Šta je novo?

Thomson modem na SBB-u

Xenon

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
619
Prebacujem se sa AVComa na SBB. Pošto su me svojevremeno ovi prvi naterali da kupim modem (Thomson TCM420), zanima me da li ću imati problema sa njim na SBB-u? Pokušao sam sa pretragom, ali izgleda da sam prvi sa ovim pitanjem...

Hvala!

Mislim da ti je najbolje da prodas taj modem posto ces od SBB-a u svakom slucaju dobiti modem na koriscenje.

Znam da dobijam modem od njih, ali imam dva računara, pa će na jedan da ide SBBov modem, a na drugi treba da ide taj AVCom-ov... da bih izbegao kupovinu rutera... ali sad mi ovi iz SBB-a kažu da AVComov Thomson neće da radi, pominju kodiranje, a ja se slabo razumem u to :\

pa će na jedan da ide SBBov modem, a na drugi treba da ide taj AVCom-ov...
a i da moze, zbog kodiranja, ne moze
to je moglo mozda pre tako kada si mogao da dobijes ja misli pet IP adresa i cao, mogao si da ubodes modem u hub
sad imas jednu IP adresu i moras preko rutera, ili jedan komp da bude stalno ukljucen, kao kod mene

Pa ne bi ni mogao sa 2 modema jer bi onda morao i 2 ugovora(pa i da ga dekodiraš)---> duplo skuplji net.
Zato uvali taj modem (PTT-ovi korisnici ce ti ga kupiti ;) ), a za te pare uzmi ruter i gotova priča.

Kako to prelazis na SBB sa AVCom-a (wtf is that?) ? Da li je SBB otkupio teritoriju gde zivis ili si uspeo da ubedis 50% stanara zgrade da predju na SBB (ili mozda zivis u kuci?) ?

Inace, imao sam slicnu situaciju i mogu da ti kazem da ukoliko je SBB otkupio teritoriju, novi modem neces dobiti ukoliko ti stari radi. Ja sam imao Motorolu koju sam kupio od Radijusa i kada sam presao na SBB novi modem sam dobio samo zato sto ovaj stari nije hteo da radi na novoj mrezi. Vecini ljudi je normalno radio tako da ja ni dan danas ne znam zasto je taj moj prestao da radi onog momenta kada sam prikljucen na mrezu SBB-a.

Ubedio sam 40% stanara, to je bio uslov. 6 od 15, preciznije :)
AVCom su lokalci, operišu ovde po Paliluli i nekim prigradskim naseljima, ali deru ljude za modem - meni su uzeli 5100 prošlog novembra, a komšinici 12000 sad u septembru!!

Za stari modem su mi unapred rekli da je kodiran i da neće raditi. Sad kad kažeš da je većini Motorola radila, dođe mi da odem kod ortaka koji je već na SBB-u i probam.

Da li ruter utiče na ping? Dođavola, početnička pitanja postavljam, ali šta da se radi :\

KIBLA, ajd objasni tu varijantu da je jedan komp stalno uključen?

Xenon, najbolje da pitas direktno na forum.sbb.co.yu

Ja sam mislio da je to ubedjivanje stanara generalno nemoguca misija. I oni ce sada da ponovo PLATE sve sto treba? I pristali su?

Ne, ne, ne. Neće platiti ništa, naprotiv, prvih 6 meseci se ne plaća pretplata, a uvođenje je besplatno. Takođe, ja ću imati dž net narednih 6 meseci.

KIBLA, hvala za pojašnjenje i link. Mislim da mi ipak varijanta sa ruterom (i u tom slučaju treba mi samo jedan modem, jel' tako?) više odgovara, mada tu postoji finansijski problem :\ videćemo..

O ponudi SBB-a korisnicima AVcoma ;)

Cekaj, cekaj, ne mogu da verujem. Oni??? Ne, ne, ne... nije moguce... moracu da proverim to da forumu... ;) Al' cu da ih iscimam... buahahaah...

Xenon, odnesi modem kod drugara koji ima SBB link i zamoli tehnicku podrsku SBB-a da upisu mac adresu tog modema u svoju konfiguraciju. Trebalo bi da radi OK.

Vrh Dno