Šta je novo?

Biser hostinga na YUBC

truba2000

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
630
Na adresi http://hosting.yubc.net/?idg=3&idpg=9 mozete pogledati spisak paketa za hosting kod domaceg provajdera YUBC.

Kada je moj klijent presao sa obicnog paketa na takozvani paket Plus, zbog koriscenja aplikacije na PHP/MySQL platformi, divno smo se zacudili.

Srednji paket od 4000 dinara, takovani Hosting L+, nema webmail

DA, morate da uzmete najskuplji paket od 9000 dinara, da bi ste dobili cudo od tehnike - webmail pristup vasem e-mailu.

Niko ti ne brani da, s obzirom da imas i php i mysql, postavis sam svoj code za webmail. Da li ces koristiti squirel, trt, mrt, prc ili ko zna koji softver je tvoj izbor.

p.s. s obzirom da su u pitanju virtuelni serveri, default webmail klijent kada se doda u paketu zauzme oko 20MB korisniku od dozvoljene kvote, zato nema webmail-a u paketu L+. Ne bi imalo smisla.

p.p.s. Ako ti je puno 9000/12 = 750 dinara mesecno za firmu za hosting koji ima to sve, upoznaj svog klijenta gde ima jeftinije i obezbedi mu isto.

Nema nikakvog nipodastavanje, licno postujem svaki dinar i apsolutno imam razumevanja kada bi otisao negde gde je recimo 8999 godisnje za to sto zelis. Elem, samo kazem, preuzmi odgovornost za svog klijenta i ako vec znas gde ima bolje, upoznaj ga sa tim i preuzmi na sebe odgovornost za izvedbu istog. Ponuda je stvarno sarolika. YUBC nije nasao za shodno da moze ni sa ovim cenama da isplati investirano, ulozeno sto u hardver, sto u softver, sto u odrzavanje i podrsku, ali tu je cisto da popuni kompletnu ponudu.

No hard feelings kako god da ti se svidi i sta god da hoces 🙂

p.s. besmisleno je nekom dati 50M gde treba da stane 20M webmail softvera, mysql baza, php i site + da jos primi poneki mail 🙂 Ali to je sta je .... izbora hvala bogu ima, samo opet ponavljam, neko treba da preuzme odgovornost na sebe i pruza podrsku i sve ostalo da omoguci za odredjenu kolicinu para...

OK, ocigledno si dobro upoznat sa situacijom u YUBC, mozda i radis tamo.
Nema problema, sve to razumem.

Ja sam prezadovoljan sa http://www.hasweb.com/linux_web_hosting.php
Nude puno toga, za malo novca.

Samo ne razumem izjavu "preuzmi odgovornost", jer moj klijent zeli na YUBC, a ja nemam nameru da ga ubedjujem. Kakvu odgovornost?

Poslednja izmena:
Upravo se "preuzmi odgovornost" svodi na ubedjivanje klijenta jer ako ti je klijent onda moras profesionalno da se odnosis prema njemu, sto podrazumeva i upoznavanje sa mogucim opcijama. Ako ti je klijent moras da mu skrenes paznju (profesionalnost nalaze) kada za manje moze dobiti vise umesto sto po forumima balamudimo kako "nemamo srpski kompjuter dok ga cak i kinezi imaju" 🙂

p.s. slazem se sa izborom hostinga u inostranstvu... nije los.. ima inace i boljih i jeftinijih, po mom skromnom misljenju 🙂

p.p.s. Tesko mogu da se porede toyota i yugo, a jos teze bi mogli kada bi radnik na toyoti kostao 10$ mesecno , a kod nas na yugu 250$, koliko je inace odnos cene interneta u ino i u srbijici🙂

3p.s. Da, radim u YUBC-u, a sada posto smo se nadam se razumeli, u pogledu besmislenih stvari, odjavljujem se 🙂

Predlazem da se uvede soba za bisere koji su napravili tako nesto slicno na Benchmark forumu sa nekom porukom.

Pozdrav

Upravo se "preuzmi odgovornost" svodi na ubedjivanje klijenta jer ako ti je klijent onda moras profesionalno da se odnosis prema njemu, sto podrazumeva i upoznavanje sa mogucim opcijama. Ako ti je klijent moras da mu skrenes paznju (profesionalnost nalaze) kada za manje moze dobiti vise umesto sto po forumima balamudimo kako "nemamo srpski kompjuter dok ga cak i kinezi imaju" 🙂

Malo je smesno da ti mene ucis kakav treba odnos da imam sa klijentom.
Bojim se da nemas pravo na tako nesto.
Odjavljujem se takodje.

P.S. da rezimiramo - ako uzmete hosting L+ na YUBC od 4000 dinara bez poreza, necete dobiti webmail.

Sve u svemu, to sto rade je cist lopovluk.
Znate li koliko je ljudi neupuceno, a zeli normalan hosting.
A kad je jaka firma, njoj se veruje, pa samim tim niko i ne gleda sta kupuje, a posle bude "IJAO!!", samo - kasno.
Zato ljudi - gledajte sta pise, citajte 😉

Jao samo nam je Crash falio. 🙂
Shalim se, ali kako odmah dreka lopovluk.

Lepo na sajtu pise, znaci nije lopovluk, e sad sto mi ne citamo, to je drugo 🙂

normalno i internet ne ide ruku pod ruku...
seti se samo 1.5 [SER]vera, kada si delio iskustvo i HSove 😀
ali neki nisu umeli da cene, svi reaguju na prvu loptu, niko ne razmisli i nema tolerancije...
blah, pocinjem da zvucim ko B92...

@LJTRUBA
sto se tice besmislenih ponuda, zar nije besmisleno da za 20 Evra mesecno budete srecni ako izlazite na internet sa 128k ili 256k... poceli smo da zivimo u kapitalizmu, pa proceni sam za sta dajes pare. po meni bi bilo besmisleno da si platio hosting 4000din i da nemas Webmail, a da ti u ponudi pishe da ga ima... e to je besmisleno.

@Crash
Pa ChatNick je rekao da treba bolju ponudu da iznesu firmi i da im objasne zasto je to bolja ponuda i ako rukovodstvo te firme kaze: placaj i dalje YUBCu, to je njihova odluka i nije stvar za ovaj forum...
BTW, Vexi ... di ti se deo onaj sajt licni sajt na co.yu ?

Poslednja izmena:
Licni je bio na .net 🙂 Jos uvek je tamo, samo sam malo dodao slike cerkice 🙂

p.s. hmmm ovo sa B92... i ja pocinjem sam sebi da zvucim kao oni... bolje da vise ne pisem.. popecu se sam sebi na Q 🙂

Aman bre ljudi jeste vi u stanju da normalno razgovarate?

@Crash Owerride: tebi za ovakvo ponasanje sleduje zuti karton, mogao bi malo da pazis na svoje izrazavanje i ponasanje jer ovo je forum i mngoo ljudi ovo cita a pravila su vrlo prosta i jasna.

@ostali: Molim vas, sada cemo pokusati da izbegnemo brisanje teme ali ako nastavite ovakvim tonom bice ili zakljucana ili obrisana.

Nazad
Vrh Dno