Šta je novo?

asus m2n-e problem u instalaciji winxp?

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Pomagajte!
Kada instaliram winxp prof. i kada krenem sa instalacijom drivera sve ide glatko ali na kraju u device manager-u osta je jedan Media controler sa znakom pitanja pod stavkom Other devices.
Napominjem da je i TV karta i zvucna prosla instalacija bez problema.

Drugi problem se svodi na graficku (gainward bliss 7600 gs, 256 ram, 2.8 ns, silent).Driveri se instaliraju i sve je ok ali u device manageru pod stavkom Display adapter stoji samo jedna stavka NVIDIA GeForce 7600 gs. Nema secondary?

Takodje disk mi je formatiran na 3 particije (50,100,100 - SEAGATE BARACUDA 250gb, 16mb)ali u Partition manageru pokazuje i jednu particiju pos imenom (*) tipa Extended od 190 GB?

TAkodje ako instaliram i drivere od ploce za Sata podrsku onda mi hard disk se pojavi u systry-ju kao da je removable disk?

Pomagajte!

ispravka

pod stavkom Other device gde je znak pitanja je PCI device a ne media controler

resenje

dakle PCI device koji je bio unknown je nestao kada se u biosu HD audio disebluje!
Ocigledno da je Live koji je dodat u plocu i sa HD audio na auto setovano u biosu pravilo problem.

1) Instaliraj poslednje Nvidia drajvere nakon sto si instalirao Chipset drajvere
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

2) U device manager-u pronadji ide controlers i na prvoj grani potrazi svoj hdd i pronadji opciju da iskljucih NCQ

3)Da uklonite ikonicu "Safely remove..." sa SATA hdd-a
grana:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\nvata

kreirajte kljuc DWORD "DisableRemovable" bez navodnika
dodelite mu vrednost "1"

restart Windows

Poslednja izmena:
Da li je to setovanje za svaki instal WIN na ovoj ploci?

3)Da uklonite ikonicu "Safely remove..." sa SATA hdd-a
grana:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\nvata

kreirajte kljuc DWORD "DisableRemovable" bez navodnika
dodelite mu vrednost "1"

Jel postoji neki ovakav trik za VIA ploce?

Nazad
Vrh Dno