Šta je novo?

komp koji se sam pali

to3a

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
350
Kao shto naslov kazuje
Imam PIII na 800 makinu sa 256memorije, 80gb harda cdrw,novo kinez napajanje i to je to. Komp sklopljen pre meseca. Pre tri nedelje prvi put primeceno jednostavno se upali sam od sebe kad nikoga nema.
Ja cu sad da bacim oko u biosu dal se pali preko modema, a ako ima neka ideja shta josh da pogledam nek se javi

U "power options" sekciji BIOS-a proveri:

Powerup-on-LAN (ili slicnog naziva)
Powerup-on-MODEM
Powerup-by-ALARM
PWR State after power failure: OFF (Always OFF)

Vestacka inteligencija.............uskoro ce zavladati svetom..............

Yeap, video sam oma da kad se podesi bios na default da stoji power wake up on modem,network i josh alarm pa sam pogasio. Glupi kinez od napajanja treba da izdrzi. nije radio vishe od metar dana iliti nekih 300 tinak sati..

Imao sam i ja jednog starog ibm-a (P2) sto se sam palio tacno u ponoc svaki put. S obzirom da je bios na nemackom nikad nisam uspeo da provalim o cemu se radi.

Povampirio se, jadan? Mora da si spavao sa ogrlicom od belog luka na sebi... za svaki slucaj :D.

Bem li ga kad ujutru sutra dodjem na posao ako komp spava resio sam to a ako je budan dobice batine

Tako treba, ostro i bez kompromisa :)

Jutros je konstatovano da je komp spavao shodno tome nastavice se s' posmatranjem narednih 30 dana.

Nadji mu devojku pa ce biti fin i dobar.

:)

Pa tek ako se pojavi devojka nema nista od spavanja... Mislim da je termin "spavati sa devojkom" potpuno pogresno primenjen...:d :d :d

Ne brini, ce se potrosi sas devojku :)
Prva noc, do zore
Druga, do 2
treca, na spavanjac

hahaha momci Vi napraviste clubing temu od nesanice mojeg kompa.
Moram da konstatujem da i dalje spava nocu i da se kvalifikovo u poslushne.
Oce da poludi kad mu promenim naponski kabal. Startuje win do pola i onda cvrc. Dok ne provalim da je dobio sje8an kabal pa promenim.

Kao shto naslov kazuje
Imam PIII na 800 makinu sa 256memorije, 80gb harda cdrw,novo kinez napajanje i to je to. Komp sklopljen pre meseca. Pre tri nedelje prvi put primeceno jednostavno se upali sam od sebe kad nikoga nema.
Ja cu sad da bacim oko u biosu dal se pali preko modema, a ako ima neka ideja shta josh da pogledam nek se javi

DZaba bios, dzaba setovanja...Tebi prijatelju najverovatnije probija napajanje...Pricam iz iskustva...Mozda u tvom slucaju ima jos neka zackoljica ali...Probaj drugo napajanje, i neko strucan sa "unimerom" bi trebao da ti proveri napajanje da li kada je ugasen komp prolazi neki deo struje i dalje...Meni se to desavalo kada je staro napajanje i onda kada ga iskusni elektronicar pretrese i sredi problem je nestajao automatski...:wave:

Ljudi moze da bude bilo sta, uzmi tozo probaj....pa vidi

Vrh Dno