Šta je novo?

gmail java aplikacija

dusans

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2004
Poena
319
nasao vest, nisam proverio posto ne radi na se t610.
izvinjavam se ako je bilo, nisam video (ako jeste, molim moderatora da brishe)...
uglavnom...
treba otici telefonom na gmail.com/app i onda moze da se instalira java program za postu na gmailu. uslov je da je gmail podesen na engleski jezik. kao prednost u vesti navode - "pristup adressbooku"...

Poslednja izmena:
Da, juce je izasla. Radi savrseno, brze, preglednije i vise u stilu gmail, na Nokia 6680

za w810 Kome god nije radila konekcija Email klijenta na mobilnom za primanje i slanje email-a preko GMail - a, sada je resenje gotovo. Potrebno je da instaliraju na svom mobilnom dva sertifikata, koji mogu da se preuzmu i preko mobilnog. Inace sertifikati su oficijalni, i nije piraterija.... Tako da ne bi trebalo da se uklanja sa foruma. LEGALNO JE !!!!

http://orka.mine.nu/pub/gmail/
podesavana mozete videti, ali i direktno ih download'ovati na svoj mobilni ! Extra je meni sve radi. A kasnije posle sertifikata

Connect using: konekcioni profil za gprs svog operatera
Email account: Gmail
Connection Type: POP3
Incoming server: pop.gmail.com
Incoming username: [email protected]
Incoming password: xxxx
Outgoing server: smtp.gmail.com
Outgoing username: [email protected]
Outgoing password: xxxxxxx
Encryption: Incoming: SSL, Outgoing: TLS
Incoming port: 995
Outgoing port: 465
znaci jos nesto...da bi vam ova podesavanja funkcionisala morate u gmail nalogu na netu da cekirate opciju Enable POP for all mail :whip:

Mene nesto zeza...

"Sorry,the Gmail mobile app will not work on your phone.Your phone doesn`t have appropriate certificate to communicate with Gmail.Try.... bla.b..bla...bla..."
Inache uvukao sam regularno one gore sertifikate jos ranije i radilo mi je cekiranje pop3-a preko telefona... Inache telefon je SE K750i. Mreza 063.. Dali neko ima slicni problem i dali ga je resio?

"Sorry,the Gmail mobile app will not work on your phone.Your phone doesn`t have appropriate certificate to communicate with Gmail.Try.... bla.b..bla...bla..."
Inache uvukao sam regularno one gore sertifikate jos ranije i radilo mi je cekiranje pop3-a preko telefona... Inache telefon je SE K750i. Mreza 063.. Dali neko ima slicni problem i dali ga je resio?

Evo resio sam sebi problem tako sto sam uvukao:

https://www.verisign.com/cgi-bin/support/rootcert/getrootcert.cer

u svoj K750i. Nadam se da ce da vam pomogne...:)

Neradi na Nokia 6600 :S:

Kod mene ne radi na 6230i, stalno piše "This program requires data connection", iako se uredno loguje na account. Gmail setovanja su mi na English(US).

Ako ima neko da je uspeo da podesi Gmail Klijent na 6230i neka postuje kako je to uspeo.

:wave:

Poslednja izmena:
Ako nekom to proradi na Nokii 6600 neka postuje...:type:

ne radi ni na samsung x620

Odlicna aplikacija, radi super. Jedna od korisnijih stvari koje sam instalirao. Telefon je Nokia 6680.

Na Motoroli v980 radi, ali ne rade tasteri za login i exit, tako da ne mogu da se logujem.

Možda nešto propuštam, ali koja je prednost te java aplikacije u odnosu na pop3 pristup gmailu preko nekog mail clienta pogotovo za ove sa smartphone aparatima? Kod mene sa Profi mailom to radi bez greške.

to za smartphone ne kapiram jer je ovo prvenstveno za obicne fontele koji jedino tako mogu da pristupe tj. koriscenjem jave

Jel namestio neko na Samsungu D600E ? Isto javlja da phone nema sertifikat bla bla...

This program requires a data connection. Please contact your carrier, or visit the Gm

K750i, MTS prepaid, imam sertifikat i GPRS radi OK.

Elem, dobijam ovaj error: This program requires a data connection. Please contact your carrier, or visit the Gmail Mobile FAQ on your computer for more info.

Google ovde kaze da mi treba data plan bla bla, ili da podesim permisije za pristup netu. E sad, u permisijama mogu da podesim samo No, Always ask i Ask once (na to je i namesten), i ja mu uvek dozvolim pristup netu kada se startuje, ali cvrc nece :(

Kao sto rekoh, GPRS radi ok i Opera mini i ostali programi se ne baguju.

Help :wave:

Takođe, slučaj i kod mene (Nokia 6230i) - Prikazuje: "This program requires a data connection...".

HELP!

Samsung D600 - original:
instalirao sam aplikaciju, i prilikom ucitavanja fon se restartuje!:-devil-:

Ima li neko ovakav problem?

Poslednja izmena:
Takođe, slučaj i kod mene (Nokia 6230i) - Prikazuje: "This program requires a data connection...".
HELP!

Kod mene na 6230i sve radi bez problema.
Nemam ideju sta bih vam savetovao, skinuo sam program, instalirao, ukucao user name i pass i sve je radilo.
Isto to sam uradio i prijateljici na Nokia N73 (cini mi se). Takodje bez ikakvog problema.
ZMM

Koliki je protok, samo da se uloguješ, pogledaš INBOX, i logout?

Kod mene na 6230i sve radi bez problema.
Nemam ideju sta bih vam savetovao, skinuo sam program, instalirao, ukucao user name i pass i sve je radilo.
Isto to sam uradio i prijateljici na Nokia N73 (cini mi se). Takodje bez ikakvog problema.
ZMM

el telenor ili mts ? i jel postpaid ili prepaid ? mozda ima neke veze... :sceptic:

U pitanju je 063, i postpaid.
Da li vam radi MMS. Verujem da samo to ima veze.
Sto se tice protoka Data received in las session 9455 b i Data sent 1301 b.

w810i i 064 postpaid i ne radi, stoji na loading i nece dalje, sertifikati instalirani...

Da ovo ne ostane nerascisceno:

Gmail Java app ce raditi normalno ako se za APN umesto "gprswap" upise "gprsinternet".
(064 i SE W810)

Poz

.

Poslednja izmena:
k750i nece da radi, samo stoji na loyding, moze li neko da mi napise adresu sertifikata

Vrh Dno