Šta je novo?

MSI RX1300 PRO 256 TD Extended desktop problem

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
Imam navedenu karticu mesec dana i do sada nisam probao Extended desktop opciju, međutim pre neki dan sam ustanovio da ne radi, dok TV-out radi kada prebacim prikaz samo na TV.
Znači, kad iz Ati Tray Toolsa kliknem na Extended desktop, slika zatreperi ( na tren izbaci neke dve - tri horizontalne linije, kao kad menja rezoluciju ) i ništa se ne desi.
Menjao sam drajvere Catalyst 5.6, 6.5 , nove 6.10, Omega 26.42, 38.252, 38.291, stavljao i originalne drajvere koji idu uz karticu i ništa, isto se ponaša sa svim drajverima.
Šta da se radi ?
Kartica je preko S-VHS izlaza vezana na SCART na TV-u.
Inače, sa tim kablom su mi ranije radile i GF MX440 i Radeon 9600SE, bez ikakvih problema.
Probao sam da povežem i na S-VHS ulaz na TV-u, i nema promena.

Probaj da povežeš monitor na drugi VGA izlaz, TV-out često deli jedan od izlaza sa VGA/DVI konektorom.

Misliš da povežem na DVI, preko DVI-VGA konektora ?

Zaboravio sam da napomenem još jednu čudu stvar :

Kad pogledam iz Win-a na Display properties, pa Settings, sve je u redu imam Primary Display CRT i Secondary TV, ali kada iz Ati Tray Toolsa izaberem Options, pa Display tu mi se pojavljuju tri uređaja, jedan CRT koji nije connected, drugi CRT koji radi ( moj Hansol ) i TV, koji takođe radi.
Da nije tu neki problem ?
Odakle sada taj drugi CRT ?
Isto dobijam i kad iz Omega drajvera pogledaj Display : 2 CRT-a, jedan not connected i TV.

Poslednja izmena:
Misliš da povežem na DVI, preko DVI-VGA konektora ?
Pretpostavljam da imaš DVI i VGA konektor i da ti je trenutno monitor povezan na VGA.
Probaj da povežeš preko tog DVI-VGA konektora monitor na DVI, pa vidi da li će raditi.
Ovo pričam zato što imam iskustvo sa mojom kartom koja recimo ne može da koristi DVI i TV-OUT istovremeno, tj. tada TV može da radi samo u theater modu, ne kao extended desktop. Kada povežem monitor na VGA, TV radi normalno preko extended desktopa, tj. ponaša se kao drugi monitor.

Probaću čim dođem kući
A šta misliš odakle 2 CRT displeja ?

U pravu je covek.. Povezi preko DVI konektora monitor (DVI-VGA konektor stize uz tu karticu)..
Znam jer sam imao ISTI problem sa ISTOM karticom (MSI RX-1300Pro)!!

Kada povezes monitor preko DVI-a.. sve ce 100% da radi kako treba! ,)

Probaću čim dođem kući
A šta misliš odakle 2 CRT displeja ?
To ti pokazuje da imaš dva izlaza za monitor. To što stoji slika CRT-a je samo zato što je to uvek default slika koja predstavlja monitor, bilo da je CRT ili TFT 🙂

--Znači, kad iz Ati Tray Toolsa kliknem na Extended desktop, slika zatreperi ( na tren izbaci neke dve - tri horizontalne linije, kao kad menja rezoluciju ) i ništa se ne desi.--

meni se isto desava kad palim komp. tj. kad na pocetku ucita win i prelazi na desktop.
zatim kad ulazim u ati catalyst ,zatim kad ulazim u properties/setings/advanced pocne da treperi i uopste nemogu da udjem u advanced ..... sta bi to moglo biti ...(monitor lcd philips 170c i GIGABYTE VGA ATI RADEON X1300PRO, PCI-expres, 256MB DDR2, 128bit, DVI, )

Poslednja izmena:
Problem resen povezivanjem monitora preko DVI-VGA, konektora, ko sto rece _DLC_ sve radi 100 %

graphNS
Identicni "simptomi" kod mene ( bas kako si opisao ), medjutim sa karticom nemam nikakvih problema ( sad sam i ovaj resio )

Hvala svima

Nazad
Vrh Dno