Šta je novo?

Medieval 2: Total War Predstavljen

ma bez dizanja napona.nije ti ipak isto barton i sempron:).
samo sam turio magistralu na 200,a ostalo nisam ni dirao.

Vizantija ima srpski grb,ladno 4 ocila.
Vizantija je imala grb sa 4 grcka B,ovi malo skratili i ispao srpski grb :D

hm,pa bas i nece biti neko ubrzanje.i ja drzim mog bartona na 2200.ubrzanje bi bilo max par procenata.a ne isplati se dati pare za tako malo ubrzanje...
prelazak na am2 (core duo jos bolje) bi se isplatio,ali toliko para mi se trenutno ne daje.

ali to i nije tema.ako neko zna nacim na koji bi se zaobisao sse2 neka pise.nama samo ostaje da se nadamo da full nece traziti sse2,ili da puknemo ~250e na novu kantu.

veruj mi, osetio bi ubrzanje i da predjes na sempron 64 i da ga stavis na 2200mhz. Ne mozes da verujes ali je istina. barton @2400mhz oblivion i test borba koju sam vrsio u sumi, min fps 12, sempron2800+ @2.5ghz min fps 28. Toliko.

Ništa ja ne razumem ovde (1. demo). Bitka kod Padove, vodim papske trupe. Borim se protiv Francuza. Evo o čemu se radi:
-routovao sam sve trupe francuskog kralja
-izgubio sam 2 odreda, odnosno oni su bili routovani. Ostali su bili tu, sa određenim gubicima, ali ***, gađan sam iz topova, a ovi što su se razbežali su bili nebitni strelci koji su udareni sa boka od konjice u trenutku moje nepaženje
-ubio sam francuskog kralja
-zauzeo sam oba artiljerijska položaja koji su mi označeni kao ultimativni cilj
-još jednom ponavljam, routovao sam sve trupe francuskog kralja, kojih je bilo 2 puta više

Kako je moguće da je bitka završena NEREŠENO???

AI je jezivo los, jako cesto se zaglupljuje.

AI je strasno glup.A mnogo puta se desavaju cudne stvari zbog kojih necu da igram igru.Npr. to sta se desilo filipenku.I one fore u Rome Total War-u, ja sam imao oko 700 vojnika a on 100 i dobio me je zato jer mu je vodja imao 5 zvezdica a moj 2.

Poslednja izmena:
To za demo je verovatno bug, a u rome tw nije bilo, ne znam o cemu pricas.

Stigao je !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:banana: :,,: :guitar: :bottle: :cigar: :wave: ,)

yep,valjda cu ga svuci do vikenda...
btw,
izgleda da sse2 ipak nece biti obavezan.koliko sam citao ni prosla verzija (valjda GOLD) nije zahtevala sse2,tako da nema zime.

ako neko ima igru i moze da proveri, MOLIM VAS, proverite koliko dual core utice na preformanse. Hvaaala!

Skinuto,instalirano,otkljucao sve frakcije da ne bi morao da igram sa katolickim frakcijama i bakcem se sa papskim zadacima,izabrao Vizantiju i spremam se na unistavanje Turaka i Venecije.
Podesavanja uglavnom na high,jedino broj jedinica stavljeno na normal zbog nedostatka rama,na sempron 2800+,512 rama i x800xt sve klizi u 1024x768.
Novi momenti u odnosu na RomeTW su Princeze koje sluze za diplomatiju i trgovci koliko sam video za ovih par krugova.Razocaralo me sto i Vizantija ima zadatke koje daje neki savet.
Jos je rano za ocenu o gameplayu,ali ne vidim kako bilo koji TW moze biti los,tako da ne brinem.

Kako si otkljucao sve frakcije?
Go to your where you installed MTW2, by default:

C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign

First backup the descr_strat file!

Now open the descr_strat file with notepad.

Change the original txt that schould look something like this:

Code:
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaign imperial_campaign
playable
england
france
hre
spain
venice
end
unlockable
sicily
milan
scotland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
portugal
poland
hungary
end
nonplayable
papal_states
aztecs
mongols
timurids
slave
end

start_date 1080 summer
end_date 1530 winter
timescale 2.00

marian_reforms_disabled
rebelling_characters_active
gladiator_uprising_disabled
night_battles_enabled
show_date_as_turns
brigand_spawn_value 20
pirate_spawn_value 28

Change this into:

Code:
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaign imperial_campaign
playable
england
france
hre
spain
venice
sicily
milan
scotland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
portugal
poland
hungary
end
nonplayable
papal_states
aztecs
mongols
timurids
slave
end

start_date 1080 summer
end_date 1530 winter
timescale 2.00

marian_reforms_disabled
rebelling_characters_active
gladiator_uprising_disabled
night_battles_enabled
;show_date_as_turns
brigand_spawn_value 20
pirate_spawn_value 28

Save and close notepad.

Ima i laksi nacin da otvoris medieval2.preference.cfg fajl i dodas:
[misc]

unlock_campaign = true

ali kod mene to nije radilo,a vidim po forumima i kod jos veceg broja ljudi

Cekaj, nije kao ranije...krenes i osvojis sve zivo...?
Pa to je poenta igre zar ne :)
Ma isto kao u RTW-u kad ti je senat davao zadatke za rimske frakcije koje si mogao da iskuliras ili ispunis,pa budes nagradjen ili kaznjen,tako i ovde imas papu ako igras sa katolickim drzavama i taj savet u Vizantiji(verovatno i muslimanske frakc. imaju nesto slicno).
U RTW-u ostale frakcije nisu imale to sr..e koje mene licno mnogo iritira,pa sam se ponadao da ce ovde biti isto ograniceno na katolike kao tamo sa rimskim frakcijama,ali ***.

Evo par zapazanja posle par sati:
-trgovce(merchant) nemojte da setate po mapi,(kao sto sam ja radio) posto ne mogu da stupaju u interakciju ni sa gradovima,ni drugim agentima.Oni sluze da stoje pored "trade goods" i tako uvecavaju profit.
-kad vidite svestenika druge vere pored vaseg grada,odmah saljite assasina,jer kad krenu da konvertuju,brzo im raste piety a samim tim postaju tezi za likvidaciju.Sa druge strane izazivaju verske nemire u toj oblasti,pa vam se gradovi brze pobunjuju.Ja sam se zaj*bo iz neznanja pa sam pustio katolickog svestenika kod Konstatinopolja i za 10 krugova mi konvertovao 25% stanovnika i izazvao nemire.Sad mu je piety ogroman i moj najbolji assasin ima samo 10% sanse da ga ubije.Naravno vi saljite sto vise svestenika na protivnicke teritorije.
-jos uvek ne shvatam cemu princeze sluze
-ako krecete sa vizantijom ne zapostavljajte flotu.

Poslednja izmena od urednika:
Hvala na objasnjenju. E sada samo jos da skinem igru sto ce se desiti za jedno 9 dana :S:

Meni je skroz isti osecaj i utisak kao da igram ROME, ima nekih dodataka ali mi nije naprednije graficki..mislim igra je svakako ekstra...

Meni je skroz isti osecaj i utisak kao da igram ROME, ima nekih dodataka ali mi nije naprednije graficki..mislim igra je svakako ekstra...

pa ja skroz nista ne razumem sta hoces da kazes :) Igra bar po demou koliko sam probao, je IDENTICNA kao i prethodnici, sem grafike! :)

Ja nisam video ni da je drugačija po grafici. Jeste kada se maksimalno zumira na zemlju, ima dosta detalja, biljaka, trt mrt ali čim se kamera povisi na iole funkcionalniji pogled izgleda isto kao Rome. Možda grešim, ali ipak...
U svakom slučaju ne pada mi na pamet da opet prelazim još jedan Total War, a vi javljajte kako vam ide :)

Mikromenadzment je katastrofalno uradjen.Nema opcije "get off my land" pa druge frakcije setkaju po tvojoj zemlji kako im se prohte,madjari su mi 15-ak krugova kampovali pored grada bez objave rata ili bilo cega drugog,ja poucen iz rtw-a krenuo da gradim odbranu i saljem vojsku u tu oblast,a on sve vreme stoji na istom mestu i ne radi nista.Za to vreme Turci sa kojima isto nisam u ratu,bez problema setkaju i transportuju trupe preko Male Azije.
Upkeep vojske je bolesno skup.Broj razlicitih jedinica je veliki ali koji ce mi 3 missile cavalary razlicite jedinice na samom pocetku igre,koji se razliku po attack i defense ali imaju potpuno istu ulogu,a nemam nijednu melee atack jedinicu.Gradjenje zgrada u gradu je bespotrebno iskomplikovano,upgrade je previse brz i haotican.
Assasin je izuzetno slab kada se izgradi,najbolja sansa su mu rebels captains oko 20%,gotovo nemoguce je i pomisljati da ubije kardinala ili clana porodice.Broj agenata je ogranicen,svestenici su najveci problem,jer ih je gotovo nemoguce likvidirati pa bez problema konvertuju stanovnistvo i izazivaju nerede.
Za razliku od RTW-a gde sam brzo postajao ekonomska sila,ovde sam u bankrotu posle 50 krugova,iako od 9 gradova koje drzim svi su u plusu i to opreko 1000 i imam trade rights sa svim frakcijama osim Venecije sa kojima sam u ratu,ali upkeep vojske i agenata uspeva to da prebaci u minus.
A sto se tice protivnicke frakcije,koja ima 3 grada,kojoj sam zbrisao flotu i masakrirao svaku vojsku koju je poslala,iako joj drzim sve tri luke u konstantnoj blokadi,iako ratuje sa jos 2 frakcije istovremeno,uvek nadje nacina da mi iz kruga u krug posalje pun stek vojske.Gde ih gradi i to svetlosnom brzinom,i sa kojim parama nije mi jasno.
Ova igra prosto vapi za patchom.Kao nekoga ko vise uziva u samoj kampanji sa svim njenim aspektima narocito u upravljanju kraljevinom, nego u battle modu koji cesto i preskacem sa auto resolve,prilicno sam razocaran nedoradjenoscu nekih stvari u mikromenadzmentu.

Nazad
Vrh Dno