Šta je novo?

Maticna za C2D do 140e?

• Začetnik teme Začetnik teme samer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Drugar je prodao stari komp :crash: i sad hoce da kupi C2D.
Procesor je vec kupljen(6300), ali se premislja (zbog ogranicenog budzeta) oko ploce.
Verovatno bi uzeo i 2x Kingmax na 667MHz.
U mogucnosti je da se isprsi max 140e za plocu, sa zeljom da bude intelov 965 chipset (..bi ga da ima vise love uzeo bi neku 975) da moze obavezno da se pristojno klokne😀 .
Thred o C2D plocama je zbunjujuci tako da ne znam sta da mu predlozim da kupi.
Na umu mi je Gigabyte ili MSI?
Vasi predlozi...

Za te pare Gigabyte DS3.

...a pri tome taj DS3 iako je jedan od najjeftinijih P965 modela, uopste ne predstavlja loshu plocu. Naprotiv!

Ima u testu na sajtu: sa najnovijim BIOS-om i 6600 procesorom ploca je isla na skoro 500 MHz...

Topla preporuka 🙂

...a pri tome taj DS3 iako je jedan od najjeftinijih P965 modela, uopste ne predstavlja loshu plocu. Naprotiv!

Ima u testu na sajtu: sa najnovijim BIOS-om i 6600 procesorom ploca je isla na skoro 500 MHz...

Topla preporuka 🙂

Upravo tako!

Jel su se pojavile DS3 (DS4) ploce sa C2 revizijom chipset-a?

:wave:

Poslednja izmena:

MSI S775 P965 NEO-F 1066MHz/PCI-E (oko 120 eura).
Nemam iskustva uopste sa novim plocama ali mi je se po karakteristikama i ceni ucinila OK

Kada sam predlozio koleginici ovu plocu (kupuje racunar cerki i buducem zetu), buduci zet je pregledao sastavljenu konfiguraciju i prokomentarisao:

Ploca NEO ... vidjao sam po gradi DVD plajere NEO. Donose ih iz Bugarske ko zna kakva je ta ploca 🙂

Poslednja izmena:
Pa nije bas samo da se juzni most greje na toj ploci. I na severni se fino mozes opeci ako zadrzis prst na njemu (posebno kada se overklokuje na nekih 400 i vise fsb)!!!

aj jel moze ko da mi kazes, da ne otvaram nov thread, preporuku za najbolju c2d. Uopste nisam upucen sa intelima i chipsetovima, ne interesujem me o/c samo da je stabilna i da bude aktuelna duze vreme.

Sto se najbolje ploce tice to je vec diskutabilno. Trenutno su u vrhu gigabyte dq6 (cudo da nisu jos izbacili 975 plocu za c2d), bad axe2, asus w64 pro, abit aw9 max. E sad obzirom da vec za par dana izlazi novi n force cip koji bukvalno odvaljuje sa rezultatima trebalo bi i njega uzeti u razmatranje. Takodje svaka od pomenutih ploca je ne samo stabilna nego i idealna za overklok tj. sta god da se uzme nemoze da razocara. Toliko

Slicno sam se i ja pitao jednom, kada mi je komsija rekao koja mu je ploca 😀

Nazad
Vrh Dno