da sam zaboravio to da kazem. Izleda da sam stvarno rasejan.
Dakle, njem flash i dalje radi normalno na ostalim kompjuterima ali ne i na njenom.
A drugaricin flash registruje.

moras da imas bar SP1 za XP...i drv za plocu, pozeljno je da ne budu genericki...

Znaci Flash radi kod drugih devojaka.... hmmm :-devil-:

Salu na stranu, kao sto neko vec rece, proveri SP-e za XP, najmanje SP1, ali pozeljno SP2.

Poz
Turbo
:wave:

Nisam sasvim siguran ali kapiram da 99.99% ima SP2 i naravno instalirane drajvere za plocu. Ne znam sta znaci to genericki. al' provericu i to. :S
Mada kao sto Konfucije rece:
-Bolje imati problem genericki, nego problem venericni!
Poz! 😉

Na ploci koja je Gigabyte KT400 / GA-7VAX1394 radi i externi hard disk na USB i dva razlicita USB stick-a, jedino ne radi taj Kingston, ali isti radi na drugima.
Mislim da problem moze biti u tome sto Windows ne prepoznaje BAS OVAJ flash drive, jer je prethodno imao propalu instalaciju drajvera za njega, pa sada ne prepoznaje njegov neki serijski broj ili nesto slicno, sta li vec... Sta mislite o tome? Sta raditi u toj varijanti?

Savet za USB: ukoliko ti je ukljucen System Restore, uradi rollback na stanje pre ubacivanja kingstona u sistem. Eventualno reinstalacija, ako imas vremena i SR ne pomogne.

Savet za devojku: budi fin 😉.

Najjednostavnije resenje, kupi drugi flash sa vecim kapacitetom i pokloni ga devojci, mislim da ce biti zadovoljna a verovatno i ti 🙂

Da, fleš od giga ili dva sam ovde na forumu video za 27 evra... Ne budi štek, riba ti je...

hahahaha 🙂
super!
Lepo je kada su ljudi sposobni da se snadju u raznim situacijama.
Na primer davanje ljubavnih saveta umesto tehnickih. Hehehehee
Ma salim se! Hvala na svim predlozima, zaista!!! 🙂
Samo voleo bih da resim ovo...
you know...
Man in the house...
Man's got ta do what man's got ta do! 🙁

Jesi li probao da deinstaliras flash i ponovo da prikljucis, ali ovaj put kad zatrazi drajvere, ti ubacis XP CD i kazes mu da trazi odatle (mozda ce morati konkrento I386 folder)? Mozda je drivers.cab fajl obrisan?

Da li je posle tog kingstona proban neki novi flash, nikad ranije prikljucivan na tu masinu, da se koristi?

ja sam 99% siguran da je do releas-a windowsa. koristio sam iste uredjaje sa nekoliko razlicitih windowsa (piratskih i regularnih) i ta greska je bila na jednom novijem izdanju

verovatno je devojka zaboravila da pomene da je tokom instalacije imala i prozor sa zutim uzvicnikom gde pise kako hw nije prosao win logo pass test i gde je izbor bio "stop" i "continue anyway". kad izaberes ovo prvo to se desi.

inace problem bi trebalo da bude resiv:

a) tako sto bocnes flash u neki treci usb port (neki koji dosad nije bio (zlo)upotrebljen, i ovoga puta izaberite "continue anyway"
b) ako ga je "instalirala" na svim hubovima, mozes ga obrisati u registryju
c) reinstall windowsa + izbegavajte tu verziju

Poslednja izmena:
Jesi li probao da deinstaliras flash i ponovo da prikljucis, ali ovaj put kad zatrazi drajvere, ti ubacis XP CD i kazes mu da trazi odatle (mozda ce morati konkrento I386 folder)? Mozda je drivers.cab fajl obrisan??

Ne trazi nikakve drajvere, jednostavno ga ne registruje. Nije nista brisano, ni slucajno.

Da li je posle tog kingstona proban neki novi flash, nikad ranije prikljucivan na tu masinu, da se koristi?

Probani su i radili su.

...verovatno je devojka zaboravila da pomene da je tokom instalacije imala i prozor sa zutim uzvicnikom gde pise kako hw nije prosao win logo pass test i gde je izbor bio "stop" i "continue anyway". kad izaberes ovo prvo to se desi.

Provericu to kada se vrati veceras sa posla.

Inace za reinstalaciju Windows-a ne znam kada bi nasli vremena. Niti ona niti ja. Nadam se da to nije jedina opcija 🙁

Poslednja izmena:
Prvo ubaci flash u port, onda idi u device manager i vidi registruje li ga tu. Najverovatnije ga ne registruje kao USB mass storage device, neko kao unknown. Uglavnom nadji ili USB mass storage device, ili taj unknown obrisi ga, istekaj flash i ponovo ga utakni i instaliraj trebalo bi da da proradi

Poslednja izmena:
To mu i ja rekoh...

pazi, ako je ono o cemu pricam ja taj usb hub je trajno "overen" (do reinstalacije ili brisanja u registriju) jer kad jednom to izaberes, vise ti i ne nudi.

znaci moracete da ubacite u dosada nekorisceni hub

Mozda se Drive Letter za pomenuti USB key promenio i sada se poklapa sa vec postojecim . . .
Pokusaj : Device manager/Disk management proveri da li je USB vidljiv u donjem prikazu , ukoliko jeste desni klik na Change drive letter and paths/ Change izaberi slovo . . .
Mozda pomogne . . .

Hvala bas ste super!
Hvala na svim savetima.
Probacemo veceras kad devojka dodje sa posla, pa javljam.
...I zbog vas koji pomazete i zbog eventualnih ostalih koji mogu imati slican ili isti problem.
🙂
It's good to be here!
BENCH RULES! 😉 hehehehee
svako dobro!

Ma sta se izvinjavas 🙂

Kako ovde obitavaju neki fini ljudi.... 🙂
Jos se i prema meni fino ophode i pomazu mi... 🙂
Da li to znaci da sam i ja fin?! 🙂
Ako je tako...
Bas fino...
😉

E pa drugovi i drugarice svecano izjavljujem da ste, smo, uspesno resili ovaj problem!!! Jeeeeiiiiiii!!!!!!!!!! [aplauz, ozarena lica, osmesi, cestitanja]

Dakle resenje:

Control panel > System > Hardware > Device Manager > Universal Serial Bus Controllers > Ubacili flash > desni klik na registrovan storage device koji je bio obelezen zutim upozorenjem > Uninstal > vadjenje flasha > vracanje opet nazad > sam ga prepoznao i ovaj put nista nije trazio

To je to!
Hvala jos jednom svima i cestitam!!!
Svako dobro...
Vidimo se!!!!
😉

Nazad
Vrh Dno