Šta je novo?

Koji DVD rezač?

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Očekujem lavinu prekora da treba da potražim po forumu odgovor na moje pitanje što sam i učinio, ali sve što sam našao su prepirke oko toga čiji je rezač bolji. Predpostavljam da su se pojavili neki noviji modeli, sutra idem da nabavim jedan i kao i obično, vaše preporuke su od velikog značaja za odluku. Plextora bih ali mi je loša finansijska konstukcija🙂 .Ujutru pre polaska na posao pogledaću šta ste odlučili🙂 . Moj život je vašim rukama😀 .

Posto Pioneer koristi Nec-ov cip (a ostali su losiji od ova dva pa ih necu spominjati,osim Plextora naravno),kupi Nec.
Ja imam NEC 4571 i bas je dobra fora sto podrzava LABEL FLASH,simpa je pisati po diskovima. Cena je oko 3000-3300din

Očekujem lavinu prekora da treba da potražim po forumu odgovor na moje pitanje što sam i učinio, ali sve što sam našao su prepirke oko toga čiji je rezač bolji. Predpostavljam da su se pojavili neki noviji modeli, sutra idem da nabavim jedan i kao i obično, vaše preporuke su od velikog značaja za odluku. Plextora bih ali mi je loša finansijska konstukcija🙂 .Ujutru pre polaska na posao pogledaću šta ste odlučili🙂 . Moj život je vašim rukama😀 .

Pioneer neces se pokajati!
Nec mozda ,ali prvo vidi za pioneer!
A znam i zasto ti ovo kazem:cigar:

Pioneer 111D može da se krosflešuje u 111L čime dobija podršku za LabelFlash.

Inače, uzeo sam pre par nedelja NEC 4571 i posle narezanog 1 (i slovima: jednog) diska, jednostavno je crkao. Vratio sam ga u Imtel i zamenio za Pionira 111D i tom prilikom saznao da NECovi u zadnje vreme često crkavaju i da imaju dosta reklamacija.... Sem toga Pionir je dosta tiši od NEC-a.....

A što se podrške za LabelFlash tiče, takve diskove pravi jedino Fuji i kod nas se skoro nikako ne mogu naći, tako da je jedina korist od toga DiscT@g pomoću koga pišeš po data strani bilo kog DVD-a sa najmanje 0,9GB slobodnog prostora.... Ako ti je ovo piskaranje po disku bitno, traži neki rezač koji podržava LightScribe (Benq, LG...).

@sdeki: zaboravih da pitam, da li si (i gde) naleteo na LabelFlash diskove i po kojoj cifri pošto ja nisam uspeo da ih pronađem.

Poslednja izmena od urednika:
aj da ponovim shta sam vecj rekao makar u jednom postu.
Samo gledaj garanciju, da je shto duzha...LG daje 2 godine, ali proveri kod prodavca 😉
Inache sve je to isto ******..shta bi ti za 30e ?🙂 nek traje te 2 godine i onda ga bacish.

Poslednja izmena:
Dvoumim se uzmeđu Pionira i NEC-a i zanima me koji se bolje snalazi sa problematičnim diskovima? Mehanika i elektronika su toliko usavršeni da je mala razlika između proizvođača ali je čista lutrija na kakav komad ćeš naići, šta mi zapadne to mi je. Trenutno imam Tošibin DVD čitač i u poslednje vreme je počeo da pravi probleme sa diskovima koje je ranije čitao. Nije pomoglo ni brisanje sočiva. Još samo da čujem odgovor na ovo pitanje i idem da ga pazarim.

:alo: Koliko money:Klanjanje ,toliko music:,,:
Ozbiljno,citam garancije 2 ili 3 godine Pioneer je dobar rezac,Nec je los citac,BenQ nema da se kupi,MSI je njesra,LiteON je bucan,LG ne valja i slicne !#&$&#%!#* i smejem se.
Pa ne kupujes Covece kola pa da toliko istrazujes trziste,Sta bi ti za 30-ak jura da dobijes ? Avion.Uzmi bilo sta,pomoli se Bogu,eto ti razloga da posetis Crkvu,nek te sluzi pa kad dodje vreme da crkne ti lepo kupis novo i tako.

sdeki je napisao(la):
Posto Pioneer koristi Nec-ov cip (a ostali su losiji od ova dva pa ih necu spominjati,osim Plextora naravno),kupi Nec.
genijalna logika. :wall:

Grdowsky je napisao(la):
Pioneer 111D može da se krosflešuje u 111L čime dobija podršku za LabelFlash
od koga će inače imati neizmerne koristi, jer nema medija. 😀

djolez je napisao(la):
Prvo, MSI nikad nije pravio svoju DVD±RW optiku (samo CD-ROM/RW), DVD su radili po OEM principu sa jednom kineskom kompanijom u kojoj su držali deonice i koju su prošle godine prodali. Drugo, MSI je danas uglavnom OEM BenQ; znači BenQ je s****. 🙂

djolez je napisao(la):
LiteON je bucan
nije tačno...

ajmo next 🙂

Poslednja izmena:
@sdeki: zaboravih da pitam, da li si (i gde) naleteo na LabelFlash diskove i po kojoj cifri pošto ja nisam uspeo da ih pronađem.

Nisam jos naleteo na njih,ali moze da pise sa data strane i to mi je vrlo simpa.

genijalna logika. :wall:

od koga će inače imati neizmerne koristi, jer nema medija. 😀

Prvo, MSI nikad nije pravio svoju DVD±RW optiku (samo CD-ROM/RW), DVD su radili po OEM principu sa jednom kineskom kompanijom u kojoj su držali deonice i koju su prošle godine prodali. Drugo, MSI je danas uglavnom OEM BenQ; znači BenQ je s****. 🙂

nije tačno...

ajmo next 🙂

Pa nek covek baci komp kroz prozor posto nista ne valja a sve ima manu i niko nije u pravu 😛

Poslednja izmena od urednika:
Uzeo sam Pionir 111D i za ovo kratko vreme što sam ga probao potpuno sam zadovojan. Pročitao mi je neke diskove koje sam hteo da bacim jer su postali nečitljivi za neke druge DVD uređaje. Tih je, ali najlepše od svega je što je nov.🙂
Hvala svima na savetima.

Ako si ti srecjan i ja sam 🙂 Ali generalno svi rade...samo je pitanje koliko dugo cje da rade🙂

A zipa ovu logiku: oduvek sam nešto bio nepoverljiv prema LG spravama, još od doba kada je jedan od CD drajvova koji sam od ove firme posedovao, otišao godinu dana i jedan mesec u večna lovišta.

Međutim, sada sam u inat zagrizao i moram da pomenem kako mi se LG GSA 4167B potpuno posrećio: čita sve, reže sve, radi već pola godine bez problema, jeftino sam ga nabavio, itd.

Jeste, nema mogućnost skeniranja kvaliteta DVD, ali sam o tome nešto prestao da mislim...

Poslednja izmena:
Uzeo sam Pionir 111D i za ovo kratko vreme što sam ga probao potpuno sam zadovojan. Pročitao mi je neke diskove koje sam hteo da bacim jer su postali nečitljivi za neke druge DVD uređaje. Tih je, ali najlepše od svega je što je nov.🙂
Hvala svima na savetima.

Najbolja kupovina u ovom trenutku! Nisi mogao bolje izabrati.

Sve je to isto smece, garancija je samo bitna, da znas da nece umreti za godinu dana.
Zato su najbolji Sony (liteon) ili LG zbog 2 godine garancije.

Ko je lupio da je LiteOn bucan? Tisi je i od pionira i nec-a... Plus da ne pricam o HyperTuningu za kvalitetnije rezanje diska.. 😉

Ih, da sam za svaku komponentu u rachunaru ishao tom logikom "30-4o eura, pa nek` radi godinu dana"....MAAAAA svaki je dobar kad je nov, jedan disk npr nije hteo da mi prochita pioneer u mom kompu, nec u burazerovom, lg u snajkinom, moj dvd za tv, a neki nemam pojma koji u laptopu ga je prochitao kao da je tek izasao iz fabrike...laptop je bio star mesec dana, a ovi oko godinu dana...sva 3 nisu mogla da mu prismrde 😀

Najbolja kupovina u ovom trenutku! Nisi mogao bolje izabrati.
Tu je negde moj topic gde sam kukao na 110D. Evo dobih (po reklamaciji) umesto njega nov 111D. Još ga nisam ni montirao, videćemo kako će se ponašati.

P.S. Nije se čekalo 100 meseci na rešenje reklamacije, nego sam ja u nekoj frci pa sam zaboravio da odem ranije. :d

Nazad
Vrh Dno