Šta je novo?

Sta nema kod nas a opet postoje kupci za to ?

djolez

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Ovde moze bilo ko slobodno da napise sta po njegovom misljenju nema kod nas a provereno zna da bi neko to isto kupio.

postoji barem jedna ovakva tema

man'te se trgovine,ljudi, u poslednje vreme je dosta prodavnica zatvoreno

Pusti choveka, ako hocje da donosi neka donosi. Silni zhele raznu egzotiku. Ja prvi svasha "dobijem" iz UK/USA.

alienware!!!!!!!!!!!

http://www.zalman.co.kr/
pa odes PRODUCTS, pa onda SYSTEMS....

Ovih stvari nema kod nas, a kupaca bi sigurno bilo i ako je skupa roba u pitanju.

@twix
sa systems dela jedino nekoliko ovih ZM-WB4 GOLD i po neki Reserator,mislis stvarno da postoje kupci za TNN seriju kucista i Reseratore kod nas,znas barem jedno dvojicu koji bi 100% kupili za pocetak.

Pa znas kako, realno za svaku robu ima kupac.....ja sam pre jedno godinu i po bio spreman da kupim tako nesto,ali niko u Srbiji to nema.....
E sad naravno, takva roba ne treba da se lageruje, ali jedan - dva komada (naravno ovih osrednjih modela) treba probati, mada ja licno mislim da bi islo....

Taj koji sam ja merkao je bio cca 800eur, ali eto ima poneki kupac i za to :)

Bar se zna srpski mentalitet....pa masa burzujcica bi mami i tati trazila pare za tako nesto (a fala bogu mama i tata samo daju pare da smire derle) :D

OCZ,Gskill,XfX,sira ponuda TT,Enera,zalmana a nebi bilo lose ni seasonic i sliverstone

Ne živi se od nekolicine ljudi koji žele Hi-end stvarčice.
Danas se zatvaraju radnje jer ljudi nemaju za "office" komp a ne za egzotiku.
Surova realnost ;)

Ne,ne zivi se, ali isto kao sto se kupuju najnoviji Mercedesi, isto tako se kupuju i Jugici :)

U trgovini ili budi u vrhu (najskuplje i najbolje,i zaradjujes na malom broju artikala i lepom marzom) ili budi pri dnu (najeftiniji krs, sto vise artikala i mala marza).....ni jedno ni drugo nije greska......greska je biti pri sredini jer ce masa ljudi po psihologiji ili kupiti malo jace od sredine (isprsiti se zarad kvaliteta) ili malo manje od sredine (ipak ce ustedeti malo)...

Kvalitetnija napajanja.... Ali ne ko u HG Spotu (ne prozivam ih ali je tako) da se dovuku dva napajanja pa onda pet meseci nista... Recimo OCZ (vrhunska si i extra se slazu sa modovanim kucistima zbo svog dizajna), naravno Enermax....

Ja mislim da djolez trazhi mushterije da im donese ko shta zheli, a ne ponavljanje teme shta ovde nema a mozhda bi neko kupio....pomozite choveku i on cje pomocji vama ,)

Sve je to lepo i zvuci tacno,recimo sto se tice DDRI & DDRII bez problema mogu da se rade programi OCZ,G.Skill,G.E.I.L, i eventualno Corsair,sto se tice napajanja mogu Seasonic i Silverstone eventualno Zalman,a za hladnjake sigurno zalman i arctic-cooling.

Memorija je veliki rizik... neshto sam njakao po netu i nashao da cje jako da padne ddr2....shteta nije mi ostao link<na poslu sam njakao>....Koliko god dobar bio neki gskill ili ocz necje ljudi dati toliko para ako ovde rokne ostali ram

Koliko god dobar bio neki gskill ili ocz necje ljudi dati toliko para ako ovde rokne ostali ram

Upravo. Svojevremeno (dok sam radio u BG) sam dovlačio Nec-Mitsubishi monitore, IWill i Tyan matične ploče, PNY i XFX grafiku, pa posle nisam mogao da ih skinem sa lagera mesecima. Evo sada drugari koji i dalje rade u BG dovlače eVGA, pa i to ne ide kako treba. Zašto? Većina (krajnjih) kupaca hoće nešto povoljno (što im je preporučio komšija iz zgrade inače diplomirani inženjer elektrotehnike), a troškovi poslovanja ne dozvoljavaju da se "egzotična roba" dovlači za par pojedinaca. Ali, šta ja znam, možda se nešto promenilo u Srbiji. Možda sada ljudi radije uzimaju Corasir XMS umesto neke No-Name memorije. U svakom slučaju sve najbolje za entuzijaste u poslu.

Ne isplati se Zalman kuciste, koje je em skupo, em je habasto pa je prevoz (bilo kakav...) skup.

No, sta bi neko hteo: Seagate 15k.5 SAS diskove ili ARC1280ML kontroler. Smesno male stvari za cenu, a meni trebaju nekoliko ovih diskica (sto manjih, bitna je brzina ne kapacitet)

To stoji em habasto pa skup prevoz jos mala zarada.

Sve je to lepo i zvuci tacno,recimo sto se tice DDRI & DDRII bez problema mogu da se rade programi OCZ,G.Skill,G.E.I.L, i eventualno Corsair,sto se tice napajanja mogu Seasonic i Silverstone eventualno Zalman,a za hladnjake sigurno zalman i arctic-cooling.
Za memoriju po nekoj razumnoj ceni mislim da ces moci da nadjes kupce - barem ovde na benchu. Cak i ne mora neka vrhunska oc memara - i value serije ovih marki po cenama nizim od zvanicnih distributera ce se lako prodati.
EDIT: Npr Corsair VS module od GB bih licno kupio.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno,kako mislis po cenama nizim od zvanicnih distributera,kada oni uvoze na 1K komada a ja bih mozda 20-ak.Koliko bi hteo da platis za ovo : Corsair 1024MB DDR400 Dual Kit Value Select CL2,5

Mozda misli da ti uvozis krijuci komponente u gacama, pa te izadje jeftinije :D

E *** nema tu mesta,prepuno sve;)

Poslednja izmena:
Nije mi jasno,kako mislis po cenama nizim od zvanicnih distributera,kada oni uvoze na 1K komada a ja bih mozda 20-ak.Koliko bi hteo da platis za ovo : Corsair 1024MB DDR400 Dual Kit Value Select CL2,5
Pa mislim bez carine i pdv-a, sorry ako sam pogresno razumeo.:) A za ovaj cors ne bih nista platio jer je to 2x512 (dual kit), a meni treba 2x1024, a platio bih... sta znam da ne lupam sad cene, ne znam koliko se krecu napolju.

za mene jedna rec gskill :)

Znaci ovo : Corsair 2048MB DDR400 Dual Kit Value Select CL3 ? koliko za ovo ?
Reci jednostavno cifru,nema veze nista se nismo ionako dogovorili.

Do 180e i to ako se uskoro nabavi, racunam da ce cene memorije kad-tad da padnu, a nije mi bas tolika frka.
EDIT: Sad sam bacio pogled na pcberzu i isti moduli kostaju 93e komad. Dakle...:D

Poslednja izmena:
Znaci u tvom slucaju ja bih trebao jos da dam iz svog dzepa jer bi mene 2GB-itni kit kostao u Holandiji 246 Euros a da ne pricam o zaradi ? Ti dajes samo 180 e a meni se ne isplati bez 255 e.

PC CASE ANTEC P180-EU Advanced SUPER MIDI TOWER preko 200 e jer je prevoz skup (habasto),Sunbeam Chromatic Windmill - 5.25" Black ok 35 e a za sata kontroler ne znam.

Znaci u tvom slucaju ja bih trebao jos da dam iz svog dzepa jer bi mene 2GB-itni kit kostao u Holandiji 246 Euros a da ne pricam o zaradi ? Ti dajes samo 180 e a meni se ne isplati bez 255 e.
Ok, bez ljutnje, rekao sam da ne znam koliko se krecu cene napolju. Ako u hol kosta 246e, ne isplati se ni meni ni tebi - pa u Imtelu je 1gb cors kostao 120e.
EDIT: Dobro, preterao sam sa 180e. Ali ne isplati se davati vise od 200 sa robu bez racuna i garancije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno