Šta je novo?

test sa sve slikama: iPod vs. The Cassette

fck ipod then...

Poslednja izmena:
Meni je iPOD prikacen na ALPINE cd u kolima. Kompletno upravljam iPOD-om preko radia i zato mi treba iPOD onoliko !!!

Znaci, iPod ne moze da pusta WAV ? Kako je onda pisalo u testu iPoda 5G u PC Press-u da moze ? :trust:
Tj, pise u svakom iPod testu :D

Poslednja izmena:
Jel pise tako u bench testu?

LOL

pa nisam je jos pustao iz rar-a :d

Poslednja izmena:
Sad kad imam tvoju paznju... :p

Poenta je u tome da je kompresija bash tog tipa, s tim da je algoritam prilagodjen WAV formatu, tj. postignuta je optimizacija time sto se tacno zna format fajla koji se kompresuje.

p.s. Sad primetih da sam pomenuo RAR, a ranije bi definitivno pomenuo ZIP - pre toga za vreme DOS-a ARJ... :) Evolucija... :D

Poslednja izmena:
[offtopic] jos uvek nisi presao na 7z?[/offtopic]

hm, sta duze traje, kaseta (sa mehanickim player-ima) ili iPod?

Nije pitanje šta duže traje, nego koliko kaseta u gepeku može da zameni 60 gigabajta kvalitetne MP3 VBR (192+) muzike? Ja se nešto mislim da li bi trake ispunile čitavu kabinu u jugu - koga ne mrzi da sračuna? Kompresija je otprilike 6:1 (~700mb je ono :1 i ~74 minuta svirke).

I jel moze iPod da pusta WAV ili ne ?
I koji je najkvalitetniji audio format koji moze da pusti, bez kompromisa u velicini ?

Poslednja izmena:
Ako do sada nisi u ovom thread-u nasao odgovor, onda da ga J... :d

Znaci, AAC Loseless ? :) Koliko otprilike zauzima 1 min u tom foramtu ?
I da li postoji nacin da se pesme sa Audio CD-a prebace na racunar bez gubitka u kvalitetu, npr kao neki image ili tako nesto i da se tako pusta?

Lossless u proseku zauzima oko 50% velicine WAV fajla. Manje od toga kod jednostavnije instrumentalne muzike i klasike, a vise kod rock/metal/elektronike.

Naravno da postoji nacin za prebacivanje: EAC + odgovarajuci codec.

Sa kompa moze da se pusta iz bilo kojeg plejera za koji postoji podrska u vidu plugin-a. Kod mene recimo ravnopravan tretman imaju Winamp 2.9x i Foobar - oba uz ASIO ili Kernel Streaming pluginove.

Vrh Dno