Šta je novo?

Internet Explorer 7 for Windows XP Final Release Available for Download

Da al' time što si ga instalirao ti PŠ veruješ ko i VeriSign-u ... zato IE i neće da te smara. FireFox pak zeleni ... samo ako baš tražiš kaže da je PŠ izdala ključ.
Čisto bi bilo interesanto ako neko zna ... kol'ko uopšte košta da PŠ 'kupi' ključ od onih kojima se sve veruje. Možda kad je privatizuju :(
?
Ti hoćeš da kažeš da Firefox implicitno veruje authorityju koji se zove Poštanska Štedionica A.D? To kad bi bilo tačno bi bilo jaaako loše po Firefox, ali nije tačno. I kod Firefoxa i Opere kad dobiješ sertifikat koji je izdat od authorityja koji nije priznat (odnosno čiji sertifikat nije instaliran po defaultu) pitaće te da li hoćeš da ga instaliraš.
Ako ga ne instaliraš nećeš moći da pristupiš sajtu.

Što se tiče "ti PŠ veruješ ko i VeriSign-u", ti PŠ u svakom slučaju moraš da veruješ da bi koristio njen e-banking. Problem, kada sertifikat nije izdat od globalno priznatog authorityja, je u tome što tada ne možeš da budeš siguran da li je vlasnik sajta zaista i onaj za koga piše na samom sajtu.

Ma naravno. Kad pročitam ono što sam pisao ispadne tačno kako ne treba. Meni je bilo interesantno to što IE7 crveni address bar i prijavljuje da postoji 'greška' sa sertifikatom što FireFox ne naglašava baš toliko. U svakom slučaju kad se sertifikati instaliraju oba se ponašaju normalno (belo bez kolora).

Meni jedna stvar nikako nije jasna... zašto je MS izbacio onaj image toolbar (onaj za snimanje slika) iz IE7?

Meni jedna stvar nikako nije jasna... zašto je MS izbacio onaj image toolbar (onaj za snimanje slika) iz IE7?

verovatno zato sto se mnogima nije dopadao taj smor, koji je non-stop skakutao po svakoj strani sa vise slika! :) Ja sam, npr, uvek odmah gasio to, a u sve sajtove koje sam radio (ili "savetovao" nekoga) ubacivao sam kod koji sprečava pojavu tog toolbara!

PeterG [MSFT] (Expert):
Q: Did image toolbar disappear from IE7?
A: Yes, we got significant feedback that people didnt like the toolbar.
http://www.microsoft.com/windowsxp/expertzone/chats/transcripts/06_0209_ez_ie.mspx

btw, znas da Maxthon ima znatno mocniji FloatBar, koji, mozda, radi i na GB-u?

po mom misljenju, to je znatno bolje resenje od toolbara iz IE6...

PeterG [MSFT] (Expert):
Q: Did image toolbar disappear from IE7?
A: Yes, we got significant feedback that people didnt like the toolbar.
http://www.microsoft.com/windowsxp/expertzone/chats/transcripts/06_0209_ez_ie.mspx
Možda je došlo vreme da Microsoft zaposli mene kao eksperta?!

Ono što mene nervira je to što MS stalno procenjuje "šta ljudima treba". Zašto ne ostave ljudima da sami kažu šta im treba i da izaberu da li hoće ili neće taj toolbar i da ga isključe ako neće? Meni se toolobar sviđao (mada ga nisam koristio jer uopšte ne koristim pure IE).

Mene to nervira i kod BC-a, on smisli da u Maxthonu za nešto treba da bude takav i takav shortcut i to mora da bude tako. Zašto ne ostavi korisnicima da izaberu? Tu GB daje mnogo veću slobodu.

btw, znas da Maxthon ima znatno mocniji FloatBar, koji, mozda, radi i na GB-u?

po mom misljenju, to je znatno bolje resenje od toolbara iz IE6...
Naravno da znam. Mada nemam pojma da li radi u GB, pošto mi je i u Maxthonu isključen. Ja sam s tim toolbarom uvek imao neke probleme. Ponajviše to da ga na nekim slikama ima a na nekim nema, iz neobjašnjivog razloga, često na istom sajtu i istom templejtu strana. A tada on gubi smisao (mada u dugim zimskim noćima može biti zanimljiva društvena igra, da se ljudi klade hoće li se na nekoj slici toolbar pojaviti ili ne :d ).

verovatno zato sto se mnogima nije dopadao taj smor, koji je non-stop skakutao po svakoj strani sa vise slika! :) Ja sam, npr, uvek odmah gasio to, a u sve sajtove koje sam radio (ili "savetovao" nekoga) ubacivao sam kod koji sprečava pojavu tog toolbara!
Ima situacija kada je cak i koristan - npr. autor strane ne dozvoljava snimanje slike sa desnim klikom, ali toolbar "izranja" bez problema :S: Nije problem da se iskljuce skriptovi, ali onda treba opet ucitavati stranu itd.

Ima situacija kada je cak i koristan - npr. autor strane ne dozvoljava snimanje slike sa desnim klikom, ali toolbar "izranja" bez problema :S: Nije problem da se iskljuce skriptovi, ali onda treba opet ucitavati stranu itd.
Nama koji koristimo GB, Maxthon, whatever... te i slične zabrane su samo diskusije radi, mi imamo načine da to (i mnogo štošta drugo) lako zaobiđemo :smoke:

Uzgred, ZoNi, ne može onaj Toolbar da se koristi u GB, GB prima samo SCRIPT pluginove MyIE tipa, ovo je neka vrsta ActiveX kontrole.

Poslednja izmena:
aaaaaaaaaaaaaaa ne radi!!!

ja sam instalirao IE7 (na originalnom Windows-u) sa otstikliranom opcijom da uzme update i instalira nesto M$-ovo za maliciozne programe
nisam restartovao odmah kad je rekao vec 10ak mintua kasnije
mogu da se podesavaju opcije, kad se upali IE odmah se ugasi
sad ne znam sta mu je

koga da smaram za podrsku, domace predstavnistvo ili odma na sajt?

edit: sređeno

Poslednja izmena od urednika:
Ona "save CHM" ekstenzija (ili šta je već) totalno je nekompatibilna sa IE7, otkako sam ga instalirao ništa nisam njome uspeo da snimim kako treba (nekad je delimično rastureno, a nekad skroz). Sad se dovijam kad mi nešto treba na brzaka tako što snimim MHT a onda ga sa htm2chm upakujem u CHM.

Ma da, i to što kažeš, ne znam ni ja zašto snimam u MHT.

Otkrio sam gde je problem sa Save CHM. Problem je u izvesnom stepenu ukidanja "veštačke inteligencije" u IE7 (danak brzini?). Nekad ste IE-u mogli da poturite bezmalo svakakav fajl i on bi sma otkrio kakav je to fajl i kakav mu je encoding (ja jednom nikako nisam mogao da pročitam neki readme, otvorio sam ga u IE i on je sam prepoznao da je po sredi DOS-Russian i savršeno ga prikazao).

Kakve to veze ima sa snimanjem CHM-a? Tako što ona IE-ekstenzija snima unutar CHM-a MHT fajl sa ekstenzijom HTML. Ranije je to moglo da prođe jer je IE automatski otkrivao da to nije HTML nego MHT, sad IE7 engine to više ne radi. Snimite MHT, promenite mu ekstenziju u HTML i otvorite ga u IE7. Vidite.

EDIT: u stvari nisam sasvim otkrio, nešto je promenjeno u načinu na koji drugi programi pozivaju IE funkcije, tamo gde bi trebalo da se pojavi snimanje kompletne web stran+grafike pojavljuje se u IE7 snimanje u mht format. I GB izgleda ima neke probleme s tim.

Poslednja izmena:
Mislim da ce Zoni to prvi saznati i podeliti utiske sa nama (ja jos ne koristim Maxthon)...

Inace primetio sam i da mi se stranice otvaraju brze kad sam iskljucio Phisihing checking....

Gde ti se to nalazi u opcijama Phisihing checking?
poz

Jedno pitanje, kako mogu da prebacim Menu Bar (File, Edit...) da mi bude odmah ispod title bara? Znaci prvo ide ona plava linija, ispod Menu Bar, a ispod Menu Bara ide mesto gde ukucam adresu, back, forward..., kako bi licio na IE6?

Jedno pitanje, kako mogu da prebacim Menu Bar (File, Edit...) da mi bude odmah ispod title bara? Znaci prvo ide ona plava linija, ispod Menu Bar, a ispod Menu Bara ide mesto gde ukucam adresu, back, forward..., kako bi licio na IE6?

Potraži poruku ranije u threadu. ZoNi je ostavio link ka tweaku.

Nasao sam tweak, hvala na pomoci. Inace odusevljen sam novim IE7, stvarno je extra!

u odnosu na IE6 jeste
u odnosu na Firefox 1.5.x.x nema sta da trazi po pitanju funkcionalnosti
Necu ni da poredim sa 2.0 :)
procitao sam jedan objektivan clanak gde su poredili poslednje verzije IE i FF
IE je puk'o a da su ubacili i Operu u poredjenje napisali bi ko je izgubio (IE, je'lte)

nego, da li postoji mogucnost menjanja skina IE7-ici?

Ono što ja primećujem na mojoj mašini je da se IE7 izuzetno brzo podiže (ne mogu da ocenim da li se brže podiže IE7 ili GreenBrowser, tu su negde). Opera, koja je bila poznata po brzom podizanju, podiže se ubedljivo najsporije. Isprobavam neke sajtove i kad dođe na red da se isproba u Operi dobijem proliv od čekanja. FF se podiže brže od Opere, ali znatno sporije od IE7 i GB.

Uzgred budi rečeno, i Outlook Express se podiže 10x brže od TB.

Jel radish ti neshto drugo sem shto "podizesh" po ceo dan. :) Mislim, sve ispod 10 sekundi je sasvim normalno. Ipak je to kategorija negde na dnu liste stavki za uporedjivanje browsera.

ovaj... a sta je sa opcijom resume download??? :-devil-:
ne radi bas uvek, ali vrlo cesto radi... evo, sad sam skidao par fajlova sa SnapFiles, pa sam ih na pola prekidao... kod ponovnog downloada, skidanje krece od pola...

mada, to je obicno solidno radilo i u IE6... naravno, IE ima tu prednost da prakticno bez ikakvih problema sa njim rade hiljade dobrih (i onih drugih) d/l managera! To nikako nije slucaj sa FF ili (pogotovu) Operom...

Mislim, sve ispod 10 sekundi je sasvim normalno.
Za default browser nije normalno. Default browser je ono što se otvara kad klinem na neki html faj i jednostavno neću da čekam 10 sekundi.

Osim toga, ako je to toliko nevažno zašto je to bezmalo čitavu deceniju bio Operin propagandni adut br. 1?

1. To minoran faktor pri ocenjivanju browsera. Tacka. To shto je Opera tvrdila drugachije ne znachi da neko normalan treba to da prihvati kao relevantno.
2. Browser je u 99% sluchajeva otvoren odmah pri podizanju rachunara. Nije li tako? Osim ako ocesh da se igrash pa ti treba 101% performansi mashine. A kada se igrash necesh da klikcesh po .htm fajlovima. Dobro, izvinjavam se... i to je moguce ako ti treba walkthrough za Quake4 da bi preshao neki tricky deo :D

Jedino kad mogu da zamislim da tih 10 sekundi jeste merodavno je kod onoga ko sedi sa shtopericom i meri samo to. Ja volim kada se rachunar "zivahno" odaziva na bilo koju komandu, but seriously, daj da se vratimo na bitne kvalitete browsera.

Poz!

Ma daj, a shta ti prvo pokrenesh kada ukljuchish rachunar? :trust:

ne radi bas uvek, ali vrlo cesto radi... evo, sad sam skidao par fajlova sa SnapFiles, pa sam ih na pola prekidao... kod ponovnog downloada, skidanje krece od pola...

:D :D znaci ne radi uopste :D
salim se, meni takodje zavisi od servera, al s obzirom da imam dial-up ne bih da se igram. za mene je i 5 MB puno, ne tolko zbog novca koliko zbog vremena.
dl manageri mi ne rade sa puno sajtova koje koristim.

druga, ozbiljna zamerka mi je na raspored. back i fwd levo, stop i refresh desno, a tabovi ispod??? da li ima neki "patch" za to?

promenio se font i sada je neki mutan, ne svidja mi se uopste. a ne mogu da provalim gde se to vraca?
tools>IE otions pa appearance me ne slusa nista.

ovaj font mi kvari vid, odvratan je.

a i text size me nesto ne slusa, hm...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno