Šta je novo?

SD / MMC / CF / xD ???

eki86

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
320
Koja je po vama najbolja kartica i zasto, kad su u pitanju digitalci? Vidim da mnogi hvale CF. Po meni su njabolje SD, male, jeftine, brze ...

Ali kako je to nebitno...

a koji ti fotoaparat podrzava 4 razlicite kartice?

:d

SD su definitivno najrasprostranjenije, ali kartica ti je zanemarljiv izdatak ako kupuješ bilo kakvu iole ozbiljnu igračku.

Kartica je kartica i tu nema mnogo mudrologije.

Recimo da su medju najrasprostranjenijima SD,CF,XD......
Ali to nista ne pokazuje koja je kartica najbolja/najlosija....

Svaki proizvodjac tera nesto svoje , Canon/CF, Olympus/XD... ... .......

Inace pre je bila anketa ("Koju memorisku karticu koristite") tako da prvo prelistaj malo forum, a onda postavljaj pitanja.

Poz.

Canon se presaltao na SD koliko sam ja primijetio.

ajde da ne otvaram novu temu...

za Canon A530 jel bi znacila nesto ona Kingston ElitePro SD kartica ili bi radilo ok i sa obicnom ?

Generalno je bolje uzeti nesto brzu karticu, ali samo ako cena nije preterano visoka. Ako jeste, potrazis na drugom mestu. Ne mora identicna kartica ni brzina, dovoljno je i npr 60x, cak i za tecno snimanje videa u 30fps sa zvukom.

Jos jedna pogodnos posedovanja brze kartice (bilo koje) je trajanje baterije.

Setimo se da pri upisivanju/citanju kartice aparat trosi bateriju poprilicno....ako je kartica brza, i sam aparat brze upise/iscita podatke, vreme trajanja same baterije se povecava....

cf, sm (koje se ne prave) i xd (samo stari model, ne guta naravno nove brze H)...
ko sto vec rekose ljudi, potpuno besmislen thread...
sta je bolje ti zavisi iskljucivo od potreba aparata |>
a sigurno neces birati aparat na osnovu kartice (ili ako bas imas 2x2gb neke vrste, to mozes uzeti kao + za aparat koji guta iste |>> )

Meni nekako bitno to koja je kartica :)

Imam citac SD kartica, u kolima CD plejer koji ima SD kartice, u dansanje vreme sve je vise uredjaja koji koriste SD (MP3 plejeri, DVD Rekorderi ...), nekoliko drugara imaju aparate sa SD karticama tako da za mi je SD na prvom mestu.

Jos nesto SD standard mi se cini da ide brze napred jer izbacuju kartice sa 4, 8, 16 GB dok je XD napr. stao na 2 GB. SD kartice bi trebalo da su po specifikaciji brze ...

E sada ako ti se dopadne neki Fuji ili Oly, moraces da budes srecan sa XD karticama, ako ti se svidja Sony onda one njegove ...

Nazad
Vrh Dno