Šta je novo?

Photoshop CS knjiga

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Da li neko slucajno zna gde se moze kod nas (pozeljno u ns) naci knjiha Photoshop Cs za digitalne fotografe???

U pitanju je ovo sa slike...

Prilozi

• Photoshopbook.webp
    Photoshopbook.webp
    52.1 KB · Pregleda: 77
Jesi li probao da kontaktiras izdavaca? Koliko vidim, na indexu imaju bas tu knjigu u ponudi.

http://www.kombib.co.yu/

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Hvala za sajt kizo. Koliko sam skontao knjigu koju sam ja postovao na slici je za mac (prijatelj mi rece da je platio nekih 700 din) a ove sto su na sajtu su za PC i prilicno su skuplje. No ako ustanovim da je to to, nije problem da kupim i tu najnoviju tj photoshop cs2!

Photoshop za Mac i Win se ne razlikuju.

Knjige ima na P2P u odličnom PDF-u, ukoliko niste gadljivi na osnovni engleski jezik. Postoji i verzija za CS2 i mnogo sličnih podjednako dobrih naslova. Obično su te knjige neviđeno skupe, a prevodi mogu da budu diskutabilnog kvaliteta.

Kizo porucio sam knjigu na onom sajtu (doduse uzo sam cs2); prekosutra stize pa cu ti javim utiske. Mada nemam sta da ti javljam, knjiga je prejaka po svemu sto sam cuo o njoj!

Po onome sto procitah u kratkom opisu na sajtu, knjiga izgleda zanimljivo.

nije losa, ali i ne ostavlja bez daha. u svakom slucaju ne skodi

Knjiga je super.
Objasnjava u par koraka kako da postignes npr. uklanjanje znakova starenja, bojenje kose, umeksavanje koze (ona fora koju svi vidimo na magazinima gde polu-gola riba nema ni jedne mrlje i linijice na telu), "skidanje kila", izostravanje slika, raznorazni efekti, itd.
Moja preporuka svima koji zele da otkriju napredne mogucnosti Photoshopa.

Poslednja izmena:
samer: pre svega hvala na preporuci. Knjiga mi je danas stigla i mogu reci da nisam ni u jednom trenutku zazalio sto sam dao tolike pare za nju!!! Znaci sve sto mi je trebalo (a o cemu nisam imao pojma) sam nasao tu. Prosto nisam mogao da verujem kako neke od slika mogu da se pretvore od gotovo neupotrebljivih do zadovoljavajuce dobrih. Da nepricam sto sam nasao jos dosta stvari koje sam ranije radio na dosta teze nacine; sada sa samo par klikova misem i gotovo!!!

Tekodje treba i potvrditi da je knjiga iskljucivo namenjena samo onima koji se bave digitalnom fotografijom i koji imaju bar neko predznanje sa photoshopom (mada obzirom da je knjiga tako pisana da mogu da je razumeju i oni isqsniji fotografi koji sada prelaze na digitalne aparate po prvi put; manje vise svako moze da je koristi tj. da se snadje u njoj).

Takodje preporuka svima onima koji jos nisu da kazem ni amateri ali imaju malo bolje aparate (da mogu recimo raw da slikaju) jel je celo jedno poglavlje posveceno tome kako se moze manipulisati tim slikama. Prakticno dovoljno je samo uslikati, a u photoshopu se moze naknadno menjati sve (i osvetljenje i fokus i sl) i time jednostavno vidite de ste gresili i sta treba menjati.

Nazad
Vrh Dno