Šta je novo?

Mp3 player Usb transfer ?

CORE 283

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
619
Nabavio sam skoro MSI Digi Player 600 1GB black. Medjutim transfer radi presporo bilo gde da ga prikljucim tj kao Usb 1.1 i ako je deklarisan kao USB 2.0. Prikljucio sam ga i kod sebe i na poslu i obe masine imaju naravno 2.0 portove. Tako da mi je potrebno otprilike 20~25 min da popunim prokleti 1gb. Ima li neko nekakvu ideju ? :(

Svojevremeno sam baratao megastickom, koji je takodje obecavao USB 2.0 transfer za koji se kasnije ispostavilo (pa cak i na MSI forumu) da nije nista drugo do 1.1. Prilicno sam siguran da je i kod tebe ista prica. :)

Ako je to tacno, onda stvarno ne mogu da verujem koji je to bezobrazluk. Ajde da je rec o 3 ili 4 god starom proizvodu, nego ovaj je od prosle godine koliko mi se cini... Da je ovo neka normalna zemlja, sutra bih ga vratio nazad.
Najbolje je objasnjenje koje mi je dao jedan moderator msi foruma
"Not all USB 2.0 devices actually go running at full 2.0 speed. Sometimes they run at just a tick over 1.1 speeds. That is still enough to require 2.0 ports even though they do not run at that full speed."

Poslednja izmena:
Stvar je u tome shto na te plejere stavljaju spore fles memorije zbog nize cene, pa samim tim USB 2.0 ne predstavlja nishta nego reklamni feature ;) Proshlo mi ih je kroz ruke gomila MSI-a, Transcend-a, Blueberry-a i drugih i maltene svi su bili spori u transferu...

Poslednja izmena:
mp3 usb transfer

imam transcend t sonic 610 1gb..ne prepoznaje usb,ne mogu podatke da prebacim..ima neko da pomogne? ne mogu da verujem da pise da ima usb2.0,a u stvari nema..

Nabavio sam skoro MSI Digi Player 600 1GB black. Medjutim transfer radi presporo bilo gde da ga prikljucim tj kao Usb 1.1 i ako je deklarisan kao USB 2.0. Prikljucio sam ga i kod sebe i na poslu i obe masine imaju naravno 2.0 portove. Tako da mi je potrebno otprilike 20~25 min da popunim prokleti 1gb. Ima li neko nekakvu ideju ? :(
Nervirao sam se citavu godinu zbog istog problema na Transcend T.sonic 530 1GB, a od juce i na T.sonic 630 2GB. Oba su deklarisana kao USB2.0 modeli, a brzina transfera je kao USB1.1 !!! Da sam ranije video ovu temu pa da znam u cemu je problem. Grozno, skoro pola sata kopiranje gigabajta. Ali zato su playeri bombooone za te pare! Sve im oprastam!

Poslednja izmena:
@ azoran

Nabijaš postove, a? U svakoj temi po jedna totalno neinventivna poruka.

Vrh Dno