Šta je novo?

TV karta Kworld tv/capture

• Začetnik teme Začetnik teme luci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

luci

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
619
Ovako imam tv kartu Kworld tv/capture model BG+DK,nista posebno,cip na njoj je Conexant fusion 878A,ubija me njen originalni softwer zbog siromasnog menija,zna li neko gde mogu skinuti neki unirvezalni soft za ovu TV kartu?
:wave:
Zvuk dok snimam neki tv program izgleda kao iz bunara,mutno i nejasno!

Poslednja izmena:
imas chrisTV, postoji neka starija verzija koja je free, za daljinac koristi slycontrol, ta kombinacija fino funkcionise

Ja imami istu tv kartu,probao sam raznorazne verzije PVR Plus-a,probao i sa drugim software-om,koji se nista bolje nije pokazao ;instalirao kojekakve MPEG 4 codec-e ne bi li direktno hvatao capture u DivX formatu(ton je uvek kasnio u odnosu na sliku; sto se duze nesto snimalo,to je i rezultat bio losiji).Jedino sto je imalo smisla je bilo snimanje u MPEG 2 formatu. Naravno,za takav cature je potrebno podosta mesta na HD-u;iz mog iskustva 1 sat materijala > 1 GB mesta na HD-u;pa posle kompresovanja u DivX,kvalitet slike koji se dobije je blago ocajan.
Drajveri su ti koji postoje na oficijalnom sajtu Kworld-a,jedino sto je izlazilo od patch-eva,su bili neki dodaci za zvuk,pri instaliranju istih nisam primecivao nikakvo poboljsanje.
Posledni moj trzaj da nesto uspem sa tim chipset-om je biilo u vreme SP u fudbalu,novi drajver,novi kodeci,novo nista.Ponovo sam se razocarao i odustao definitivno.
A sada kada sa presao na WinXP x64,tek to su muke,drajver sljaka,ali najgluplji od najglupljih softvera PVR Plus ne radi u opste.
Karta mi je sada iscupana iz kompa(snasao sam se za neki TV u sobi,i ne razmislam).
Cena Xpert Kworlda je jedini razlog zbog koga,da kazem vredi uzeti ovu kartu,i da gledas TV i uzivas u tome(sve dok ne predjes u 64-bit vode[dok ne rese da naprave software za VISTU),a capture da zaboravis.
To je moje iskustvo.

Psoglavi i ja sam se takodje razocarao u ovaj model tv karte,i jednostavo mi je doslo da je razbijem,skidao sam drivere kao novije medjutim nista,ista situacija kao kod tebe.
Jedino sto mogu to je gledanje kanala inace snimanje je katastrofa,na FM sam zaboravio da postoji!
Kupio sam je dok su jos bile marke aktuelna valuta kod nas i dao tada 40 maraka,mislim da cu se potruditi da zaboravim da sam ikad imao tv karticu,barem ovu Kworld tv/capture!
Kada vidim komsiju kako snima sa njegovom tv kartom(mislim da je neka novija Kworld)mogu samo da se pokrijem usima i da ne pominjem da je imam uopste.

Poslednja izmena:
Psoglavi i ja sam se takodje razocarao u ovaj model tv karte,i jednostavo mi je doslo da je razbijem
Nema potrebe za razocaravanjem,a i nasiljem nad hardware-om.🙂
Ocigledno da ti je sluzila dovoljno dobro,dok je godinama koristis.
Ovaj chipset je zastareo,a ako su ti potrebe istinski vece od samog gledanja TV-a otvoris se,kupis novo i dobijes sve i vise nego sto ti treba[HDTV u Srbiji,malo sutra...]

Auuu ala ste osuli paljbu :smash:
ja sam sa svojim KWorldom zadovoljan ( ne znam za bolje 😛 )
on topic
od softvera koristim
ChrisTVpro ( za gledanje TV i za FM )
FLY2000TV isto kao Chris + za snimanje ( mozes da snimas FM , i video u .Avi i MPEG2 )
WinDVR za snimanje u MPEG2
VirtualVCR za snimanje u Avi
dok mi je audio kablic bio zaboden u line-in imao sam problema sa snimanjem zvuka - sustanje
sada idem preco mic ( neko preporucuje i ulaz za CD , ali ga ja nemam)
i mnogo je bolje
nisam primetio nikakva razilazenja slike i tona :,,:

Poslednja izmena:
dscaler...

Auuu ala ste osuli paljbu :smash:
ja sam sa svojim KWorldom zadovoljan ( ne znam za bolje 😛 )

dok mi je audio kablic bio zaboden u line-in imao sam problema sa snimanjem zvuka - sustanje
sada idem preco mic ( neko preporucuje i ulaz za CD , ali ga ja nemam)

nisam primetio nikakva razilazenja slike i tona :,,:

Da nisi cuo za bolje sigurno jesi samo se salis,:d a sto se tice ovih programcica neke sam vec koristio a neke cu probati u sto skorijem roku!
U svakom slucaju hvala!

Ovako imam tv kartu Kworld tv/capture model BG+DK,nista posebno,cip na njoj je Conexant fusion 878A,ubija me njen originalni softwer zbog siromasnog menija,zna li neko gde mogu skinuti neki unirvezalni soft za ovu TV kartu?
:wave:
Zvuk dok snimam neki tv program izgleda kao iz bunara,mutno i nejasno!

Imam identicnu kartu i preporucujem DScaler 4.1.8.

Sto se tice kvaliteta slike/zvuka sve zavisi od kvaliteta signala, ja sam zadovoljan.

Kada snimam u .Avi
uvek snimam nekompresovan audio ( PCM)
kasnije se lako prebaci u MP3 ( VirtualDub)
na taj nacin smanjuje se verovatnoca kasnjenja tona za slikom

u praksi
Kod:
http://rapidshare.com/files/3833324/KWorld_avi_capture.rar.html

Poslednja izmena:
Kada snimam u .Avi
uvek snimam nekompresovan audio ( PCM)
kasnije se lako prebaci u MP3 ( VirtualDub)
na taj nacin smanjuje se verovatnoca kasnjenja tona za slikom

u praksi
Kod:
http://rapidshare.com/files/3833324/KWorld_avi_capture.rar.html

pokusao sam preko Win DVR conertora(inter video),medjutim taj mpeg 2 kodec cita samo Windows medija plejer 10(i to dosta sporije ucitava sam fajl),inace MV2,Winamp ne citaju samo zablokiraju,pokusao sam da dodam jos neke pakete codeca medju kojima je mpeg 2 i takodje mi se isto desava,treba mi ako neko zna neki dobar video convertor,za prebacivanje Mpeg 2 u recimo avi,dvix(mpeg 4 fast),Xvid ili slicno?
Pokusao sam preko Premiera 6.5 treba mu vecnost,ako neko zna neki brzi convertor?
Hvala

Poslednja izmena:
a ne, ja direktno snimam u .Avi ( DivX6 pro codec)
za neku svakodnevnu upotrebu daje OK kvalitet
za nesto bitnije , biram best quality u winDVR3 ( 7000Kbit/s) i rezem na DVD

a ne, ja direktno snimam u .Avi ( DivX6 pro codec)
za neku svakodnevnu upotrebu daje OK kvalitet
za nesto bitnije , biram best quality u winDVR3 ( 7000Kbit/s) i rezem na DVD

Znaci ipak na kraju krajeva,prinudjen si da snimas u MPEG 2 formatu,ne bi li dobio neki kvalitet.

Auuu ala ste osuli paljbu
ja sam sa svojim KWorldom zadovoljan ( ne znam za bolje )

Nije rec o "osipanju paljbe", vec o tome da su mogucnosti TV878[ako se izuzme puko gledanje TV-a],prilicno mrsave.
Istu kartu sam koristio 3 godine(nikada me nije izneverila kada je gledanje programa u pitanju)Ali sto se tice snimanja,isprobao sam svakakav softver,i onaj koji navodis. Koriscenje 3-5 razlicitih programa u isto vreme da bi capture bio koliko toliko podnosljiv smatram pomalo besmislenim,zato sam i digao ruke od toga.

ja sam 110 puta rekao da je to sarena laza kako je za kvalitet slike na jefitnim karticama kriv samo cip 878p...
istog ima i moj hauppauge wintv pet godina star, pa da vidite kakva je slika na njemu (tj subjektivno je bolja nego na leadtek expertu u drugoj sobi, oba pod dscalerom)... znaci nije samo u cipu fora...

Ajde ako neko koristi SlyControl i KWorld ( ili neku drugu karticu) , da mi malo pomogne 🙂
Dakle , instalirao sam program i imam ikonicu u trayu
Odradim Settings -> Configuration wizard i tu podesim sta treba :type:
1. btRemote ( Conexant Capture + KWorld-TV878RF) , to je valjda to , mislim , ne treba da se pritiska ono Learn , jer je valjda vec sve unapred predefinisano
2. Enable WinLIRC cekirano
3. Configure Sound card mixer ( mute-unmute Tuner), e ovde ne znam sta da radim :S: , kartica je povezana preko Mic
4.Select existing scripts for application control ( tu sam stiklirao BSPlayer , ChrisTV, Crystal Player ,Fly2000 , DScaler)
5. Favorite multimedia progs ( audio-Winamp3 , video-bspalyer, TV-fly2000 )
Da li treba jos nesto ,jer recimo , ne mogu da pokrenem TV pritiskom na Power dugme ( bash sam pokusao dok ovo kuckam , kad mi zatvori FF :crash: )
Kad pritisnem dugme ( na daljincu) TV/FM dobijam poruku Press again or wait for TV program
Kada je Fly2000 vec pokrenut , radi promena kanala i volume control , ali ne reaguje na komande za snapshot i record
Sa Chris TV je jos gora situacija : ne reaguje na ch. i vol. up&down , vec samo na brojeve , a kada pritisnem snapshot , ukljuci mi sleeptimer:wall:

Ne znam da li je problem do novijih verzija programa , jer je SlyControl malko zastareo
Da li je potrebno da se edituju scripte :crash: :wall:

Nazad
Vrh Dno