Glupa Vista...ne prepoznaje HP 1010...tj instalira one glupe USB4DOT tralala al nece da stampa...mislim...uhh...
P.S. Kako da namestim da mi rade i zadnji zvucnici tj 4.1? U Soundsu u Control Panelu imam samo stereo ponudjen??? (NF7-S r2.0 tj Soundstorma, a NVidia nema nista na sajtu za NF2 sto se Viste tice)
Koji ste Acronis koristili i nije radio? Za VIstu je izasao Acronis Home 10.
Moguće je napraviti backup particije sa Vistom : http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=181082&SiteID=1
Ja sam probao sa 9, ali iz XP posto nece iz viste, i taj Image je neupotrebljiv ...
Probao sam i Acronis Home 10, on radi u Visti, ali je Image napravljen sa njim takodje neupotrebljiv ....
Sa Hiren`s -a 8.5 takodje isti rezultat, ma sta od ponudjenog koristio ...
Ostaje da probam ovo sa Syimantekom sto je naveo bosiljkov, mada mi se ne cini ubedjivim ...previse pitanja za tako jednu jednostavnu radnju
Nesto naslucujem da kada bi Vista bila jedini OS na disku-diskovima (dakle, bez dual & multiboota-a) , to uopste nebi bio problem, pa cu da probam i tu varijantu
Isti problem, isto odstojanje, samo što je u pitanju ASUS ADSL USB modem, model AAM6000UG, provajder Beocity...Da li je neko uspeo da instalira Conexant ADSL modem na Visti? Korisnik sam SezamPRO-a i drajver koji sam dobio na njihovom CD-u (Conexant AccessRunner USB ADSL) ne prolazi instalaciju. Da li postoji neko alternativno resenje. Na Conexant-ovom sajtu nema novih verzija drajvera, da budem iskren nisam pronasao ni stare. :wall:
Mislim da je suvise rano da kontaktiram tehnicku podrsku SezamPRO-a, s obzirom da Vista zvanicno nije jos izasla.
Pozdrav
Bez aktivacije Vista radi 30 dana. Legalna aktivacija trenutno nije moguća budući da Vista još uvek nije zvanično izašla, tako da se ne može aktivirati čak ni kada bi imao validan key ali se, kao i sve uostalom, može odraditi pomoću "štapa i kanapa"...Malo da skrenem sa teme...jel potrebno uraditi nesto povodom aktivacije ili vista opusteno radi i bez cakcanja toga?
Jel neko nasao neku aplikaciju za gledanje TV-a i capture koja je 100% kompatibilna sa vistom?
WinDVR - isljuci aero kad se pokrene
ChrisTV - nestabilan...
Inace imam Pinnacle PCTV stereo i Vista windows media centar kaze da ne nalazi tuner... drajveri su vistini "pinnacle pc100i"...
Isto tako za sada su audio drajveri ocaj.. najnoviji realtek (AC97) sa sajta je mnogo bagovit verzija izasla pre par dana
Kucam iz Viste, a konektovan preko ADSL-a! :banana:Isti problem, isto odstojanje, samo što je u pitanju ASUS ADSL USB modem, model AAM6000UG, provajder Beocity...
Izgleda da su domaći provajderi uvezli neke krš ADSL modeme za koje proizvođači i ne planiraju da rade podršku za buduće OS. Doduše, za moj modem se na netu mogu pronaći drajveri za Linux što ostavlja malo nade da će uskoro biti urađeni i drajveri za Vistu - morao sam da je aktiviram preko starog dial-up modema...![]()
Ako nemas dual boot kako biras u koji OS ides?
Kucam iz Viste, a konektovan preko ADSL-a! :banana:
Probaj ovako, ali ne znam da li ce kod tebe upaliti. Na CD-u na kojem se nalazi drajver iskopiraj na hard samo drajver, kod mene se u folderu driver nalazi dva subfoldera LAN i WAN i problem je kad se Visti da ceo CD, ona se "zalepi" za subfolder LAN i instalira mi ADSL modem kao LAN adapter. Cak kada i eksplicitno izaberem WAN folder, Vista opet instalira LAN. :S: Zato sam iskopirao samo WAN folder na hard. Nakon toga sto sa CD-a prekopiras na hard samo potreban drajver, otvoris Device Manager i desni klik na USB ADSL adapter i onda update drajvera. Procedura je jako slicna kao u XP-u, kazes mu da ne trazi on sam, da ne trazi online, nego mu sa browse ponudis folder koji si prekopirao sa CD-a. Instalacija drajvera je prosla iz prve, a nakon instalacije drajvera Vista je pitala da li zelim da instalira i potreban softver i nakon potvrde da zelim da ga instaliram bez obzira sto nije potpisan digitalno od Microsofta, sve je proslo u najboljem redu i na Desktopu su se napravile dve potrebne ikone AccessRunner Control Panel i AccessRunner DSL.
Ne znam kako je to na instalacionim disku tvog modema, ali ovde je u istom folderu gde su drajveri i nekoliko exe fajlova koji su upravo AccessRunner DSL i koje Vista "skonta" da takodje treba da instalira.
Da zavrsim, i drajveri i softver rade pod Vistom i to dobro, samo se mora rucno instalirati jer setup ne prolazi kada se pusti sa install diska.
Pozdrav
Da li je neko uspeo da instalira Conexant ADSL modem na Visti? Korisnik sam SezamPRO-a i drajver koji sam dobio na njihovom CD-u (Conexant AccessRunner USB ADSL) ne prolazi instalaciju. Da li postoji neko alternativno resenje. Na Conexant-ovom sajtu nema novih verzija drajvera, da budem iskren nisam pronasao ni stare. :wall:
Mislim da je suvise rano da kontaktiram tehnicku podrsku SezamPRO-a, s obzirom da Vista zvanicno nije jos izasla.
Pozdrav
Ajde ne bilo ti teshko, spakuj sve fajlove koji su potrebni za tu instalaciju u neki .zip ili .rar i okaci negde da moze da se skine, poshto ja ocigledno imam drugacije drivere (starije ?) koji ne rade u Visti nikako shta god da ja uradio...
Kakav sam ja magarac... :wall:Ufff... sad sam tek shvatio da ste vi na Sezamu i da koristite ConexantePomeshao sam sa nekom pricom od gore, ja sam inace na PTT-u sa ASUS modemom pa sam skapirao da pricate o tome...
...
(u pitanju je takođe Asus modem koji se instalira tako što se prvo startuje instalacija BEZ uključivanja istog u USB port pa se restartuje komp i tek onda se pri finišu instalacije opet uključi - metod preko Device Manager ne pali u ovom slučaju, bar ne na mom modemu)
Upravo, što onda gotovo onemogućuje instalaciju kroz Device manager budući da ako uređaj nije uključen neće ga ni biti u spisku uređaja a ako je uključen onda instalacija neće uspeti budući da mora da bude isključen na početku iste...To je inace obavezna procedura za sve (ili gotovo sve) USB uredjaje ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari