Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ja nemam nijedan program instaliran (sem XChat-a koji zauzima celih 50 mb). Na partici od 15 GB free je 6.5 GB (stavio sam Ultimate).

Bah, znaci ako ocu nesto pored viste na toj particiji 20GB kao neki minimum. Mislim da cu sacekati da probam novi nasminkani win.

Vista Ultimate, nista instalirano Winodows + Program Files = 12GB.

Vista Ultimate oko 10GB, ali instalirao sam NVidia I Realtec RC2 drivere i pocelo da zeza, a pre toga ok varijanta, ima li negde da se nadju neki makar i beta driveri za RTM ili da se rolujem na Vista osnovne drivere?

Poz,
xp to Vista , preko remot-a, ili bilo kako drugacije a da mogu da kontrolisem vistu (kod kuce) sa xp-a (na poslu). Xp to Xp je savrseno radilo preko radmina... ali sada kada se spojim radminom , dobijem black screen samo .

Da li vista normalno radi, i da li je "narodna" verzija samo trail ili postoji "nacin" da je koristimo beskonacno???
Da li ta vista dolazi sa "Aero" okruzenjem i sta je uopste to "aero" o kome svi pricaju???

Da li vista normalno radi, i da li je "narodna" verzija samo trail ili postoji "nacin" da je koristimo beskonacno???
Da li ta vista dolazi sa "Aero" okruzenjem i sta je uopste to "aero" o kome svi pricaju???

Molim sve koje ucestvuju u ovoj temi da ne pitaju o narodnim verzijama i sl. Za to sluzi pm :)

Aero dolazi i radi, ako je tvoja masina sposobna da ga pokrene.

Instalirao sam onomad Vistu 5744 i sasvim sam zadovoljan kako radi kod mene, a i radice dosta dugo :D . E sad, ima li neke bitne razlike izmedju nje i finalne 5840 ? Tj, isplati li se preci na finalnu 5840 dok ona ne postane "narodska"?

Instalirao sam onomad Vistu 5744 i sasvim sam zadovoljan kako radi kod mene, a i radice dosta dugo :D . E sad, ima li neke bitne razlike izmedju nje i finalne 5840 ? Tj, isplati li se preci na finalnu 5840 dok ona ne postane "narodska"?
Zar nije finalna 6000?

Poslednja izmena:
Da li neko moze da pokusa bilo koji nacin remote connection-a sa xp-a na vistu (full control) ? (ja do sada nisam imao uspeha, a ako neko uspe, molim za jedan howto :) )
Hvala unapred.

drajvere, poneke mozes da iskoristis iz XP-a, a neke juris po internet-u, ali opet vecina ih je vec integrisana u samu Vistu...

Iako je MS izbacio Vistu, izgleda da proizvodjaci SW ne prave bas SW za 64bitnu vistu.
Iako imam RC2, a AVG free 7.5 je i pravljen za vistu on ne radi u 64bitnoj varijatni vec samo u 32bitnoj.A i sam MS mi preporucuje i AVG medju par drugih AV-a.Znaci, pitanje je kada se ocekuje neka normalna podrska i za 64bitne sisteme(da ne govorim da gomila programa ne radi kako treba ni na winXP64bit koji je bas star)

Poslednja izmena:
Meni uopste nije jasno, svi ili se zale na nesto ili zagrizu pa stanu...
Ajde neko iole voljan da napise neki review, jer Vista nije neka igra koju cemo da igramo 2,3 ili 15 dana.
Znaci sta radi od software, igrara a sta ne, trenutno.
Dajte bre ljudi malo INFO-a.
pozdrav

Bice veceras ili najkasnije sutra :)

Poslednja izmena:
Kad sam instalirao vistu moj prvi utisak je bio shit :) Sve mi je bilo cudno ne mogu da se snadjem,sve je nekako tu pred nosom a nema ga nigde.... tako da sam sinoc legao blago razocaran u nju i nezainteresovan do daljnjeg. Medjutim danas se naslo malo vremena pa sam se igrao stimao prema svojim potrebama i blago receno iznenadjen sam odusevljen nemam reci da opisem. Sve je nekako mnogo brze slika blistavija ostrija cistija a treba uzeti u obzir da je vecina drajvera jos beta. Mislim da je pred nama jedan vrhunski os.
Evo kako izgleda moja vista :)

Prilozi

• vista.jpg
    vista.jpg
    218 KB · Pregleda: 558
Evo ja migrirao sa RC1 na RTM i odlucio sam da zadrzim ovu Vista-u... ali imam timebomb do 1.7.2007. verovatno zato sto sam koristion RC1 serial prilikom aktivacije....

Trenutno imam WinXP SP2 na masini, ako instaliram clean install Viste na D: particiju preko boot DVD, da li ce biti omogucen dual boot, tj. mogu da biram izmedju Viste i WinXP-a (mislim prvo treba instalirati WinXP pa onda Vistu?), posto mi se ne instalira WinXP kasnije?

Da li je pod Vistom podrzano otkljucavanje dodatnih pajpi preko Rive Tunera (da li ce Riva u opste raditi?), da budem precizaniji, kod Leadtek-a 6200 AGP?

Instaliras Win XP, pa posle stavish Vistu, tako je bar radilo na prethodnim verzijama... I da, dobijas meni da biras koji win hoces...

Par pitanja...

Kako da iskljucim onaj prozor sto mi izlece svaki put kad hocu nesto da podesim kod sistema, ono User Account Control, Windows needs your permission to continue...?

Da li je Aero ukljucen by default, posto meni Win izgleda bas uber, sa nekim animacijama, transparencijama... jel to Aero?

Kako podesiti Weather Gadget da radi, posto vidim na screenu par postova pre da funkcionise (Subotica, SCG)?

Evo ja migrirao sa RC1 na RTM i odlucio sam da zadrzim ovu Vista-u... ali imam timebomb do 1.7.2007. verovatno zato sto sam koristion RC1 serial prilikom aktivacije....

Kako znas za taj time bomb? Jel pise negde kada istice taj RC1 key?

Poslednja izmena:
@mLaki:

Pravac u Control Panel > User Accounts > Turn UAC On or Off > naravno treba da bude OFF.

Timebomb mi se pojavio nakon nekoliko restarta i pise u donjem desnom uglu da je Evaluation, a u Winver-u pise da ce trajati do 1.6.2007. (imam vremena).

E sad nasao sam neke fore da pre instalacije u BIOS-u podesis vreme na 1.1.2007. da se timebomb ne bi ukljucio, ali ja bih po svaku cenu da izbegnem reinstall Windows-a...

Any ideas? moze PM...

Hello, rizikujem da postanem smarach :D ali da li moze neko da mi objasni kako da se konektujem i da imam punu kontrolu nad racunarom kod kuce (Vista) sa racunara na poslu (XP)? Radmin ne sljaka XP->Vista, NetOp takodje, VNC takodje, jos neke glupe programe sam probao ali jok. Ako je neko probao, ili ako hoce to da proba :) pa da me obavesti ako uspe :) Ja nemam ideja vishe.
Znaci kako do remote desktop connection sa full controlom XP->Vista ?
Unapred Zahvalan :D

A sto ne koristis Windowsov Remote Desktop, koji radi ok?

koja je uopste poenta evaluation-a na RTM verziji!?!?!

Nije to evaluation, nego svi ovde imaju narodne verzije. 30 dana je period koji Microsoft pruza kupcima da aktiviraju Vistu posto su je kupili.

To je verzija koju ce svi dobiti, pa zato.

Nazad
Vrh Dno