Šta je novo?

Koji usb Bloetooth?

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja preporucujem MSI. razlog je sto su oni koristili svoje (MSI) drajvere koji su se relativno dobro slagali sa sp2.
za razliku od ostalih koji su uglavnom koristili WIDCOMM i sa kojima ima mnogo vise problema.

to je ujedno i jedini razlog jer osim toga (i estetike :d) su svi manje-vise isti.

Ne. BT specifikacija 1.2 ima brzinu od oko 700 Kbit/s, a 2.0, koja je najnovija, oko 2 Mbit/s. Ovo su naravno teoretske brzine, u praxi mnogo manje. Dakle, USB 1.1 je vise nego dovoljan i sa svoje strane nece biti ogranicavajuci faktor u brzini. Inace, mislim da se u BT dongle stavlja USB 1.1 zog snizavanja troskova, a i nema potrebe za jacim, sto se moze zakljuciti iz ovoga sto sam napisao. USB 2 na dongleu je jos uvek veliki overkill.

Poslednja izmena:
Oko brzine prenosa nemoj da brines,svi rade ok. Posto sam ih dosta probao,recicu ti kratko: Svaki ispod ~1500din je skart!!! Uzmi Class 1 i neki BRAND NAME.

Polako RazbojNick,nisi u pravu!Prvo ima dosta (sada vec svi) BT dongle-ova sa 1.2 verzijom BT-a,jer sada ogromna vecina mobilnih uredjaja koristi v1.2 a za one uredjaje (najnoviji mobilni telefoni recimo) koji koriste v2.0 BT postoje i odgovarajuci BT dongle-ovi!!
Zato je moja preporuka da potrosis oko 25 eura i uzmes MSI Star key (valjda sam potrefio naziv) koji je v2.0 i koristice ti za svaki sadasnji model mobilnog a svakako i za buduce jer je ipak razlika u brzini prenosa trostruka pa ako sad uzmes v1.2 kajaces se kad uzmes sledeci telefon a on bude imao v2.0 BT!!
Pozdrav ,)

ja koristim taj mali msi btoe ali bih ipak preporucio,na prvu loptu,gigabyte koji je slican po ceni (nesto oko 1600 din) a plug&play je tj. ne trebaju driveri za xpsp2. znaci preporucujem ga samo zbog toga sto je plug&play, instalirao ga kod brata i radi ; on se nije zalio a ja ga nisam detaljno testirao . uglavnom i ja bih ti preporucio da uzmes bt2.0 zbog brzine kao sto rece Lomnica-city,ako ti ta razlika u ceni nije problem , recimo, ako se ne varam , nokia e50 koristi bas 2.0ver.(a verovatno i druge nokia-e iz e serije, ne znam za N, mogao bi Lomnica_city da nam kaze svima koji poznatiji modeli koriste bt 2.0😉

Mislim da bi lista bila poduza da je pisem (a nije mnogo ni bitna takva lista jer je dovoljno reci da ce svaki sledeci model telefona imati v2.0 BT),ali recimo da sve novije Nokie koriste v2.0 BT,cak pojedine imaju i Wi-Fi,isto tako i ostali proizvodjaci vec forsiraju sve middle i high end modele sa v2.0 BT-om i onda ne vidim razlog ustede par stotina dinara pa da se posle kajete kad imate trostruko manji prenos od moguceg a ustedeli ste neku sicu koju ce te potrositi na druge stvari za dan!!
PretendeP,gde nadje taj malerozni avatar,tip bas nije bio rodjen pod srecnom zvezdom!? :d
Pozdrav ,)

Polako RazbojNick,nisi u pravu!Prvo ima dosta (sada vec svi) BT dongle-ova sa 1.2 verzijom BT-a,jer sada ogromna vecina mobilnih uredjaja koristi v1.2 a za one uredjaje (najnoviji mobilni telefoni recimo) koji koriste v2.0 BT postoje i odgovarajuci BT dongle-ovi!!
Zato je moja preporuka da potrosis oko 25 eura i uzmes MSI Star key (valjda sam potrefio naziv) koji je v2.0 i koristice ti za svaki sadasnji model mobilnog a svakako i za buduce jer je ipak razlika u brzini prenosa trostruka pa ako sad uzmes v1.2 kajaces se kad uzmes sledeci telefon a on bude imao v2.0 BT!!
Pozdrav ,)
U cemu tacno nisam u pravu?

Ja imam neki Toshibin i radi kao blesav,mislim da je 2.0 i sa 6233 radi besprekorno,za pesmu od oko 5 mb mu treba mozda minut a mozda ni toliko,nisam bash merio...

ja koristim taj mali msi btoe ali bih ipak preporucio,na prvu loptu,gigabyte koji je slican po ceni (nesto oko 1600 din) a plug&play je tj. ne trebaju driveri za xpsp2. znaci preporucujem ga samo zbog toga sto je plug&play, instalirao ga kod brata i rad
da, ali zato nemas obex, nego moas da saljes i potvrdjujes 1 po 1 fajl, jel tako? :d

Poslednja izmena:
Oko brzine prenosa nemoj da brines,svi rade ok. Posto sam ih dosta probao,recicu ti kratko: Svaki ispod ~1500din je skart!!! Uzmi Class 1 i neki BRAND NAME.

Polako. Sta je po tebi "brend"?
Ne mozes tako da rezonujes stvari. Imam ja par ortaka koji kazu: "Ako ne znam sta valja, znam sta je skupo", sto je po meni totalno pogresan stav.

Jer neretko mozes proci bolje za manje para, samo ako znas sta hoces.
Ali ako ti ne zelis da se obrazujes i raspitas, onda i treba da placas vise.

U cemu tacno nisam u pravu?

U onom da mu je v1.1 sasvim dovoljan i da je v2.0 ipak"overkill"sto nije tacno,jer svi mobilni telefoni danasnjice imaju ili v1.2 ili v2.0 BT tako da tvoj predlog da mu je dovoljan v1.1 dodje bas kao"underkill"!! 😀 😉
Pozdrav ,)

Mislim da bi lista bila poduza da je pisem (a nije mnogo ni bitna takva lista jer je dovoljno reci da ce svaki sledeci model telefona imati v2.0 BT),ali recimo da sve novije Nokie koriste v2.0 BT,cak pojedine imaju i Wi-Fi,isto tako i ostali proizvodjaci vec forsiraju sve middle i high end modele sa v2.0 BT-om i onda ne vidim razlog ustede par stotina dinara pa da se posle kajete kad imate trostruko manji prenos od moguceg a ustedeli ste neku sicu koju ce te potrositi na druge stvari za dan!!
PretendeP,gde nadje taj malerozni avatar,tip bas nije bio rodjen pod srecnom zvezdom!? :d
Pozdrav ,)

hvala za odgovor , pretpostavio sam da je tako ...
offtopic
a sto se avatara tice : stavio sam avatar u njegovu cast,covek je prava legenda(a jeste poginuo na najgluplji moguci nacin tj. sanse su, otprilike bile 1:1000000 da bilo ko pogine od uboda raze🙁 ).Uglavnom stavicu nesto u potpis u vezi toga, da bi bilo malo jasnije .
/offtopic

da, ali zato nemas obex, nego moas da saljes i potvrdjujes 1 po 1 fajl, jel tako? :d

tako je , i da ides na receive iako je isti stalno ukljucen ...

Poslednja izmena:
U onom da mu je v1.1 sasvim dovoljan i da je v2.0 ipak"overkill"sto nije tacno,jer svi mobilni telefoni danasnjice imaju ili v1.2 ili v2.0 BT tako da tvoj predlog da mu je dovoljan v1.1 dodje bas kao"underkill"!! 😀 😉
Pozdrav ,)
Ili si pogresno skapirao ili nisi citao. Ne govorimo Bluetooth standardu 1.1, ili 1.2, ili 2.0, vec odgovaram ZoNiju na pitanje da li je USB[/u] 1.1 dovoljan ili mora 2.0.

To je ono o cemu sam pisao, u praxi su brzine mnogo nize. 30kb/s sam postizao i ja preko ISSC donglea koji je v1.2 (~90 kb/s max).

Veci od 100m? Koliki? Koja je to klasa uredaja? :trust:

Malo si pomesao BT 1)standarde i 2)klase. 1) se odnosi na brzinu transfera i tu imamo BT verzije: 1.0, 1.1, 1.2 i 2.0, najnoviju. 2) se odnosi na to koliki domet signala je moguce ostvariti i tu imamo BT klase: 1, 2 i danas jako retko 3. Prva ima domet 100m, druga 10 i treca 1-2m.

Dva pojma su nezavisna jedan od drugog i mozemo imati dongle klase 1 verzije 1.1, ili dongle klase 2 verzije 2.0.

Poslednja izmena:
Aha,a ja mislio da mu pises o verziji BT-a posto si poceo da pises o specifikacijama istih a onda dodao da je dovoljan v1.1 USB (sto je mene asociralo na v1.1 USB BT dongle,posto BT-ova ima u vise verzija,ali ovde se pise o USB verziji)!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno