Šta je novo?

NFS: Carbon - oficijelni thread

Mozda je djubre ali cemo je svi opet igrati po pitaj koliko vremena,npr ortak po 20 i ne znam koji put prelazi Most Wanted koji je isto tako bio ispljuvan....

Znate sta ja mislim zbog velike slicnosti xbox i pc hardvere pc redovno dobija xbox verzije svih igara uz minimalne izmene... s te strane primetna je i tendencija konstantnog koriscenja istih engine-a, tako da recimo vec godinama igre koriste jednu te istu masinu, iste semplove, slicne karakteristike.. ma sve klonovi posebno vazi za sve sto dodje iz EA-a.

Da je srece dobijali bi x360 verzije, ali tamo imaju cpu sa 3 jezgra, drugaciju grafiku i to je vec teze prebaciti, ovamo im je x86 cpu, i dx8 grafika, taman...

Mislio sam da ce biti djubre ko prethodna 2,3 dela ali ovo je mnogo gore

Evo nabavio sam celu igru.Ima nekih drasticnih razlika izmedju demoa i cele igre.Od sada necu vise verovati demoima.Npr. upravljanje je normalno za razliku od demoa.Ima tu jos nekih sitnica koje nemaju veze sa demoom.Na pocetku mozes da biras troje kola i uzeo sam Alfa Brerru.Igrat cu je od smora.Posto nemam drugo sta.

Jel ima razlike u optimizaciji u odnosu na demo,naravno u nasu korist ??

Evo nabavio sam celu igru.Ima nekih drasticnih razlika izmedju demoa i cele igre.Od sada necu vise verovati demoima.Npr. upravljanje je normalno za razliku od demoa.Ima tu jos nekih sitnica koje nemaju veze sa demoom.Na pocetku mozes da biras troje kola i uzeo sam Alfa Brerru.Igrat cu je od smora.Posto nemam drugo sta.

znaci nije tako ocajan drift kao u demou?malo pipnem kontrole a on munjevito odreaguje i naglo skrene

Poslednja izmena:
Odigrao sam malo Carbon i uzasan dejavu osecaj, preshao 5-6 trka, sve ih razbio, u driftu duplo vishe poena, smor zivi, uninstall ;)

znaci nije tako ocajan drift kao u demou?malo pipnem kontrole a on munjevito odreaguje i naglo skrene

Ocajan je drift.Rucna ti ne treba.Malo pipnes i letis.Jedina razlika je u tome sto je bolja kontrola u normalnim trkama.I malo ti je zanimljivija igra kada vidis sta sve mozes da vozis.Ovo ostalo je zalosno.

Meni upravljivost i osecaj voznje deluje bolje nego na most wanted, ali i dalje losije od underground, a pogotovo porsche-a.

Jedna prednost: vodju bande je teze pobediti, za razliku od most wanted-a...

Evo sad probah malo i mogu reci da baš i nisam previše oduševljen. Očekivao sam malo lepšu grafiku. Što se kola tiče ona su izvanredna. Počeo sam karijeru, oprao par likova ali sad nemam vremena da se toliko igram. Probaću sutra.
Što se zahtevnosti tiče meni je u svom full-u na 1280x1024 igra tekla glatko (fps se nije spustio ispod 40), tako da sam zadovoljan. Sad samo da nađem neki resolution changer i biću prezadovoljan.

Odigrao sam malo Carbon i uzasan dejavu osecaj, preshao 5-6 trka, sve ih razbio, u driftu duplo vishe poena, smor zivi, uninstall ;)

uspeo si toliko? realno 5 minuta je bilo dovoljno da se proba i vidi sta nudi EA i to je mnogo, ovo je najvece smece od igre koje sam probao u zadnjih 2-3 godine, nista nema dobro u igri ali nista, mislim da mi je ovo poslednja EA igra koja je krocila na moj komp

Ja sam odigrao demo i to mi je previse,ona glupa tripovanja kamere kad se priblizis ivici me jako nerviraju,nema sanse da cju da instaliram ovu igru,samo je pao SHIFT+DELETE:D

Poslednja izmena:
Nego da nema neko neki patch za wide rezolucije? Pošto mi ovako izgleda malo ružnjikavo.

radi sa UniWs patcherom... teram igru u 1440x900 sutra cu da vidim i koliko mi se svidja, kad budem malo odmorniji..
samo treba ili doterati ili ini fajl ili rename nfsc.exe u speed2.exe i posle ga vratiti u nfsc...

Igra je EXTRA,pricajte shta god ocete,ja kupio litar guarane i kilo pistaca i do 7 ujutru ne ustajem od kompa...:D

Nabavio sam igru posto sam morao necim da opustim mozak posle celodnevnog igranja Gothic-a.
Znaci igram stazu i ocekujem da ce da pocne suttering:)
Dakle sta reci o igri o kojoj nema nesto puno da se kaze.Graficki skoro da i nije promenjena, gameplay je malo izmenjen a posebno bih izdvoji podelu auta na 3 grupe.Naravno veliki plus je muscle grupa gde konacno mogu da se biraju "pravi" auti.Inace igra radi sasvim solidno sa svim maksimalnim podesavanjima, mada u 1024x768.
Eto toliko za sada

Ljudi ovo je užas koliko su kod nekih stvari zayebali... Motion blur je overused, počinje već od 30 km na čas i sve toliko zamućuje da ne znaš gde da voziš! Čak se ni zid ne vidi. Kad se isključi, sve izgleda buljaški. Kad bi bar postojala opcija da se motion blur malo ublaži, bilo bi do jaja. A i sam MB metod je drugačiji od onog u Most Wanted pa teksture izgledaju isprano kada voziš brže od 50 km/h.
Druga zamerka su performanse. Dok sam Most Wanted vozio na 1920 x 1200 sa 16xAF i 6xAA bez ikakvog seckanja, ovo ne mogu da vozim na maksimumu, čak i bez AA i AF ni na 1600 x 1200. Toliko seče da je to nenormalno. Tek je u 1024 x 768 situacija bolja, ali to ni na šta ne liči na ovom mom monitoru... Realno, igra na maksimumu izgleda znatno bolje od Most Wanted-a. Grafika je preciznija, modeli su dosta bogatiji, teksture su tu i tamo iste, ali je sve dosta bolje modelirano, uključujući i modele automobila koji su impresivni.Govorim o maksimumu detalja. I refleksije su dosta detaljnije od Most Wanteda, ali se automobili previše sijaju i šljašte... Ali opet, performanse su toliko loše da ne mogu da verujem. U 1600 x 1200, 16xAF i 4xAA - Most Wanted mi daje oko 58 do 60 average fps u sred grada sa 4 automobila ispred (iz trke) i po kišnom vremenu, dok u sličnim uslovima, u Carbonu imam manje od 15! Totalna nebuloza. Pogledao sam malo forume, ljudi su žestoko razočarani istim stvarima. Patch mora da reši ovo, nema dileme...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Neverovatno, znači nije se znalo kakva će igra biti pa su svi sad razočarani :d

Igra je ok što se igrivosti tiče, u skladu sa prethodnim naslovima. Grafika je još šljaštešćija© od prethodnika itd. Naravno da je dosadno što se godinama ne odmiče sa jedne tačke. Ali ono najgore jeste što je sve osmišljeno tako da ubija igrivost, naročito grafika gde je sve šareno, a od svega je najgori motion blur bez kojeg se ništa ne vidi. Verovao sam da je amoguće™ toliko zamutiti prikaz :) So na ranu je to što je motion blur sve izraženiji sa povećavanjem brzine, a kada auto ide najbrže kada ga je najteže kontrolisati i kad treba najveća preglednost to je toliko zamućeno da je strašno.

Ipak, dodali su one Muscle Car, što je dovoljno da se ova igra proglasi boljom od 5-6 prethodnih (ili koliko ih već ima od Porchea naovamo). Prethodni (NFSU 1 i 2, MW itd.) su baš bili krš najžešći.

edit: sve ovo govorim u okvirima arkadnih vožnji, naravno da je npr. GTR2 ćaća, striko i ujko za ovo...

Poslednja izmena:
hahahahahahahahahahahahaha

Ja sam MW presao na Titanium kartici...i....definitivno mi je posle N4S2SE bila najbolja igra iz serijala. Zapravo, mrzim arkadne voznje, ali...ovo je bio izuzetak.

Sada....na 9600PRO...hm...mozda uspem da poteram ovo cudo u 800*600 :d ,
Mada mi grafika nikada nije bila bitna, ovi shootovi koje ste okacili deluju bas gadno. Nekako suvise plasticno izgleda.

Elem, zanima me...da li je scenario uradjen opet u fazonu visokobudzetnog holivudskog (s)hita!? :d Ako jeste...onda mozda uspe da mi privuce paznju.:banana:

Jedno pitanje zasto se ova tema ne zatvori kada vecina misli da je igra krs?

Ja licno neznam jer je nemam ali ako vecina kaze da nevalja onda nevalja zasto da razglabamo o necemu sto nevalja bezpotrebno.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno